Ben internet hızlandırıcısı olarak ONSPEED kullanıyorum. ONSPEEDin son sürümünü Türkiyedeki satıcısından edindim ve çok memnunum. Sadece internet sayfalarını değil e-posta ve FTP işlemlerimi de hızlandırıyor. Youtube gibi yasaklı internet sitelerine de erişim sağlıyor. IE, FireFox, Opera, Safari, Camino, Mozilla, Netscape destekliyor. Windowsta tüm e-posta ve FTP programlarıyla uyumlu çalışıyor (MACte bu hızlandırmaları çalışmıyor). Sıkıştırma motoru Slipstream tarafından sağlanıyor ve çok eski sürümleri Türk Telekom tarafından dial-up kullanıcılarına ücretsiz sunuluyor. Türkiyede ücretli olarak satılan son sürümü bu kırık sürümlerden çok daha ilerlemiş durumda. İşi gereği mobil telefonla nete erişmek zorunda olan ya da kalabalık bir ofiste millet netten video indirip erişimi şişirdiği için daralan herkese şiddete tavsiye ederim. Ha bu arada Youtube'daki Flash videoları da sıkıştırabildiği için video izleme hızı oldukça etkileyici. Program ön bellek yaklaşımını kullanmıyor. Dolayısıyla kota sorunu olanları olumsuz değil olumlu etkiliyor. Çalışma şekli şöyle. Kullanıcı HTTP, FTP, SMTP, POP3 ve IMAP protokollerinden (bunlardan hangisini sıkıştırmak istediğinizi kendiniz seçiyorsunuz) herhangi birisini kullanan bir işlem yaparsa ONSPEED devreye giriyor. Talebi ONSPEED'in dünyadaki en yakın sunucusuna iletiyor. Sunucu talebi gelen sıkıştırma oranı ayarına (bunu da siz belirliyorsunuz) göre işliyor. 9 ayrı tipte sıkıştırma algoritması ilgili doküman grubuna göre çalıştırılarak kullanıcının bilgisayarına sayfanın HTML kodunun tümü ile diğer görsel nesnelerin taslak görüntüleri yollanıyor. Kullanıcının yaptığı sıkıştırma ayarına bağlı olarak görsel nesneler adım adım geriden yükleniyor. Bu işlem yapılan ayara göre 10 kata kadar (ben 12 kat sıkıştırdığını gördüm) daha az trafikle orijinale yakın (orijinal hali isteniliyorsa nesnenin üstüne sağ tuşla tıklayıp Show Original Image seçeneğine tıklıyorsunuz) görüntü sunuyor. Flashlerin içindeki görüntüleri bile sıkıştırabildiği için reklamı ya da görseli bol sitelerde süper avantaj sağlıyor. İsteğe bağlı reklam engelleyicisi de var. Ancak bu tür programlardan mucize beklememek lazım. Program sizin bağlantınızdaki darlığı aşıyor ama eriştiğiniz sunucu zaten bayılmışsa birşey yapamıyor. Bu yüzden zaten mantıklı hızlarda eriştiğiniz sunuculara pek bir katkısı olmuyor. Ya da şakır şakır çalışan ve sadece kendinizin kullandığı MBit hızında bağlantınız varsa özellikle yurtiçi sitelerinde işe yaramıyor. Ama yurtdışı sitelerinde fark ediyor. Dilediğiniz siteyi hızlandırma dışında tutulacaklar listesine ekleyebiliyorsunuz. Herhangi bir web uygulaması ya da sitesi ile sorun çıkartırsa geçici olarak devreden çıkartabiliyorsunuz.