internet sitesindeki tabloyu exel ile açmak

nonpasaran
15-05-2009, 14:28   |  #1  
nonpasaran avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

pek kullanmadığım için bilmiyorum bu iddaa sayfasındaki iddaa listesini nasıl exel ile açarız?

OnlyMann
15-05-2009, 15:36   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

IE DOsya menusunden Farklı kaydet Dosya türünü html olarak seçiniz. Excel de Dosayadan Aç Web Sayfası Aç yapınız. Excel olarak tablo şeklinde gelecektir. Farklı kaydet yaptığınızda da Dosya Türünü Excel Çalışma Kitabını seçiniz.

nonpasaran
16-05-2009, 00:57   |  #3  
nonpasaran avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,216 mesaj
OnlyMann
IE DOsya menusunden Farklı kaydet Dosya türünü html olarak seçiniz. Excel de Dosayadan Aç Web Sayfası Aç yapınız. Excel olarak tablo şeklinde gelecektir. Farklı kaydet yaptığınızda da Dosya Türünü Excel Çalışma Kitabını seçiniz.
dostum birinci cümlede dediğini yaptım ama excel kullanmıyorum open office kullanıyorum ama aynı menüye sahipler sanırım dediğin gibi dosya dan aç dediğimde bu sayfa çıkıyor

web sayfası aç dediğimde aramanızla eşleşen bişi yok diyor

ya benim iddaa ile işim olmazda bir arkadaş bunun hastası anladığım kadarıyla bu iddaa programını siteden kopyalayıp excel formatında kaydedebilmek istiyor yani üzerinde istediği gibi değişiklik yapabileceği bir arşiv gibi sanırım ne demek istediğimi anlamışsındır biraz daha ayrıntılı anlatırsan sevinirim çünkü daha bir kere excel kullanmışlığım yokAğzı kulaklarına varıyor

OnlyMann
16-05-2009, 01:01   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

resimlerde gösterdiğinize göre bir üst klasörde iddia_dosyalar klasörünün üstünde yer alan html/htm uzantılı dosyayı açmanız yeterli olacaktır. Farklı kaydet dediğiniz için o sayfada ne görülüyorsa ona ait her şeyi bu şekilde alt klasöre kopyalıyor.

nonpasaran
16-05-2009, 01:14   |  #5  
nonpasaran avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,216 mesaj

ya sanırım bunu şifrelemişler dediğini yaptımda garip bişi çıktı neyse boşver çok ta önemli diil zaten

CapanQGLU
16-05-2009, 09:00   |  #6  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj

Şöyle Olmaz Mı ?

Siteyi Tarayıcıdan Kopyalıyacak, Masaüstüne Getirecek ve Özelliklerden Değiştir Diyip, Exel'i Açacak Ben Bu Şekilde Başka Siteler Yaptım Gayet Güzel Açtı, Site Exel İçinde Gibi Oldu.

ayçaaa
19-05-2009, 15:25   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

açacağın dosya üzerinde sağ tıklayıp "birlikte aç" seç. sonra "excel" seç

cudi_evindar
21-05-2009, 22:18   |  #8  
Yıllanmış Üye
100 mesaj

Çok daha basit bir yol önerebilirim Ofis 2007 de veri sekmesinde "Web'ten " seçeneği var tıkladığın zaman i.explorer ana sayfanı açar.buradan girmek istediğin siteyi yaz (iddaa).daha sonra excele aktarmak istediğin alanları seç ve " al" düğmesini tıkla. her yeni gün için aynı işlemi yapmana da gerek yoktur. sadece güncelle demen yeterli.
ofis 2003 te de veri menüsündeki webten al seçeniği ile yapabilirsin.
kolay gelsin...

Son Düzenleme: cudi_evindar ~ 24 Mayıs 2009 16:00
kaymakci296
22-05-2009, 12:06   |  #9  
kaymakci296 avatarı
Taze Üye
6 mesaj

Akradaşım googlenin yeni bir hizmetide bu, yani dosyaları istediğin formatta indirmene yardımcı oluyor. Google'da adres penceresi yanında GELİŞMİŞ ARAMA ya basıldığında yeni açılan pencerede dosya biçimi diye bölüm var ordan tümbiçimleri tıkladığında istediğin formatdaki dosya biçimi beliriyor. adresi ordaki yere yazıp istediğin dosya biçimini seçip google'da ara butonuna basarsan gelir. Örnek : iddaa tahminleri veya iddaa sonuçları diye aratırsan ve dosya biçiminide excell yaparsan istediğini elde edersin.