İnternet Kopma Sorunu ?

nicksizimben57
21-10-2009, 13:23   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj

İnternet Kopma Sorunu ?

Slm Arkadaşlar.Biz Modemi 2 Kişi Kullanıyoruz.Arkadaşım Eternetten Ben Usb Yoluyla Kullanıyoruz.1 Haftaya Kadar Hiç Bir Sorun Yoktu.Fakat 1 Haftadır Arkadaşım İnternetteyken Hiç Bir Sorun Yokken Ben Bağlanmaya Çalıştığımda Net Kopuyor Ve Modem Resetlenmiş Gibi 1-2 Dk Sonra Geliyor.Sorun Ne Olabilir.Yardımcı Olacak Arkadaşlara Şimdiden Teşekkürler

mustafa2116
21-10-2009, 20:20   |  #2  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

Modemin sorunu senin bilgisayardan kayanklanabilir. Ben sınırsız ve tek kişilik bir internet kullanırken bile pc kaynaklı internet reseti yemekteyim. Modem sapa sağlam ken  pc neti kaybediyor.

Ama eğer sorun modemin ansız resetiyse sırasıyla
1---- Aşırı intenet kullanan bir programın kullanılması yada devrede oluşu.
2---- bir anda  şok düzeyde internet kullanımı.
3---- Virüs kaynaklı medem resetleri.

1. sekmede ki arıza genelde güncelemelerin etkin olduğu ağda ( kendi ağımda ) çok yaşanır. Programı durdur yada geçici bir LAN yerel bağı oluştur. LAN ayarı biraz zor gelebilir ilkini dene.

2. sekme  ikinizin aynı anda intenete girişiniz yada aynı anda aşırı derecede download yapılmasından kaynaklanıyor. Bu na çare yok :)))

3. sekmede ise virüslerin özellikle reklam virüslerinin etkili olduğu bir hile. ıp değiştirmek için yerel bağı koparıp tekrar başlatır. Kendince download yapar yada bir siteye çok tıklanıyor görünümü vermek için sürekli girip çıkar. bu nednlede ıp değiştirir. Ip değiştirmeyi
----1---- Pc den ipconfig /relesase yada öyle bir sisitemle yapar. Virüs koruyucular yada format atmakla geçer.
----2---- Modem şifresi standar şifredir. Modemin şifresi genelde 1234,12345,password,ttnet,0000.. gibi belli şifrelerdir. şifreyi değiştir kurtulursun.

umarım cevaplayabilmişimdir.