internet kopma yapıyor[Çözüldü]

tazy733
11-02-2011, 03:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

iyi günler

benim problemim şöyle tam olarak; masa üstündeki bilgisayardan internete girdiğimde en fazla 2 dk sonra internetim kesiliyor ve bi süre sonra gelip tekrar kopuyor yeni format attım wirüs falan vardır diye ki boşa atmışım gene hiç bişey değişmedi ama evdeki 2 laptop da rahatlıkla internette sörf yapılabiliyor. modemim tp-link markalı ethernet ve wireless çıkışları var ben wireless kullanıyorum masa üstüne bunun için tp-link 321g modelindeki usb adaptörü satın aldım. 3 aydır kullanıyorum ve hiç bir problem yok iken son 1 haftadır dediğim gibi 2 dk da durabiliyorum internette. virüs vardır yada format at demeyin çünkü ne virüs kaldı ne bişey 0 bilgisayar gibi içinde ne müzik var ne bişey sadece c sürücüsü var driver'ını yükledim adaptörün gene problem çözülmedi. ne olur yardım edin kafayı sıyırmak üzereyim 2 laptop da rahatlıkla girebilirken masa üstümde neden giremiyorum?????

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Son Düzenleme: tazy733 ~ 11 Şubat 2011 14:24
ezimuse
11-02-2011, 08:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
296 mesaj

kabloyla bağlan :D adaptör bozulmuş olabilir belki başka pcde dene adaptörü

G00GLE
11-02-2011, 10:05   |  #3  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

Kasanın önündeki usb portlarını kulanıyorsanız onlara yetersiz voltaj geliyor olabilir. usb adaptörünüzü kasanın arkasındaki usb portlarından birine takın ve usb bağlantılı başka birşey olmadan deneyin. eğer bu şekilde daha iyi performans alırsanız, psu'nuzu daha güçlü bir psu ile değiştirmek sorununuzu çözecektir.

tazy733
11-02-2011, 12:03   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj
Alıntı: G00GLE  
Kasanın önündeki usb portlarını kulanıyorsanız onlara yetersiz voltaj geliyor olabilir. usb adaptörünüzü kasanın arkasındaki usb portlarından birine takın ve usb bağlantılı başka birşey olmadan deneyin. eğer bu şekilde daha iyi performans alırsanız, psu'nuzu daha güçlü bir psu ile değiştirmek sorununuzu çözecektir.
usb arkadan gelen ara kabloyla uzatılmıştı öyle deneyim bide güç kaybına neden olabilir dediğin gibi. denediğimde mutlaka cevap yazacağım ilgin için teşekkür ederim.

Alıntı: ezimuse  
kabloyla bağlan :D adaptör bozulmuş olabilir belki başka pcde dene adaptörü
ethernet kablolarını hep attım evde kablo fazlalığı diye öyle bi şansım yok gidip de almak istemiyorum açıkcası =/

tazy733
11-02-2011, 14:21   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj
Alıntı: G00GLE  
dedğin gibi yaptım düzeldi saolasın yardımın için

G00GLE
14-02-2011, 13:25   |  #6  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

Rica ederim. çözülmüş olmasına sevindim.