Öncelikle merhaba herkese yeni üyel oldum bunun gibi sorunu olanlara yardım edildiğini görünce.
Sorunuma gelirsek 2 gün önce internet kesilmeye basladı anlık olarak. Yani internet yok göstermio mesela bi oyundayken bağlantı kopuyo kopar kopmaz herhangi bi siteye girmeye calısınca internt var. İstediğim siteye girebiliyorum vs.
Mesela bi video izlerken gayet hızlı doluyo bazen 3.dk bazen 5.dk şansa göre video o dakikada duruyo.
Önce sorunun modem de oldugunu düşündüm ev de 1 laptop daha var aynı problemler arkadaştada oluyordu. Aynı internet aynı bağlantı. Neyse TTnet i aradım yazılım güncelleme yaptılar. ayrıca 8mbps olan hızımızı 6ya indirdiler.
Diğer pc de sorun kalmadı ancak benm pc de hala aynı sorun devam ediyor 2gün önce sorunsuz olan pc şimdi sürekli kesiliyor internet.
Virüs taraması combofix vs vs vs yapılabilecek herşeyi yaptım. Modemin kablolarını değiştirdim. Bilmiyorum sorun nerde.
İnternet Kesintisi Anlık(1-2 Saniyeligine)
genelde dns lerde sorun olunca düşüyor bende bir ttnet kullanıcısı olarak bu sorunu yaşıyorum çözümü
dns değişmek
8.8.2.2
8.8.4.4 bunlarla çözdüm...
denedim ama maalesef sorun devam ediyor.
çıldırıcam arkadaştsa şuan sorun yok bende devam ediyo
ara ve 1 mbit denenmesini rica et. Bende 8 mbps e heyecanla bağlanmıştım aynı sorunları yaşayınca 1 mbps ye indirdim. İstersen bir de öyle denet eğer sorun zaten bundaysa yapacak birşey yok yok değilse de farklı çözümler bakalım.
ara ve 1 mbit denenmesini rica et. Bende 8 mbps e heyecanla bağlanmıştım aynı sorunları yaşayınca 1 mbps ye indirdim. İstersen bir de öyle denet eğer sorun zaten bundaysa yapacak birşey yok yok değilse de farklı çözümler bakalım.hocam 2yıldır 8 kullanıyoruz burda dün 6 ya düşürmelerini istedim hala sorun devm ediyo arıza kaydı oluşturduk az önce aradılar sorun giderdik dediler ama değişen bişey hala yok arkadaştada aynı sorun başladı tekrardan delirmek üzereyiz
ustam pek anlamadım neyi kastettiğini neyin voltajında sorun olabilir biraz daha açık anlatabilirmisin genel olarak pc den internetten anlarım ama neyi kastettiğini anlayamadım affola..Bizim işimiz anlatmak. Modeme gelen voltaj önemlidir ve ufak voltaj değişiklikleri senin bağlantını kesebilir. Kesintisiz Güç Kaynağı dediğimiz aletler var. Bu alete splitterdan modeme gelen kabloyu takarsın ve out çıkışından modeme kablo takarsın. Bu alet voltajı ve akımı düzenler.
Bizim işimiz anlatmak. Modeme gelen voltaj önemlidir ve ufak voltaj değişiklikleri senin bağlantını kesebilir. Kesintisiz Güç Kaynağı dediğimiz aletler var. Bu alete splitterdan modeme gelen kabloyu takarsın ve out çıkışından modeme kablo takarsın. Bu alet voltajı ve akımı düzenler.Anladım şimdi ben ups sadece pc ye takılan bişey gibi biliodum benim hatam:)
Sorun gelen elektrikte olabilir diosun hocam. Peki 2 yıldır olmayan şey böle bi anda olması normal mi yani mümkünmü ayrıca modemi baska prize taksam hatta başka bi evde denesem ups denen aleti almadan denemem mümkün olurmu
Anladım şimdi ben ups sadece pc ye takılan bişey gibi biliodum benim hatam:)Başka bir evde deneyebilirsin tabii ki ama %100 emin olamazdın. 2 yıl sonra da olabilir bu. Tecrübelerime dayanarak konuşuyorum. Bende de bu şekilde sorun yaşanmıştı.
Sorun gelen elektrikte olabilir diosun hocam. Peki 2 yıldır olmayan şey böle bi anda olması normal mi yani mümkünmü ayrıca modemi baska prize taksam hatta başka bi evde denesem ups denen aleti almadan denemem mümkün
arkadaşlar söylemişler zaten gerekenleri / ek olarak şunları diyebilirim şu antivirüsü indir http://www.kaspersky.com/kis-trial-register ve sonra ethernet driverlarını güncelle derim .
başka evde de denedim sorun devam etmekte
kaspersky de kurdum sonuç alamadım
internette araştırırken bi arkadaş görev yöneticisinin ağ iletişimi kısmını resim olarak upload etmiş bende bakmak istedim ayrıca resimde koyuyorum
Resimde çizgilerin en altta tabanda oldugu yerde bağlantım kesildi yani video doldururken video o en alt çizgide dondu tekrar videoya tıkladım çizgi tekrar yükseldi ve tekrar tabana değdğinde dolması tekrar durdu
Bilmiyorum bu kısım internetin gidip gitmedigi hakkında bilgi verirmi yada ne işe yarar bilmiyorum sadece dikkatimi çekti bu
Bu resim sorunu anlamama yardımcı olurmu?:S
kesinlikle internet sağlayıcıncan kaynaklanıyor / bu durumdan bıktıysan aç telefonu sinyali kesin aboneliğimide iptal edin de / bak o zaman nasıl ilgileniyorlar / eğer süperonline gibi şirketler varsa direk ona geçecem de / bak nasıl değişiveriyorlar / kardeşim sen para verip internet kullanıyorsun / senin net'inle ilgilenmek zorundalar / fazla pc yi kurcalama bence / herşeyin tamam
beyler beyler beyler.. beyin fırtınası yapmayın, modemin dandikliğinden olur bunlar ben uydunet 1mbit kullanıorum verdikleri modem berbar arka odadan bile çekmeyen bir mesafesi var ayrıca anlık kopmalar yaşanıyor dosya indirirken yarıda kalıyor. arkadaşım git 300 lira civarı paraya kıy kaliteli bir modem al hem çekim mesafesi yüksek olur hem kopma falan yaşamassın