İnternete bağlanamıyorum ACİL YARDIM :S

__sarı__
12-05-2009, 16:56   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

komşumdan hap aracılığı ile kablo çektim ethernet kablosunu kasaya taktığımda yerel ağ bağlantısı bağlı diyor ve internet bağlı gözüküyor fakat ethernet kablosundaki ışık yanmıyor ve internete bağlanamıyorum ağ bağlantısı durumunda gelen 0 gözüküyor ama giden aktif durumda . Bunun çözümü ne olabilir :S
Yardımlar için şimdiden teşekkürlerSoru

OnlyMann
12-05-2009, 17:09   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

muhtemelen ethernet kartınızın dns ipleri yok veya modemden ip alamıyor. bunun için öncelikle ip otomatik ip al yapmalısınız. ip aldığından emin olmalısınız.

Otomatik ip al yapabilmek için masaüstünden Ağ Bağlatılarıma veya tarih ve saatin olduğu yerden sağ tuşa basıp Özelliklere giriniz. Gelen listeden TCP/IP İnternet protokoünü (IPv4) seçip özellikler tuşuna basınız. Farklı bir ekran gelecek burada otomatik ip ve dns alı işaretleyiniz. Bu arada modemin de ip dağıtması gerekiyor. Modem ip dağıtmıyorsa yapılan işin tam tersini yapmak gerekiyor ki bu durumda arkadaşınızın makinasının aldığı ip nedir bilmek gerekir.

ip alıp almadığına bakmak için;
başlat>çalıştır>cmd (enter) gelen siyah ekranda
ipconfig  (enter) yapmak gerekir. bu ekranda alınan ip ve dns bilgileri görülecektir.

__sarı__
12-05-2009, 19:58   |  #3  
OP Taze Üye
8 mesaj

onları denedim otomatik Ip alınca sınırlı bağlantı veya bağlantı yok diyor Ip elle girip öle ayarlıotum yerel ağ bağlantısı bağllı diyor fakat internet yok ethernet kablosunun ucundaki ışıkta yanmıyor ama hapta benim bağlı olduğum ışık yanıyor. Bu iş nasıl oluyor anlamış değilim

Son Düzenleme: __sarı__ ~ 12 Mayıs 2009 20:01
__sarı__
12-05-2009, 19:59   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj

1 haftadır bir sonuç alamadım :S çıldırıcam

Son Düzenleme: __sarı__ ~ 12 Mayıs 2009 20:01