İnternet olmadan e-postalarınıza ulaşın!

CHIP Online
25-07-2008, 16:37   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yahoo!'nun yeni hizmete soktuğu Zimbra ile internetiniz olmadan da e-postalarınıza erişebilirsiniz.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... za-ulasin_7946.html

Resimlerle: Yahoo! Zimbra ekran görüntüleri

İnternetin insanlığa sunmuş olduğu en büyük özelliği hiç şüphesiz iletişim alanında devrim yaratmasıdır. İnternet kullanıcıları iletişim kurmak için daha çok hızlı mesajlaşma yazılımlarını tercih etse de, e-mail elbette öneminden hiçbir şey kaybetmiş değil.

Elbette e-mail'lerin kontrolü veya herhangi bir mail gönderme durumlarında, kullanılan bilgisayarın internete bağlı olması gerekir. Bu sayede kullanıcı e-mail hesabına erişebilir ve mail alıp gönderebilir.

Ancak Yahoo!'dan gelen bir haber, Yahoo!'nun kullanıcılara bazı önemli sürprizleri olduğunu müjdeliyor. Yahoo!'nun henüz beta aşamasında olan Zimbra uygulaması sayesinde, kullanıcılar Yahoo! Mail başta olmak üzere Gmail ve AOL Mail hesaplarına daha önce gelen e-mail'lere erişebilecek. tabi internet olmadan yeni posta alıp göndermek söz konusu değil...

İki internet protokolü olan Post Office Protocol ve Internet Message Access Protocol, kullanıcıların farklı sağlayıcılardan aynı anda 3 hesaba kadar e-mail hesaplarına erişebilmelerine olanak tanır.

Tüm konu: İnternet olmadan e-postalarınıza ulaşın!

Resimlerle: Yahoo! Zimbra ekran görüntüleri


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bence Yahoo! Zimbra...

PsikozY
25-07-2008, 17:46   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
90 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

Bu yeni bir teklonoji değil. Outlook Express, Thunderbird gibi programların yaptığının aynısı. Mailler internet bağlıyken bilgisayara kaydedilir, siz istediğiniz zaman bunları okursunuz. İnternet olmadan da mail atıp göndermek mümkün değildir. GMail zaten pop desteğine sahip.

Bizim GSM operatörlerimiz desteklese, cep telefonlarında da aynı olay zaten mevcut. Örneğin Sony Ericsson K750 cep telefonlarında mesajlar bölümünde E-Posta seçeneği mevcut fakat kullanan yok. Anca GPRS ile bağlanıp bakabiliyoruz maillerimize.