Kendi evimizdeki neti 4 bilgisayar kullanıyor ve arada bir bilgisayarımın ekranında ip çakısması algılandı tarzında hata geliyor.Ayrıca sürekli internetin kesilip geldiği anlar oluyor bunun ip çakısmasıyla bir ilgisi olabilir diye düşündüm.İp çakısması hatasını nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim,konuyu açacak bir yer bulamadım netle alakalı diye buraya açmaya karar verdim.
Modemin markası: td-w8101g
IP Çakışması
tabi ip çakışınca çakışan bilgisayarlarda internete çıkamassın da elle mi veriosun ip yi otomatik mi alıyor ona dikkat et.
elle IP atayarak sorunu çözebilirsin
Ip yi elle girmem gerektiğini nette küçük bir araştırma yaptığımda okumuştum fakat ne yazmam gerektiğini bilmiyorum
IP Adresi:
Alt ağ maskesi:
Varsayılan ağ geçidi: var.Bunlara ne yazacağım ?
IP Adresi: 192.168.1.3 (diğer bilgisayarlarda 4-5-6 gibi sonu değişecek son haneye istediğiniz sayıyı yazabilirsiniz 254'e kadar iki veya üç hanelide olabilir)
Alt ağ maskesi: 255.255.255.0 (bu 4 bilgisayarda da sabit kalacak)
Varsayılan ağ geçidi: 192.168.1.1 (bu 4 bilgisayarda da sabit kalacak)
4 bilgisayara da elle IP atamazsanız
sizden önce internet bağlanan sizin numaranız alacak ve yine sorun yaşayacaksınız
Sadece kendi bilgisayarınıza IP atamak istiyorsanız
IP Adresi kısmına 192.168.1.155 gibi büyük bir IP atayın.
Modem sıradaki IP'yi verirken sizinkine yaklaşmasın.Çünkü modemler IP verirken 2-3-4-5... sırasını takip eder
Şu an için laptoplar da bir problem yok ama bir tane de masaüstü var.Kablolu bağlanıyor yani.Onda da aynı ayarları yaptım net tamamen gitti, değiştirdim başka bir ip yaptım yaptım yine gelmedi, o neden olabilir?
modeminizin kullandığı IP bloğu nedir yani IP'yi otomatik aldığında nasıl bir IP alıyor
cmd'de ipconfig yazarak öğrenebilirsiniz
Otomatik al dediğimde
192.168.1.2
255.255.255.0
192.168.1.1 diye çıktı
Ben diğer bilgisayarlara 6-7-8 ve masaüstüne 9 vermiştim
tamam bu şekilde problem olmamalı ama buradan birşey söyleyemiyorum
Lattopların elle yazılmış şekilde 6-7-8 olarak kalsa masaüstüne ip otomatik aldırsak problem olur mu?Yine ip çakısması der mi?
modem masaüstüne 6-7-8'den birini vermezse problem olmaz.
madem öyle yapacaksın bence IP verebildiklerine 165-166-167 gibi büyük IP'ler ver problem olmasın
Modemin ne zaman hangi PC'ye hangi IP'yi vereceği bilinmez ama genelde sırayı takip eder ve verdiğini hatırlamayı ve bir dahakine de aynı IP'yi vermeye özen gösterirler.Ama bazende kafasına göre bir IP verir
Bütün bunlar modemin insiyatifindedir.(DHCP)
Bilgisayara elle IP atadığında bu modemin insiyatifinden çıkar ve bilgisayar o IP'yi özellikle modemden ister
Bazı modemlerde (exper ve pikatel gibi) bağlanan bilgisayarların MAC adreslerine göre;statik iç IP modemden önceden tanımlanabilmekte ve bilgisayardaki IP ayarları otomatik bırakılmasına rağmen bir statik IP dağıtımı manuel fakat kalıcı şekilde yapılmış olur