Arkdaşlar bu konu benim ödevim. Aylardır araştırıyorum, ve en sonunda bu siteyi önerdiler lütfen bana yardım edin. Link de atabilirsiniz
İnternet tarayıcılarının çalışma şekli
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Arkdaşlar yardım edebilecek birisi yok mu? Çok önemli bu konu benim için
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
cumhur55Arkdaşlar yardım edebilecek birisi yok mu? Çok önemli bu konu benim içNeyi kastediyorsunuz daha açık yazar mısınız? Sorduğunuz şekliyle doktora tezi bile olamayacak kadar geniş kapsamlı bir araştırma konusu olur bu? Tam olarak ne isteniyor sizden?
Size yardım edebilecek kişi ben değilim. Yardımcı olabilecek arkadaşlar şu an yok anlaşılan. Biraz sabırlı olun.
OP Taze Üye
5 mesaj
İnternet explorer Mozilla Opera nasıl çalışır. bu 3 ünü bilsem yeterlidir. Sadece bunları söyledi. Yani sanırım mesela internet explorere bişe yazdığımızda hangi aşamalardan geçerek siteyi karşımıza çıkardığını soruyor sanırım.
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj
cumhur55İnternet explorer Mozilla Opera nasıl çalışır. bu 3 ünü bilsem yeterlidir. Sadece bunları söyledi. Yani sanırım mesela internet explorere bişe yazdığımızda hangi aşamalardan geçerek siteyi karşımıza çıkardığını soruyor sanırım.Web tarayıcıları soketlere bağlanıp (Socket programlama)
karşı web sitesine http request'ler yollar .
sonra görüntülenecek sayfanın html kodunu indirir ,
html kodunu (html rendering engine) yorumlar ve bize sayfayı
uygun şekilde gösterir .
Son Düzenleme: panda34 ~ 26 Mayıs 2009 18:14
OP Taze Üye
5 mesaj
Arkadaşım bilgilendirdiğin için sağol ama bunu yıllık ödev gibi uzun bir konu yapabilir miyiz?Bilgi biraz kısa da yani.Link yollasan da olur.
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj
cumhur55Arkadaşım bilgilendirdiğin için sağol ama bunu yıllık ödev gibi uzun bir konu yapabilir miyiz?Bilgi biraz kısa da yani.Link yollasan da olur.linkle olacak iş değil , eğer kısacık bir özet yetmiyorsa
daha fazlası için programlama bilginizin olması gerekir ,
baya da geniş bir merakınızın olması gerekir .
çok kötü bir dönem ödevi konusu seçmişsiniz ,
eğer konuyu hoca verdiyse, o da pek bilmiyor bu konuları belli oluyor.Son Düzenleme: panda34 ~ 26 Mayıs 2009 18:13
OP Taze Üye
5 mesaj
Ödevi hoca verdi.Lanet olsun böyle hocaya zaten 1 aydır araştırıyorum ve sadece internet nasıl çalışır onu buldum İnternet explorer, Mozilla, Opera nasıl çalıştıklarını bulacakmışım.