abiler bnim net hızım 12mbps ama normal hızlı açılıor net ama neden böle yazıor olabilir..................
internet hızı
senin hızının 12 mbps olması karşı tarafı da bu hız ile kullanabileceğin anlamına gelmez . ilk önce karşı tarafın sana sunduğu gönderme (upload) hızı geçerlidir , sonrasında ise senin indirme(download) hızın geçerlidir.
hız testi yap burdan çıkacak sonuç problemin senden mi yoksa karşıdan mı kaynaklandığını anlamını sağlıcak
saol kardeşim çok makbule geçti....
http://www.internetfrog.com/mypc/speedtest/
speed Test;upload/download testi aynı anda.
-----
Download: 334,296 bps
Upload: 99,184 bps
QOS: 5%
RTT: 187 ms
MaxPause: 2188 ms
benim.
delikanli53arkadaşlar bu demek oluyor ki 1024 yerine 256 kullansak da pek birşey fark etmiyor. herşey karşı tarafın upload sistemiyle ilgili.Dün sadece 7-8 kb ile indirebildim galiba sorun dedikleriniz gibi
Tabiiki karsi tarafin upload hizi senin download hizin kadar önemli ancak 7-8 kb lik downolad o anda server in cok yogun olmasindan kaynaklanmistir derim. o kadarda olmaz yani. Ayrica IE firefox ve operaya oranla cok daha yavas indiriyor. 1024 yerine 256 kullanmanizda tabiiki cok sey farkettirir. Bu kendi upload hizinizi da etkiler. Siteden siteye degisir ben bazen gündüzleri ortalama 1800 kbs ile indirirken gece 15-16000 kbs ile indiririm bu hem karsi taraf hemde benim sunucumun yogunlugu ile alakali.