Internet Explorer 7, Windows 2000'i desteklemiyor.

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
lazrailefsanesi
31-05-2005, 15:24   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Önümüzdeki ay ilk betasının çıkması beklenen yeni İnternet Exolorer sürümü, Microsoft'un yaptığı açılamaya göre Windows 2000'i desteklemeyecek.

Microsoft, bunun sebebi olarak güvenlik nedenlerinden dolayı tarayıcının Windows XP Hizmet Paketi 2'ye gereksinim duymasını gösteriyor.

Bill Gates geçen Şubat'ta yaptığı açıklamada yeni Internet Explorer'ın, Longhorn kod isimli sonraki Windows işletim sisteminden önce çıkacağını belirtmişti. Microsoft'tan gelen yeni bir açıklamaya göre ise Internet Explorer 7, Windows 2000'de çalışmayacak.

Dev yazılım firması bunun nedeni olarak eski işletim sistemlerinin gerekli güvenlik özelliklerine sahip olmamasını gösteriyor. Microsoft, Windows 2000 için gereken desteğin sağlanmasının çok karmaşık bir görev olduğunu belirtirken, sonraki dönemlerde Windows 2000 için geliştirilebilecek yeni bir hizmet paketiyle bunun mümkün olabileceğinin ipuçlarını veriyor.

Microsoft geçen sene yaptığı açıklamalarda yeni Internet Explorer'ın Longhorn işletim sistemiyle beraber piyasaya sunulacağını açıklamıştı. Microsoft'un karar değiştirerek Internet Explorer 7'yi erken piyasaya sürmesinin nedenleri olarak Longhorn'un çıkış tarihinin ileri alınması ve alternatif tarayıcıların elde ettiği başarılar gösteriliyor.

Kaynak : http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~584257,00.asp