Internet suç dünyasından çarpıcı gerçekler

CHIP Online
10-06-2009, 10:35   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ünlü sistem analisti Ferguson uyarıyor: Internet'teki tehdit ağı hızla büyüyor ve evrimleşiyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Inte ... ercekler_13272.html

Artık hedef sadece kaos yaratmak değil. TrendMicro'nun davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ve kısa bir basın sohbeti gerçekleştiren Trend Micro Kıdemli Tehdit Analisti Rik Ferguson dijital dünyadan gelen tehditler konusunda karamsar bir tablo çiziyor. Eskiden sadece programcıların kendilerini kanıtlamak, kargaşa yaratmak için hazırladığı zararlı kodların, virüslerin ve benzeri uygulamaların evrim geçirdiğini ve artık organize suçlar çerçevesine girdiğine dikkat çeken Rik Ferguson kullanıcıların mutlaka bilinçlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Suç ağının gerçek hayattan sanal dünyaya, internete sıçradığını belirten Ferguson özellikle 2002 yılından sonra bunun katlanarak artmaya başladığı ve evrimleşerek ticarileşmeye başladığını söyledi. Botnet ağlarının genişlemesi, tek bir kişinin veya organizasyonun kontrolünde yüzlerce, hatta binlerce bilgisayarın olmasını sağlıyor ve bu sayede suçlular tabiri yerindeyse "kirli işlerini" başka bilgisayarlara yaptırarak izlerini gizlemeyi başarıyorlar.

Artık virüslü e-posta yok!
Anti Virüs programlarının gelişmesi ile özellikle e-posta yolu ile yayılan virüslerin kolayca engellenmesi ile virüs programcıları zararlı kodu e-posta ile göndermiyorlar. Sadece ilgi çekici bir mesaj içeren e-posta içerisinde bulunan bağlantıya tıklayan kullanıcı kendini bir anda zararlı kod içeren bir web sayfasında buluyor ve eğer bilgisayarında bir açık varsa bu web sayfası (ve arkasında bulunan organizasyon) bilgisayarın kontrolünü ele alıyor. Bundan sonra ipleri elinde tutan organizasyon bilgisayar kullanıcısının haberi bile olmadan o bilgisayarları kirli işleri için kullanabiliyorlar.


Tüm konu: Internet suç dünyasından çarpıcı gerçekler


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bilgisayarınızı güvenle kullanmak için hangi güvenlik paketini tercih ediyorsunuz?