Internet Explorer'ın içine Google kaçtı!

CHIP Online
24-09-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google Internet Explorer'ı içerden çökertmeyi planlıyor: İşte internet devinin müthiş Chrome hamlesi

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... le-kacti_15397.html

Resimlerle: Google'ın Chrome OS için yapması gerekenler

Internet Explorer kullanıcılarının sayısı tüm rekabete rağmen halen oldukça fazla. Tarayıcılar rekabetine en yeni dahil olan kullanıcı Chrome'un sahibi Google ise gözünü şimdi bu tarayıcılara dikti. Üstelik istediği Internet Explorer'dan vazgeçmeleri de değil, sadece Internet Explorer'ı, Chrome'un özellikleri ile kullanmaları...

Google geçenlerde duyurduğu Google Chrome Frame ile, Internet Explorer'ın becerelerini arttırmayı vaat ediyor. GCF, kısa bir yüklemeden sonra otomatik olarak Internet Explorer'a entegre oluyor ve IE ile açtığınız sayfaları Chrome'un WebKit tabanlı motoru ile yorumlamaya başlıyor. Böylece Microsoft'un tarayıcısını HTML5 gibi bazı IE sürümlerinin tanımadığı özellikleri destekler hale getiriyor. Buradaki en büyük hedef ise uzun zamandır eleştirilerin odağında bulunan Internet Explorer 6. Çünkü GCF; IE 7 ve 8'in yanı sıra 6'ya da kurulabiliyor.

Google Chrome Frame ile ilgili daha detaylı bilgiyi Google'ın resmi sayfasından edinebilirsiniz (İngilizce).

Tüm konu: Internet Explorer'ın içine Google kaçtı!

İzleyin: Chrome için TV reklamı

Resimlerle: Google'ın Chrome OS için yapması gerekenler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google Chrome Frame'i nasıl buldunuz?

posicor
24-09-2009, 09:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj

Feci biçimde orjinal fikirden araklanmış buldum, firefox için IE Tab eklentisi (IE6 için tasarlanmış sayfaların firefox'da düzgün görüntülenmesi için) yıllardır var.

Son Düzenleme: posicor ~ 24 Eylül 2009 10:37
Mustafa Can
24-09-2009, 18:39   |  #3  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

ben google için optimize edilmiş ie ve sonrada buna bakıyorum da bütün lisans antlaşmasını tek tek okudum ama bir microsoft kelimesi bile yok !

Chrome'un WebKit tabanlı motoru düzeltiyorum o motor safari ye ait

Thrystan
24-09-2009, 19:31   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
155 mesaj

Google ilk başta Chrome ile piyasaya çok sağlam girebilceklerini düşündü kısa bir sürede %10 gibi bir kullanıcı kitlesine ulaşırız diye tahmin ettiler fakat bu olmayınca İE'yi optimize etmeye başladılar.

Benim merak ettiğim sadece kendi motoru ile mi yorumluyor yoksa gizli bazı fonksiyonlar da mı ekliyor. Çünkü Google'a bazı konularda güvenmiyorum.

OSMAN BAĞÇEVAN
25-09-2009, 07:51   |  #5  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

mozilla yla ie birleşseydi süper olurdu :)

buna da şükür :)