sorun şu:
herhangi bir tarayıcıdan olursa olsun msn microsoft gibi sitelere giremiyo daha ismini sayamayacagım bir çok siteye giremiyo flash sorunu var galiba siliyorum yeniden yüklüyorum olmuyo tüm tarayıcıları denedim firefox,chrome,opera,safari,ıe9
sistemim
2gb ram
intel e4500cpu
vindows 7 ultımate
n9500gt ekran kartı
yardım ederseniz sevinirim
internette sorun var
flash siteye girmeme sorununa sebep olmaz
bence dns'lerinize bakın
DNS yi otomatik alıyor belli bir seyemi ayarlamam gerekiyor
İlk önce modemini yeniden başlat IP'n değişsin
daha sonra
208.67.222.222
208.67.220.220
olarak ayarla bakalım değişiklik olacak mı
Modeminizin bozulmadığından emin olun.Benim modemde bozulmadan birkaç gün önce bazı sitelere girmiyordu ve internet hızım ciddi anlamda zayıflamıştı.
dns ler olmadı yine aynı microsofta girmiyor
Virus olabilir. Sisteminizi güncel bir antivirus ile taratın( Kaspersky, Bitdefender önerim)
tarattım 2 tane çıktı ve sildim yine aynı
çözümü buldum!
aynen alıntı yapıyorum
SuperOnline Tılgın Modem ayarları (live messenger, dns sorunu ve çözümü)
Superonline’ın sattığı Tılgın isimli modemi kullanıyor Live Messenger programının oturum açması esnasında hatalarla karşılaşıyorsanız ve bazı Microsoft siteleri , çeşitli sitelere erişim sağlayamıyorsanız, bu yazıyı daha dikkatli okuyun. (server bulunamadı, sayfa bulunamadı gibi hatalar) Bu problemin kaynağı aslında DNS sorunsalı, modeminizin ayarlarını aşağıdaki gibi değiştirirseniz, Bu sorunları çözmüş olursunuz...
Modem ayarları
192.168.1.1 adresinden modeminize giriş yapın, Kullanıcı adı kısmına admin ve şifre alanına superonline yazın..
Sonra SETUP (ilk menü) sonra soldaki yan menüden WAN / Connections, sonra da ana “Available connections” bölümünden “superonline“a tıklayın.
PPP altında yer alan “Proxy ARP” seçeneğini işaretleyin, ve bir de en altta bulunan Firewall kısmından “Clamp TCP MSS to MTU” seçeneğini işaretleyin. Diğer seçeneklerde değişiklik yapmayın …
En son olarak en üstte yer alan “Save settings”e tıklayın .
http://www.kursatsenturk.com/201 ... modem-ayarlari.html alıntıdır
aynen yaptım ve microsofta girmesi 1 saynie sürmedi
Arkadaşlar konu ile alakalı değil ama hakikaten bu ttnet çok yavaş ve sürekli kapanıyor kesiliyor yada bazı günler çok yavaşlıyor. sizce uydunet e geçsem faydası olur mu?. yada başka diğer hizmetler ttnetten daha hızlı olabilirmi?. ben ankara yenikentte ikamet ediyorum ve bir çok kişi bu çevreden internetten rahatsızlık duyuyor.
bizim sitede superonline fiber hattı kurulu oldugu için 3 ay bedava 10 megabit internete geçtik:fiyatı tt netin 1 megabitiyle aynı saniyede 1300kb/s ye kadar çıkıyor ttnette 100 kb/s de iniyodu en fazla yani 10 saat yerine 1 saat bekliyorum büyük dosya indirmelerinde
oturdugun yerde superonline yoksa bile bence ttnetten kurtulun