IP Çakışması

pctrans
15-05-2009, 08:21   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
542 mesaj

Arkadaşlar bugune kadar olmuyordu ama artık olmaya başladı sağ alt köşede bir yazı çıkıyor sistem hatası ağda yenilenen bir ad var IP çakışması olabilir diyor ve bilgisayarlar nete girmio

Metal_Milita
15-05-2009, 08:33   |  #2  
Metal_Milita avatarı
Yıllanmış Üye
1,011 mesaj

Bulunduğun ağda senin bilgisayarının İP no sunu kullanan bir bilgisayar daha var bunlara elle İP girilmiş makineleri tek tek bakıp İP no ları öğren ve verilmeyen bir no yu kendi makinene gir. atıyorum bir makinede 192.168.1.25 varsa sen de bu 28-30 gibi bir rakam olmalıdır modem ara yüzündende hangi aralıkta İP dağıtıldığına bakabilir ve ona göre kendine bir numara seçebilirsin

ECHELON_
15-05-2009, 13:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

mac adresi değiştirme programını biliyorumda ıp nasıl değiştiriliyor fikri olan var mı ya da yeni ıp nasıl atanıyor

OnlyMann
15-05-2009, 14:10   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

Muhtemelen makinalardan birine elle ip verilmiş ve aynı ip modem tarafından da dağıtılıyor. Bunu engellemek için modem üzerinden belli ip blogunu (1-50 arası) bloke edip sabit ip kullanılacak makinalara verebilirsiniz. Aynı ip almaması için modem içinde mac adresine göre ip ataması (bloke edilen aralıkta) yapılabilir.

Öncelikle ethernet kartınıza Otomatik Ip al seçilmelidir.
Başlat>çalıştır>cmd (enter)
Gelen ekranda

ipconfig /release (enter) işlemden sonra ip bilgisi 0.0.0.0 şeklinde olur.

ipconfig /renew (enter) yeni ip alması sağlanabilir.

böylece verilen bloklar (51-254) arasında bir ip alacaktır.

OnlyMann bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
pctrans
15-05-2009, 14:10   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
542 mesaj

ikiside IP yi otomatik alıyor ama yinede bu yazı çıkıyor

OnlyMann
15-05-2009, 14:13   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

Gelen ekranda

bunları uyguladığınızda mı aynı şekilde geliyor?

ECHELON_
15-05-2009, 14:16   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
OnlyMann
Gelen ekranda

bunları uyguladığınızda mı aynı şekilde geliyor?

peki biz bu ıp yi kafamızdan başka bir ıp ile değiştirebilirmiyiz yani pc nete girerken bizim kendi atadığımız ıp ile girebilse

torda felan var bu özellik ama orada sanal bir ıp sağlıyor sanırım ben gerçek anlamda pcnin ıpsinin değiştirilmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyorum

OnlyMann
15-05-2009, 14:23   |  #8  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

internete çıkışta modemin aldığı (TT) tarafından verilen ip kullanılır. içerde veriilen ipler sadece içeride kullanılmaktadır. tor tarzı programlar sadece ip değiştirmeye yarar. aslında değişen tt tarafından verilen ip maskelenmesidir. farklı rastgele bir ip verme işlemidir.kaldı ki değiştirseniz bile TT buna ait kayıtları tutmaktadır. Sonuçta ip olmadan internete çıkış sağlanamaz. giden gelen bilgiler ipye göre ulaşmaktadır.

ECHELON_
15-05-2009, 14:25   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
OnlyMann
internete çıkışta modemin aldığı (TT) tarafından verilen ip kullanılır. içerde veriilen ipler sadece içeride kullanılmaktadır. tor tarzı programlar sadece ip değiştirmeye yarar. aslında değişen tt tarafından verilen ip maskelenmesidir. farklı rastgele bir ip verme işlemidir.kaldı ki değiştirseniz bile TT buna ait kayıtları tutmaktadır. Sonuçta ip olmadan internete çıkış sağlanamaz. giden gelen bilgiler ipye göre ulaşmaktadır.
yani istenildiği zaman istenilen kişi ttnet tarafından bulunur.

peki teşekkürler

pctrans
15-05-2009, 19:04   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
542 mesaj

ben birazda hack ile ilgileniyorum bu yüzden ıp gizlesin diye tor programını kullanıyorum sorun bundan mı ama pclerin sadece 1inde yüklü ıp leri otomatik alıyorlar ve bugüne kadar 4 senedir net kullanıcısıyım ilk defa oluyo ilk zamanlar 4 pc baglıyordum hatta

yamanss
15-05-2009, 22:00   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

http://i43.tinypic.com/t5h9c0.jpg

resimlere bakarak nasıl ip değişir inceleyebilirsin. heyk konusuna gelince servera adım attığın anda ip adresini gizleyecek bir program yoktur.

afilli
15-05-2009, 23:32   |  #12  
Yeni Üye
37 mesaj

sayın arkadaş
hac işiyle uğraşıyormuşsun.tebrik ederim.her adamın işi değil.bilgi beceri ister.
kusurum varsa bağışla.çok çok özür dilerim.yanlış biliyorsam bana da izah edinde bende doğruları bileyim.
mesela birisinin mailini, pc sini ,,, hacledin eline ne geçiyor.bir faydası oluyormu.veya akıl akıldan üstündür derler.başka birisi sana yapsa sen ne dersin.
DOĞRULUK HAZİNEDİR.

Fatih_ARMAĞAN
15-05-2009, 23:41   |  #13  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

herkes ip üzerinden gitmiş.

bilgisayarın network isimlerinin birbiri ile aynı olabileceğini düşündünüzmü hiç.

bilgisayarım sağ tık özellikler e girin.

bilgisayar ismini farklı bişey yapın. bilgisayarı yeniden başlatın.

birde hack ile uğraşıyorum diyorsunuz. profesyonel hacker olmak için profesyonel network uzmanı olmalısınız. kendi bilgisayarındaki network çakışmasını çözemiyorsunuz daha.

hack la uğraşarak iyi bişey yaptığınızı da düşünmeyin. sakın.

HAcker ın kelime anlamı bana göre bilgisayar bilgisini kötüye kullanan kişidir. her bilgisayar uzmanı özellikle network uzmanı bilgisini kötüye kullanırsa hacker olarak isimlendirilir. umarım siz bu yolu tercih etmezsiniz.

iyi geceler..

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 15 Mayıs 2009 23:47
emre554
03-05-2014, 19:20   |  #14  
Taze Üye
1 mesaj

Kardeşim Dediğini Yaptım Ama yine Aynı ip adresi ve O diğer şeyleri tekrar yazıyor Nasıl düzeltebilirim yardımcı Olur musunAğlıyor