İnternet Paylaşımı (Acilllll)

doktormert
27-12-2009, 23:24   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
185 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

arkadaşlar sorunum ; 2 tane vista işletim sistemine sahip laptopum var.1 tanesi'nin wireless özelliği yok.bu yüzden wireless özelliğine sahip bilgisayarımdan internete girebiliorum fakat diğer wireless'sız olan bilgisayarımdan internete erişemiyorum.wireless üzerinden internete girdiğim bilgisayardan diğer bilgisayarıma ethernet yoluyla interneti paylaştırmak istiyorum.fakat ne kadar uğraşsam da ''Sadece Yerel'' bağlantı kurabiliyorum.Ağ Ayarlarından Yerel Ağ Bağlantısı kısmından özelliklere girip ''Diğer Ağ Kullanıcıları , bu bilgisayarın İnternet bağlantısı yoluyla bağlansın'' Kutucuğunu işaretlediğim zaman da sorun devam ediyor internete giremiyorum ve bağlantının Sadece Yerel Olduğunu Görüyorum.Diğer bilgisayara interneti nasıl paylaştırabilirim yardımcı olursanız sevinirim.2 gündür uğraşıyorum ama bir yerlerde hata yapıyorum sanırım.<

doktormert
28-12-2009, 00:11   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
185 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

yardımcı olabilecek kimse yok sanırım....

vuslat07
28-12-2009, 14:28   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Diğer bilgisayarına LAN üzerinden bağlanamıyormusun.
Vistada ben bağlantıyı şu şekşlde yaptım.
Ağ paylaşım merkezini açyorsunuz.
şifreli korumayı kapatıp diğerlerini açıyorsunuz.
 

Son Düzenleme: vuslat07 ~ 28 Aralık 2009 14:30
doktormert
29-12-2009, 00:20   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
185 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

tşk ederim arkadaşım cvp yazdığın için kimse dikkate almadı 2 gündür uğraşıorum oldu sonunda tşk ederim...saol

mustafa2116
29-12-2009, 03:00   |  #5  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008
Alıntı: fearlesseagle  
tşk ederim arkadaşım cvp yazdığın için kimse dikkate almadı 2 gündür uğraşıorum oldu sonunda tşk ederim...
sorun geniş yelpazeli..
Bir olayı anlatmak istiyorum.
  Bende Vista kurulu Ağ paylaşımı yapılandırılmış şekilde ancak bir fark var. Ağ üzerinde xp işletim sisitemi olan bilgisayarlar beni göremiyor ancak Vista beni görsede bağlanamıyor. Aynı ağ üzerinde Sanal bilgisayarın açtığı ağ ayarları ise tüm ağdan rahatlıkla ulaşılır halde.
  Benden bir kişi bir dosya almak istiyorsa bendeki TROJEN DOWNLOAD programının  şifresini vermem gerekiyor. Yani ağ içinde şifreli bir paylaşım mevcut. Kaldıki Trojenimde Yönetici olarak çalıştırılmadıkca ağda geçersiz kalıyor. Trojen her açıldığında şifre değişiyor bu nedenle mutlak benle iletişime geçilmesi gerkiyor.
  İşin en garibi burda Bendeki Vista ağ ayarları karşı bilgisayarın sadece okumalı olan diskinde bile yazma -silme yapabiliyor. :D

    İlk başlarda bu hatayı Vistadan kaynaklanıyor sanmıştım. Yukardaki olay gerçektende Başımdan geçen bir olay. Sorun güvenlik sekmesinin Çok yönlü Yüksek Seviyede oluşundan kaynaklanıyormuş. Yüksek uac kodunu kapattığımda ağdakiler beni görüyor herşey normalleşiyor. Ama normalleşme uğrunada virüslere davetiye veriyorum.
   Trojenim ( Kendi Yaptığım internet üzerinden Ağ paylaşımı yapmak için Hazırlanmış bir programdır  Virüs koruyucu Virüs Sandığı için Trojen Demekteyim) yönetici izni olmadanda rahatlıkla çalıştı.  Trojenim bu şekilde çalışıyorsa diğer virüslerde rahatlıkla çalışır dedim. Bende Arkadaşlarıma (15-20 kişi) ağ paylaşımı için Trojenimin gelişmiş ve virüs tipli olmayan halini hazırladım ve verdim.
   Artık aramızda dağlar kadar mesafe olsada ağ paylaşımı yaptık.
Aynı lan üzerinde xp vin7 vista benim bilgisayarı görselerde giremiyorlardı. Güvenlik ayarlarını düzenlediğimdeyse  girebildiler. Ama güvenlikten neden feragat edeyim ki  dedim kendi programımı yaydım.

Bu tür bir hata varsa sizlerde önce ağ paylaşımını tamamıyla kapatın. güvenli,k duvarına girin ve güvenlik duvarı ayarlarını varsayılan olarak yaralayın. Klasör sekmesinde korumalı işletim sisitemi dosyalarını gizle sekmesini işaretleyin. Ağ ayarları için  ağ paylaşımını yeniden kurun. tüm ayarları yeniden yapılandırın. Bilgisayarı kapatıp açtığınızda normal sisitemde paylaşım yapılmış olur. böylelikle user ağ paylaşımı tam gerçekleşir.
  Bendeki paylaşım bilgisayar adı ne ise o türlü gerçekleşiyordu. Benim bilgisayar adım robi.
Paylaşım adım user yerine user(robi) oluyordu. Bu durumda User(system) olarak girmeye çalışan bilgisayarın sisim uyuşmazlığı ya beni göstertmiyordu yada içeriğe sokmuyordu. Defendir etkin değişiklik kayıtlarıylada bilgisayarım girdiği ağın bilgisayar kullanıcı adıyla yani admin(system) olrak giriyordu. böyle olunca karşı bilgisayar kendi kendine bir giriş yapmış gibi benim işlemlerime onay veriyordu.
  Bir nevi hackerlik ancak sadece paylaşım alanı için geçerli. Yazma silme işlemi sizin yazdığınız dosya üzerinde geçerli paylaşım yapılmış dosya yetkisi sizin olmadığından yani açılış adı admin(system) olmadığından geçersiz kalıyor.

başımdan geçen beni 2-3 ay uğraştıran bir güvenlik seviyesindeki aşırı yüksek  ayarlardan kaynaklanan küçük bir hata.

NOT: Burda anlatığım güvenlik duvarı İşletim sisiteminin Kendi Güvenlik duvarıdır.Kendi kendine bir bilgisayarın Programsız ağdaki bilgisayara hüküm verebildiğini gösteriyor. Aynı ayarlar karşı bilgisayarda olsaydı Ağ olanaksızlıkla tamamlanacak ve ağ paylaşımsızlığı meydana gelecekti ( şu an Payalaşım programını kullandığımızdan (trojen tipli program) yüksek seviye güevnlik duvarı ayarları kullanılıyoruz.)