iOS uygulamaları neden daha iyi görünüyor?

CHIP Online
03-05-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir uygulamanın iOS'daki sürümü, Android'dekinden daha iyi görünebiliyor. Peki neden?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ios- ... orunuyor_33415.html


Resimlerle: iOS 5, OS X Lion ve iCloud tanıtıldı!

iOS'daki uygulamaları Android'inkilerle karşılaştırdıysanız, bazılarının iOS'da daha şık ve hoş görünümlü olduğunu farketmişsinizdir. Bunun nedeni oldukça basit: Göze hoş gelen uygulamaları iOS'da yapmak daha kolay.

Hipmunk arayüz tasarımcısı ve iOS geliştiricisi Danilo Campos, iyi görünen, etkileyici bir iOS uygulaması yapmanın iOS'da Android'e göre daha kolay olduğunu söylüyor.

Arama, Google için ne kadar önemliyse tasarım da Apple için o kadar önemli. Dolayısıyla Apple'ın daha estetik uygulamalar geliştirmeyi kolaylaştırması şaşırtıcı değil. Peki Google'ı tasarımda Apple'ın gerisine düşüren nedenler, tam olarak hangileri?

Birincisi, parçalanma: iOS geliştiricileri, program yazarken çok az sayıda çözünürlük ve donanım profiliyle ilgileniyorlar. Ancak Android'de geliştiriciler neredeyse sınırsız sayıda cihaz parametresini çözmek zorundalar. Android'li cihazlar farklı şekillerde ve ekran çözünürlüklerinde sunuluyorlar, üstelik hızları da farklı. Karma uygulaması ortak kurucusu Lee Linden, "uygulamayı farklı çözünürlüklere ve işlemcilere sahip yaklaşık 20 telefonda test etmeniz gerekiyor, bu ise tabi ki geliştirmeyi yavaşlatıyor" diyor.

Tüm konu: iOS uygulamaları neden daha iyi görünüyor?

Resimlerle: iOS 5, OS X Lion ve iCloud tanıtıldı!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: iOS uygulaması geliştirmek, Andorid'e göre daha mı avantajlı?

ultrayer6
03-05-2012, 11:40   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
47 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012

Apple için uygulama geliştirmek daha mantıklıdır. Cihaz bellidir, ekran çözünürlüğü bellidir. Ve apple kullananlar genellikle satın alırlar. Böylece hem çabuk hazırlar hem de büyük kâr edersin. Oysa android'de milyon tane telefon milyon tane ekran çözünürlüğü var. Ayrıca android'de uygulama fazla satılmaz çünkü genelde internetten indirirler. Bu durum başlı başına android'de zarar demektir ki adam bunlara ek olarak bir de uygulamanın tasarımı ile mi uğraşsın?