IP doğru DNS doğruKablo Sağlam ModemSağlam Net Yok

gunesbulut35
24-03-2009, 19:36   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj

Arkadaşlar bilgisayarım da wireless olmasına rağmen modemim bulunduğum odaya uzak olduğu için ve daha hızlı bir bağlantı elde edebilmek için kablo ile bağlanıyorum internete ama bilgisayarı her açışımda şöyle bir sorun ile karşılaşıyorum

sanki bilgisayarım ağa bağlanmış gibi uyarı verior ve hızını gösteren baloncuk sağ alt köşede görünüyor bildirim simgesine tıkladığımda giden verinin bir miktar olduğunu fakat gelen verinin 0(sıfır) olduğunu görüyorum elle manuel ip de girsem otomatik olarak bağlanmayıda denesem bilgisayarı 5 6 defa acıp kapatmadan yada modemi 2 3 kere resetlemeden yada kabloyu cıkarıp takmadan sorunu anlayamıorum ha derseniz sunlardan biri bozuktur diye

Modemimde ve portlarında bozukluk yok baska bilgisayar ve baska kablo ile denendi

Kablo da sorun yok baska modem ve bilgisayarda denendi

Bilgisayarda sorun yok başka kablo ve başka modemde denendi

Iplerde sorun yok tek tek elimlede girdim Otomatikte yaptım olmadı

ha bunların hepsini kombinasyon hlinde sinirle gerçekleştirdiğimde 5 yada 6. denemeden sonra bağlanıorum nete fakat bilgisayarımı kapatıp tekrar açtığımda bağlanmak için gene aynı işlemleri yapmam gerekiyor lütfen bana bir çıkar yol gösterin rica ediyorum...

Mustafa@PC
24-03-2009, 19:48   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

dostum virüs taramasını güncel bi antivirüsle yap olmadı sistem geri yükleme(sorunun olmadığı bir tarihe..)

gunesbulut35
25-03-2009, 00:19   |  #3  
OP Yeni Üye
35 mesaj

yeni format attım virüs yok bilgisayarımda bu sorun düzelsin die tam 3 defa format attım...

Banned
25-03-2009, 00:27   |  #4  
Banlandı
556 mesaj
ThunderGreeN
yeni format attım virüs yok bilgisayarımda bu sorun düzelsin die tam 3 defa format attım...
birader garip bir durum bu format atmışın 3 kez ama durum aynı ise vista ya da xp yi kurarken internet ayarlarını dns ve ıp felan otomatiğe alman gerekirdi acaba orda mı hata yaptın eğer sorun bu da değilse o zaman modeme virüs girmiş demek istiyorum ama sanırım insan oğlu modem virüsü yamadı henüz. eğer böle ise durum modemin arkasındaki küçük deliğe bir kürdan yardımıyla reset atman gerekir ama bunu deneme derim modemi tekrar yapılandırmak zordur yani bu en son çare.

acaba xp ya da vista kuduğun cd mi virüslü.

OnlyMann
25-03-2009, 00:30   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

Makinanızın anakartının sürücüsünü ve ethernet kartının sürücüsünü güncelleyip kurunuz.

AYrıca ethernet kartınız muhtamelen hız olarak otomatik seçiyordur. modeminizin portları 10/100/1000 yerine 10/100 şeklindedir. makinanız ise 10/100/1000 Mb şeklindedir. bunu ancak deneyerek 10/100 şeklinde ayarlamanız gerekir. bazen uyumu algılamayabiliyor. Auto naviation olarak bilinir.

sürücülerin kurumundan sonra hızı ayarlamak için ağ bağlantılardan (ip adresi) verdiğimiz yerde en üsste kullanılan ethernet kartı bilgisi vardır. oradan yapılandıra girdiğinizde bir çok seçeneğin olduğunu göreceksiniz. autoyu kaldırıp 10/100 şeklinde denemelisiniz.

gunesbulut35
25-03-2009, 02:15   |  #6  
OP Yeni Üye
35 mesaj
OnlyMann
Makinanızın anakartının sürücüsünü ve ethernet kartının sürücüsünü güncelleyip kurunuz.

AYrıca ethernet kartınız muhtamelen hız olarak otomatik seçiyordur. modeminizin portları 10/100/1000 yerine 10/100 şeklindedir. makinanız ise 10/100/1000 Mb şeklindedir. bunu ancak deneyerek 10/100 şeklinde ayarlamanız gerekir. bazen uyumu algılamayabiliyor. Auto naviation olarak bilinir.

sürücülerin kurumundan sonra hızı ayarlamak için ağ bağlantılardan (ip adresi) verdiğimiz yerde en üsste kullanılan ethernet kartı bilgisi vardır. oradan yapılandıra girdiğinizde bir çok seçeneğin olduğunu göreceksiniz. autoyu kaldırıp 10/100 şeklinde denemelisiniz.

Yapılandırda 10/100/1000 gibi secenekler göremedim biraz daha ayrıntılı yazarmısın

gunesbulut35
25-03-2009, 02:17   |  #7  
OP Yeni Üye
35 mesaj
6.his
birader garip bir durum bu format atmışın 3 kez ama durum aynı ise vista ya da xp yi kurarken internet ayarlarını dns ve ıp felan otomatiğe alman gerekirdi acaba orda mı hata yaptın eğer sorun bu da değilse o zaman modeme virüs girmiş demek istiyorum ama sanırım insan oğlu modem virüsü yamadı henüz. eğer böle ise durum modemin arkasındaki küçük deliğe bir kürdan yardımıyla reset atman gerekir ama bunu deneme derim modemi tekrar yapılandırmak zordur yani bu en son çare.

acaba xp ya da vista kuduğun cd mi virüslü.

Yok kurulumda hata yapmadığımı biliorum ki bilgisayarımda bir hata varsa tahminen başka modemlerde de aynı problemi cıkarmalı...

OnlyMann
25-03-2009, 08:47   |  #8  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj
ThunderGreeN
Yapılandırda 10/100/1000 gibi secenekler göremedim biraz daha ayrıntılı yazarmısı
Yapılandırda LINK SPEED seçeneği altında yer alan 10/100 seçeneklerini deneyiniz.

gunesbulut35
26-03-2009, 17:28   |  #9  
OP Yeni Üye
35 mesaj

yok 10/100 Seçeneğide işe yaramadı sanırım düzeltemeyeceğim bu sorunu :S

01apachi
26-03-2009, 17:30   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
ThunderGreeN
yok 10/100 Seçeneğide işe yaramadı sanırım düzeltemeyeceğim bu sorunu :
katılıyorum

zxsel
26-03-2009, 17:34   |  #11  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

degısık format cd sı ıle format at belkı cd den bı dosyayı pc kopyalayamıyordur kurarken  yada bıos bellkınde bır vırus tarzı bısey olabılıryada hdd de sorun olabılır yanı unutkan hdd olabılır bunları tek tek dene...

gunesbulut35
27-03-2009, 15:38   |  #12  
OP Yeni Üye
35 mesaj
zxsel
degısık format cd sı ıle format at belkı cd den bı dosyayı pc kopyalayamıyordur kurarken  yada bıos bellkınde bır vırus tarzı bısey olabılıryada hdd de sorun olabılır yanı unutkan hdd olabılır bunları tek tek dene...
Okadar keniş çaplı bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü bu bazenleri tekrar eden birşey ve uğraştırsada 3 4 denemede bağlıyorum internete ama farklı cd ile format atmayı tavsiyen üzerine deneyeceğim...

OnlyMann
27-03-2009, 15:47   |  #13  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

dns sorunu olabilir. sırasıyla tanımlı dnslere gitmeye çalışıyor olabilir. bulamayınca da takılıp kalabilir.

bu arada tarayıcınızın güvenlik ayarlarını (IE Araçlar>intenet Seçenekleri>Güvenlik>Varsayılan veya En alt seviyeye) değiştirmeyi deneyin. Varsa ilk giriş sayfanızı boş kullanmayı deneyin. giriş sayfasını bulmada zorlanıyor olabilir. Ama bu ise sorun dns sorunu denilebilir.

gunesbulut35
31-03-2009, 16:40   |  #14  
OP Yeni Üye
35 mesaj
OnlyMann

Bunu deneyerek sorunu hallettim tesekkür ederim :D