İnternet hakında yardım!!

_Pain_
24-05-2011, 11:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Herkese iyi günler.
Size bir sorunumu anlatıp sizden yardım bekliyorum görüşlerinizi aktarırsanız memnun olurum.
Şuan evimde sabit internetim yok.Ailevi bir sorundan dolayı eve internet gelmiyecek kendim çözüm olarak wireless adaptör alıp şifresiz bir internetten bağlantı kurdum fakat hız zaman zaman iy olmasına karşın bağlantı sürekli dalgalı wireless'ın gücünü 8 db'lık antenle güçlendirilmiş durumda.Online oyun oynadığım için hızın stabil olması benim için çok önemli çünkü ping oranı artıyor buda çok olumsuz bir durum.Vınn,Vodem ve jetmodem'le ilgili görüşleri zaman zaman okudum ve olumsuz yorumlar aldım.Sizce nasıl bir çözüm bulabilirim?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.Herkese iyi günler...

Me Not Working Hard
24-05-2011, 12:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
749 mesaj

http://forum.wirelessanten.com/
Şurayı Bi İncele Derim...Kullandıgın Wireless Modeli Ne?

_Pain_
24-05-2011, 14:27   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

Yorumun için teşekkür ederim.
Edup wireless adaptör aldım anteni düşük güçte olduğu için tp-link 8 dbi ayrıca alıp güçlendirdim.Fakat çektiğim yerden çok dalgalanıyor çok nadir tam anlamıyla oyun oynuyorum diyorum.3G modemlerden de tavsiye etmiyorsunuz heralde?

Me Not Working Hard
24-05-2011, 15:01   |  #4  
Yıllanmış Üye
749 mesaj

3G Model İle Ay Sonu Çok Fena Para Gelir..100-150 Lira Belki Fazla Bile Gelir..
Ama Tarifler Var Mesela Vodafone Sınırsız  150 Kbps Hız Ayda 8 Lira Ama 15 Kb Hız İle Online Oyunlarda Çok Fazla Lag Olur  

Bende Wireless İle Aşagı Kattaki Bilgisayarcıdan Gizlice Çekiyorm %40 Çekmesine Ragmen  Zaman Zaman Oyuna Lag Giriyor..Sonra Ben Santim Santim Tüm Noktalarda Wireless İle Test Ettim...Tam Masanın Altına Koydum Wireles'i Bi Baktım %80'E Yakın Çekme Güçü Var...Bence Antel İle Evde 1-2 Saat Tüm Noktalarda Test Et Eger Sinyalın Güçlü Geldigi Bi Yer Olursa Oraya Bırak....

_Pain_
25-05-2011, 18:06   |  #5  
OP Taze Üye
6 mesaj

Teşekkür ederim dostum mesajın için dediğini deniycem.
Ama genede online oyunlar da verimi tam oalrak alamicaz ttnet gibi internete geçmediğimiz sürece.
Vın vesayrede sıkıntı olur sanırım.

Me Not Working Hard
26-05-2011, 11:01   |  #6  
Yıllanmış Üye
749 mesaj

İyi Çeken Bi Yer BulursanHızlı
Alırsan Tabi Karşıdakinin Net HızıVe
Kullandıgın Wireless Da BundaEtliki..

20 Liralik Wireless İle %40Çekerken Çok Lag Varken
35-40 Liralik KaliteliWireless İle %40 Çekerken Lag Falan Yok
Ama Karşıda Eger 1 Mb NetVarsa %90 Olsa Lag Olur Şünkü Günümüzde 1 Mbit İnternet İle Oyunların Tam VerimAlması İmkansız...
Her Ne Kadar MMorgp TarzıOyunlarda 1 Mbit Yetsede Wireless İle Çok Dalgalanma Olucak Ve DurmadanDisconnet Yiyiceksin....

Ve Eger Kullandıgın AntiVirüsVarsa Onuda Kaldır Güvenlik Duvarı Yüzünden Lag Olabilir....
Wirelessde DalgalanmaOlmasının Nedeni
İnterneti Çektigin Modem
2.4GHz bandında Çalışıyorsa Yavaşlık OlurAncak Eger Karşıdaki Modem 2.4GHz ve 5GHz Olarak Çalışsaydı Nerdeyse Kimsede 5Ghz Çalışan Modem Router
Ve Bu FrekansdaElektronik Cihaz Olmadıgından Sinyallen Çakışmıyaçaktı...

Sadece Bu Cihazlar Yok AncakMikro Dalga Fırınlar.Kablosuz Cihazlar....Gibi Kablosuz Cihazlar 2.4 Ghz Olarakİşlem Yapar Ve Senin Az Sinyal Almana Neden Olur.
Yanı Yukardaki Komşu MikroDalga Fırın Açarsa Senin Sinyallerin Az Çok Azalıcaktır....
Eger Girdigin Ag Şifresiz İseSenin Gibi Bir Çok Kişinin Girdigini Göz Önüne Alırsan Yavaşlama Olması Normal

_Pain_
26-05-2011, 12:25   |  #7  
OP Taze Üye
6 mesaj

Mesajın ve ilgin için çok teşekkür ederim.
Girdiğim ağ şifresiz halka açık gibi binevi.
Benim gibi girenlerde vardır muhtemelen.Oynadığım oyunda Dota eurobattle üzerinden  burda söylememin bir sakıncası olurmu bilmiyorum eğer varsa özür dilerim.Ağ düzgün çekince hız testinde 0.97 mbp görüyorum ve ping'de 5,10 veya 15 ms oluyor.Fakat lag olunca hız hemde ping yüksek.
Durumu böyle izah edebilirim.

Me Not Working Hard
26-05-2011, 13:16   |  #8  
Yıllanmış Üye
749 mesaj

5-10 Ping Varsa Gayet İyi Çekiyordur...Dalgalanmalarla Falan Öyle Kolay Kolay Lag Girmez Oyuna
Başkalarıda Giriyorsa Zaten 1 Mb İnternet 300-400 Kbps Hıza Kadar Düşer...Aslında Modemden Herkezi Atıp Sende Girebilirsin Ama Modemin Sahibide Giremiyebilir...Çok Riskli Bi İş:D
Yüzde Kaç Güçle Çekiyorsun?
Eger Wireless Programıyla Baglanıyorsan Onu İptal Edip
Windows Kablosuz Ag Sihirbazıyla Baglanmayı Deniyebilirsin...Çok Bi Fark Olcagını Sanmıyorum Ama Denemekten Zarar Gelmez Belki Oyundaki Lagı Azaltır Senin İçin Faydalı Olabilir

Ama Şifresiz Oldugu İçin Ne Yaparsan Yap Birisi Girdigi Zaman Senin Hızın Azalıcaktır...
Modemin Sahibi Modemi Kablolu Kullanıyorsa Senin İçin Bayram Olur Ama Kablosuz Kullanıyorsa Eldeki İnternetten Olursun
Genelde İnsanlar Basit Şifreler Kullanıyorlar
Mesela Şifreli Bi Ag Var İsmi Dostlar
1d2o3s4t5l6a7r Gibi Şifreler Deniyerek Baglanabilirsin...
Çogu İnsan Kolay Şifreler Koyuyor Genelde
1a2b3c4d5e,ABCDEFG.987654321 Gibi Biraz Karmaşık Ama Basit Şifreler Koyuyorlar Şifre Deniye Deniye Bulmak Tam Sanş İşi Olurdu...İmkanın Varsa.Mahalledeki Dükkanlar.Komşuların Falan Yanına Giddigin Zaman Bilgisayarda 2 Dk Oturabilirmiyim Diye Otur Hemen Şifreyi Al
Hiç Denemedim Ama Şifre Kırarak Baglaabilirsin...İnternette Ararsan İşe Yarar Bişeyler Bulabilirsin...
Kullandıgın Ag Şifresiz Oldugu Sürece Yapıcagın Pek Bişey Yok Tek Çözümün Şifreli Aglardan Birine Bi Şekilde Girmek...Biraz Ugraşırsan Her Şekilde Şifreleri Kırabilirsin...Nasıl Kırılcagını Bilsem Yardım Ederdim Ancak En Basit Yöntem Komşuların Bilgisayarına Falan Oturup..Modemi Hemen Kablosuz Yapmak Yada Şifreyi Almak

_Pain_
26-05-2011, 16:37   |  #9  
OP Taze Üye
6 mesaj

Dostum çok teşekkür ederim.
Bu kırma işini önceden araştırmıştım linux işletim sisteminde yapabiliyormuşsun.Win 7 kullanıyorum şuan yapabilenler vardır elbette ama ben öyle kırma işlerinde usta değilim.
Bu arada kullandığım Edup wireless adaptörün programı iyi çektiği zaman:
Sinyal gücü: %82
Sinyal kalitesi:%82
Falan oluyor.Lag girdiği zamanlarda:
Sinyal gücü: %75
Sinyal kalitesi:%30-40-50
civarı oluyor.
Kırma işini forumda bilen varsa yardımcı olabilirmi?
Komşularımla pek ilişkim yok.Zaten ağ aramada çıkan isimlerde nerde kimin olduğu belli olmuyor.
Şuan bağlandığım ağın ismi Wlan diye bişey.
En yüksek çeken ağın ismide müzikalhizmet.com idi sanırım, şifreli bir ağ.
En zor kırılan şifrelerde wpa2/wpa diye biliyorum.
Şans işi değidin gibi ağın şifresini bulmak.
Bazen şansın tuttuğuda oluyor mesela CCC....CCC gibi bir ağ vardı eskiden şifresini alparslan yazdım olmuştu.Böyle bir şans lazım :).

Me Not Working Hard
26-05-2011, 18:16   |  #10  
Yıllanmış Üye
749 mesaj

Çok İyi Çekiyor Hızın Düşmesinin Nedeni Başkalarının Girmesi Bu Kadar İyi Çekiyorken Arada Dalgalanmalarla Falan Kolay Kolay Net Hızı Düşmez Zaten 1 Mb İnternet Oldugundan Başkası Girince Direk Hızını Etkiliyor
Bi Şekilde Şifreli Aglara Girmelisin Başka Türlü Yapıcagın Pek Bişey Yok...Biraz Araştırırsan İnternette Belki Şifreleri Kırabilirsin...Ben 1-2 Kere Google'Da Göz Attım Fazla Ugraşmadım Ama Elle Tutulur Bi Şeyler Yoktu..Birazda Karmaşıktı...Biraz Üstüne Düşersen Her Türlü Kırarsın Ama Kaç Gün Sürer Bişey Söylemek Zor:)