İnternetin geleceği kime emanet?

CHIP Online
22-06-2010, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir ülkede internetin geleceğini kim kontrol etmeli? İşte tartışmalara sebep olan olay...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... e-emanet_20780.html

Resimlerle: 1998'den 2008'e internet!

Amerika internet üzerindeki kanuni yaptırım ve kontrolleri tartışıyor. Ülkenin internet konusundaki politikaları, geleceğini belirleyici bir rol oynuyor.

İnternet hızının ve genişbant internet yaygınlığının istenen seviyeye ulaşamaması üzerine Federal Communications Commission (FCC) çeşitli denetim ve yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. Ancak genişbant interneti telekomünikasyon kapsamına alma denemesi, Comcast'ın davasıyla başarısızlığa uğradı. FCC, Comcast'ın P2P dosya paylaşımına engel olan filtrelemesini kaldırmasını istemişti.

FCC yönetim kurulu başkanı Julius Genachowski'ye göre şu an 3 seçenek var. Tam denetim, denetim olmaması ve 3. bir yol olan hafif denetim. Amerika'da yetkili makamlar bu konuyu derinlemesine tartışıyor ve bu tartışmalar bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

Alınacak karar, internetin ne derece servis sağlayıcıların insiyatifine bırakılacağını, ne derece denetleneceğini belirleyecek.

Tüm konu: İnternetin geleceği kime emanet?

İzleyin: Firefox ile Çin işi Web!

Resimlerle: 1998'den 2008'e internet!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bir ülkede internet nasıl idare edilmeli?

world_pc
22-06-2010, 14:55   |  #2  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,359 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Avrupa Birliğin üyesi olan Ülkelerin nasıl Ekonomisini İMF kontrol ediyorsa (bir nevi )... Yani AİHM gibi Dünyaya hitap eden Kuruluşlar gibi, İnternet  üzerinede Dünyaya hitap eden bir kuruluş oluşturulmalı. Ee nede olsa İnternet bir yerde Dünya demek öyle değil mi arkadaşlar...