Ip Çakışması Sorunu

IsengarD
04-01-2011, 00:07   |  #1  
IsengarD avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj

Selam, Bugün bilgisayarda bir hata mesajı aldım bilgisayar başında değildim ekran kapanmıştı geri açtıuğımda önce interneti aradı sonrada aşağıdaki uyarı çıktı.
"Aşağıdaki başka bir bilgisayar bu bilgisayarla aynı IP adresine sahip. Bu Durumu çözme konusunda yardım almak için ağ yöneticinize başvurun. Windows sitem olay günlüğünden daha fazla ayrıntı edinebilirsiniz."
Daha önce böyle bir uyarıyla hiç karşılaşmadım o yüzdende ne olduğunu bilmiyorum.
Bu uyarıyı alınca önce ağ bağlantımı kontrol ettim sorun denetimi yaptım herhangi bir sorun bulamadı, olay günlüğünü açtım çok fazla birşey anlamadım o bölümden ama bir sorun yok gibiydi, internetten arattırdım birkaç sayfa buldu konuyla alakalı ama tatmin edici bir cevap yoktu.
Acaba bilgisayarıma birisimi girdi kaçak bir giriş mi var. sorun önemli ve tehlikeli mi  
işletim sistemim Win 7 Home Premium, aynı özelliklere sahip evde ikinci bir bilgisayar daha var ve iki bilgisayarda aynı modeme bağlı, modem Kablolu modem, mevcut ağda ev grubu kurulu. her iki bilgisayarda gün içerisinde devamlı açık.
bu arada sorunla ilgili bir virüsmü var acaba diye antivirüsle tarama yaptırdım herhangi bir sorun yok.
Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden tşk.

yıldızım
04-01-2011, 10:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
130 mesaj

sizin şifrenizi çalıp başka biri sizin bilgisayarınıza girmiş gibi görünüyor buda sizin açınızdan tehlikeli olabilir bence ıp nizi değiştirin

yıldızım
04-01-2011, 10:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
130 mesaj

sizin şifrenizi çalıp başka biri sizin bilgisayarınıza girmiş gibi görünüyor buda sizin açınızdan tehlikeli olabilir bence ıp nizi değiştirin

IsengarD
04-01-2011, 13:03   |  #4  
IsengarD avatarı
OP Üye
54 mesaj
Alıntı: yıldızım  
sizin şifrenizi çalıp başka biri sizin bilgisayarınıza girmiş gibi görünüyor buda sizin açınızdan tehlikeli olabilir bence ıp nizi değiş
şifremin çalınmış olma ihtimali mevcut ama öyle bir durumda IP nosu benimle aynı olmaz çünkü sabit IP kullanmıyorum otomatik IP kullanıyorum. modemin kablolu olmasıda bir başkasının benim modemim aracılığıyla bağlantı kurmasını güçleştiriyor. eğer sorunun tam bir çözümü yoksa TTNeti arayıp hattıma başka bir pcden giriş olup olmadığını kontrol ettiririm.