internet explorer kapanmıyor

ozkan994
05-10-2009, 10:47   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj

iyi günler...

internet exploreri açıyorum kapattıktan sonra masaüstündeki simgelere tıklayamıyorum görev yöneticisine girdiğimde işlemler bölmesinde hala iexlorer çalışıyor gözüküyor işlemi sonlandır dediğimde masaüstü geri geliyor bu soruna çözüm arkadaşlar

fasterdem
05-10-2009, 10:55   |  #2  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

Program ekle/kaldır dan programı tamamen silip ardından microsoft  un sitesinden en son sürümünü bulun ve yükleyin.Ayrıca msconfig den başlangıçda çalışan programlarada bi göz atmanızı tavsiye ederim.Virüs girmiş olabilir.Bunun içinde güncel ve başarılı bir antivürüs ile tarama yapmalısınız.Umarım sorununuz çözülür.Kolay gelsin.Saygılar...

Ahmet Ertuğrul
05-10-2009, 13:30   |  #3  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

"iexlorer". Bu sizin yazım hatanız değil mi? Eğer hata yapmadıysanız gerçekten böyle görünüyorsa görev yöneticisinde, o virüstür. Aslı "iexplorer" olacak.

ozkan994
05-10-2009, 13:56   |  #4  
OP Üye
62 mesaj

evet ben yazım yalnışı yapmışım sistemimi eset nod32 4.0 en güncel sürümüyle tarattım üstüne format attım sildim tekrar yukledim ancak yine olmuyor hdd yi tamamen formatladım malesefki olmuyor ieyi silsem bu sefer güncellemelerle birlikte yine geliyor anlıycağınız ne yapacağımı şaşırdım

Ahmet Ertuğrul
05-10-2009, 14:22   |  #5  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Kullandığınız işletim sistemi orijinal mi yoksa modifiye edilmiş bir sürüm mü? Modifiyeli sürümse başka bir cd'yle, tercihen dokunulmamış olsun, format atmayı deneyin. Format attığınız cd'de problem olabilir. Dokunulmamış olmasına en iyi garanti orijinal olmasıdır. 

Eğer sisteminizde virüs varsa format atmadığınız bir bölümden formattan sonra devam edebilir virüs. Online taramaları deneyin ya da Eset'i başlangıçtan kaldırıp("çalıştır"a msconfig yazıp, başlangıçta esetle ilgili maddelerin işaretini kaldırın) görev yöneticisinden de egui.exe işlemini sonlandırıp Avira gibi ücretsiz bir program ya da ücretli versiyonunun deneme sürümünü ya da diğer programların deneme sürümlerini kurup tarama yaptırabilirsiniz. Ancak Avira, Eset aktif değilken düzgün çalışırken, sistemi etkilemezken, durum diğerlerinde nasıl olur bilemem.

Bunlar çok uğraştırır diyorsanız, Eset'i pasifleştirmek ya da silmek istemiyorsanız, sisteminizi şu programlarla da taratabilirsiniz. Bunlar ücretsiz:

Malwarebyte's Anti-Malware
IObit 360 Security
Spybot: Search&Destroy

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 05 Ekim 2009 14:29
ozkan994
05-10-2009, 14:52   |  #6  
OP Üye
62 mesaj

cd orjinal modifiyesiz windows visda home basıc verdiğin programlarlada tarattım ancak hiç bir şey bulamadı formatladığım zaman her iki bölümüde formatladım sonra yeniden bölüm oluşturdum ancak sorun hala devam ediyor

Ahmet Ertuğrul
05-10-2009, 19:06   |  #7  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Başka internet gezginlerini denediniz mi hiç? Onlarda aynı sorun yoksa derdinize derman bulana kadar başka birini kullanın ie yerine. Benden bu kadar. Daha bilgili arkadaşlar sorununuza çözüm bulabilir inşallah.

ozkan994
05-10-2009, 22:27   |  #8  
OP Üye
62 mesaj

zaten mozilla firefox kullanıorum onlarda hiçbir sorunum yok  ilgilendiğinize teşşekür ederim

blackstick
27-06-2010, 23:46   |  #9  
Taze Üye
6 mesaj

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Bir prodüksiyon firmasında çalışıyorum ve görevim web sitesi yapmak. Windows 7 - 64 bit kullanıyorum. Dolayısıyla Internet Explorer 8 kullanıyorum. Bu sorunu bende çözemedim. Eğer çözüm bulan varsa lütfen paylaşsın.