türk telekom antifanıyım ilk başta bunu sölim.vr kotalı internet kullancısıyım.3 gün önce nerden girdiysemm bi siteye girdim.sesli ve kameralı bir chat sitesi.girdikten sonra ip adresimin sayfada yazdığını gördüm.her üyenin olduğu gibi..sorum ise şu,ip adresimi başkaları tarafından kullanılarak yani kotamdan faydalanma durumları olabilirmi?bu konuda moralim çok bozuk.şuna inan(yalan yok) 3 günde tek bir parça tek bir video seyretmedim..ama temmuz başı olmasına rağmen 4 gb ı aşmışım 1gb dayken ve ne yapıcamı bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim..
ip adresi ile ilgili..
bildigim kadarıyla ıp kota nın alakası yok ama sen kablosuz baylantı kullanıyorsan komşuların yararlanıyor olabilir
Başka birisi senin IP adresini kullanarak Internetini kullanması gibi bir durum söz konusu değil. Ama arkadaşın da dediği gibi kablosuz bağlantı kullanıyosan başkaları senin Internetini kullanıyordur. Bunun için kablosuz ağını şifrele. Eğer kablosuz değilse o zaman bilgisayarını güncel bir anti virüs yazılımı ile tarat.
Dünyada her IP sadece bir makinada olabilir. Aynı anda bir IP iki makinada birden kullanılamaz. Ama internet bağlantısı paylaştırılabilir. Bu da IP'yi bir makinanın sağlaması, diğer makinanın ise, iç IP'ler dediğimiz sanal IP'ler yardımıyla o makinanın üzerinden interneti kullanması sağlanır. Böyle bir paylaşım varsa, kotanız dolacaktır.
selçuk bey bu dediğiniz gibiyse bu durumu nasıl engelleyebilirim?