internet sorunu

Unsterblich
28-01-2012, 00:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Selam, öncelikle bugün yaşadığım sorunu anlatayım, benmi evham yaptım yoksa bir sorun varmı bilmiyorum. ben knight, metin2 gibi oyunlar oynuyorum bilgisayarda, bugün metin2 yi açtığımda daha oyunda birşey yapamadan oyun tamamen kapandı, tekrar bağlandım aynı şey oldu, 3-4 kez aynı şey olunca bilg. yeniden başlatayım dedim, yeniden başlatınca internet gitmişti, yerel ağ bağlantısı yerine tanımlanmayan bağlantı diye bir bağlantı vardı ama internete bağlı değildi, evde 2 pc var her ikisindede Win7 yüklü ev ağını kontrol ettim bir sorun yok, diğer pcyi kontrol ettim ondada bir sorun yok, bilgisayardaki tanınmayan bağlatıyı sildim, yeni bir yerel ağ oluşturdum internet düzeldi bilgisayara virüsmü var acaba diye antivirüsle tarama yaptırdım bir sorun bulamadı, tatmin olmadım belki bir malware vardır diyerek combofixi kurayım dedim kurulumu yaptı combofixin mavi ekranı açıldı, açılır açılmaz kapandı program tarama yapmadığı gibi bilgisayarda kuruluda değil ama C sürücüsünde combofix isimli bir klasör oluşturmuş içinde 60kb lık bir exe dosyası vardı bilg. program kurulu olmadıgı için bu dosyayı sildim. Hijackthis ile taradım pcyi raporu sitesinden tarattım sorun yok. yaşanan sorun bilgisayara bulaşmış virüs yada türevimi yoksa eskiden tel. hattı üzerinden bağlandığımız zamanlarda bilgisayarlara bulaşan sahte çevirmeli ağlar olurdu onlar gibi birşeymi bulaştı acaba dedim. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. benim tanınmayan bağlantı isimli nete bağlı olmayan bağlantıyı silip oluşturduğum yeeni yerel ağ güvenlimidir. bir ikinciside bu kurmaya çalışırken kurulum kendiğinden kapanan ve kurulamayan combofix bilg. zarar verirmi, kurulmadığı gibi kurulum exeside yok ortada.gerçi bilg. araştırdım ama herhangi bir kalıntısını bulamadım.
Arkadaşlar saçmaladığımı düşünenler ve gereksiz konu açtığımı düşünenler olursa kusurabakmasınlar, bilg. konusunda çok ileri bir bilgiye sahip değilim, ve evhamlı biri olduğum için yaşadıklarımı yazıp sorun olup olmadığı konusunda yardımınızı istedim.

Flapjack
28-01-2012, 01:00   |  #2  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
860 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2012

malware bytes programı ile tara bide
oda bulamazsa sorun olcağını sanmam internetinde
tanımlanamayan ağ olayı banada oluyor bazen sorun gider yapınca düzeliyo bende
internetin güvenlidir merak etme :)
hala güvenli deil diyosan spyware terminatör programı ile tarat:)
googleye yaz bulursun programları

Son Düzenleme: Flapjack ~ 28 Ocak 2012 01:04
Unsterblich
28-01-2012, 01:05   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

sağol kardeşim, dediğin programı bulurum şimdi, birde onunla tarama yaptırırım, combofix her nedense yok oldu tarama yapmadı bu sorun çıkartmaz inş.
umarım temiz çıkarda pc, rahatlarım huzursuz durumdayım çünkü :)
tekrardan tşk.

Flapjack
28-01-2012, 01:09   |  #4  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
860 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2012

programlarla ilgili bir sorun olursa söylersin

Unsterblich
28-01-2012, 01:10   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

malwarebytes programını kurdum şu anda tarama yapıyor, bir sorun çıkmaz inş. çıkarsa buradan yazarım. tekrar tşk.