Dün akşam pcmde ip çakışmasıyla ilgili uyarı aldım bugün bilgisayarımı açtığımda nete giremedim. Evdeki diğer pcden girebiliyorum. İkisi de aynı modeme bağlı.. nette baktıklarıma göre ip adresimi bilmem gerekiyordu bir şeyler yapabilmem için..çalıştır-cmd-ipconfig /all yaptım ama sadece "İP yapılandırması" yazdı başka hiç bir şey çıkmadı. Sorunum ne benim? Yardımcı olursanız sevinirim.
İP adresimi bulamıyorum
ıp cakısması derken yerel ıp den bahsedıyor ıkı makıne oldugu ıcın sırayla ıp almaları gerekıyor
ag baglantılarına gırıp el ıle verebılırsın yada modemı ıkı pc yıde kapa once modemı sonra 1 pc yı daha sonra dıgerını ac.olmazsa ıplerı elle vermelısın
kapatıp açma olayını denedim ama sonuç vermedi malesef. İP'leri elle nasıl vereceğim? herhangi bir bilgim yok bu konuda.
ısletıım sıstemı nedır adım adım anlatayım.
Nerden nasıl yapılacağını biliyorum tabikide ama neye göre atandığını bilmiyorum.Benden İP sorcaksın onada nerden bakıldığını biliyorum ama çalıştırdan cmd yazıdığımda çalıştırdığımda çıkan sayfaya ipconfig/ all yazdığımda sadece "İP yapılandırması" yazıyor burdan ip'imi bile göremiyorum.
bende sana ısletım sıstemını yaz dıyorum..su an ıp cakısması var zaten alınmayan ıpyı nasıl goreceksın??
Ağ Bağlantılarım > Özellikler > Ağ Bağlantısı > Özellikler > Ağ iletişimi > TCP / IP > buradaki ayarları yapacaksın.MODEMIN IP SINE DIKKAT ET YALNIZ O ONEMLI
192.168.1.2
255.255.255.0
192.168.1.1
olacak
Diğer makina
192.168.1.3
255.255.255.0
192.168.1.1
Modem ip adresi 10.0.0.2 ise
10.0.0.3
255.255.255.0
10.0.0.2
olarak ayarlancak
tamam dediklerini yapacağım umarım olur..teşekkürler şimdiden.
Olmadı yine girmedi hatta bu pc'den(vista) girdiğim nette gitti. İptal edip otomatiğe aldım yine açıldı. Nete bağlanamayan(XP) hala bağlanamamakta ısrarlı.
muhakkak bır yerde takılmıssındır yoksa ıp cakısmasının cozumu budur.
ıkı pye ıp lerı farklı farklı vermelısın dıkkatlıce yapmanı onerırım
en sonunda oldu:) teşekkür ederimm..
IP Sorgulama aracı üzerinden internete bağlandığınız adresi sorgulayabilirsiniz.