IP Kameralar

pinkdream
17-09-2010, 11:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Ofisimzie IP kamera taktırmayı düşünüyoruz. Araştırma yaptım ama internette de pek bilgi yok IP kameralar hakkında bilgisi olanlar paylaşabilir mi ben de bulduğum bilgileri paylaşıcam.

osmanefe
17-09-2010, 11:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj

Yanıltıcı olmama istemem ama bildiğim kadarıyla onu direk modeme bağlayıp başka bir yerden izleyemiyorsununuz bunun için hem ek bir cihaz hemde statik ıp olması gerekiyor ama bunlar olmadanda bu iş başarılabilir o yüzden dolayı söylediklerim aklınızı karıştırmasın ip kamera ile analog kamera arındaki fark birisi yerel yayın gibidir diğeride uydu yayını gibidir biri dijital bilgisayar ortamına aktarılmaya daha elverişlidir diğer yani analoglara göre fiyatıda biraz pahalıdı  pek birşey bilmiyorum sadece aklımdakileri yazdım inş. bir işinize yarar :)

mcafee23 ayrılmıştır
06-10-2010, 02:07   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

Wireless kablosuz kullanma imkanı var (7 km ye kadar görüntü alınır.Ama tabii ki bu kağıt üzerinde ki mucize)

DVR kart yada DVR server gerektirmez,birim maliyetler bilhassa kamera sayısı az olduğu zamanlarda gayet düşüktür

Fiber kablo kullanma imkanı doğar dolayısı ise cat5 in maximum 100 mt olan data taşıma kapasitesi 5-7 km ye çıkar

Kurulum inanılmaz derecede kolaydır 10 kamera altyapı döşendikten sonra 5 dk da kuruluyor

Star topoloji şeklinde kurulabilir tek kablo çekip switch atıp olduğu yerde çoğaltabilirsiniz hem de mesafeyi uzatmış olursunuz

Laptopa yazılımı kurup laptoptan direk kameralara bağlanabilirsiniz analog sistemler de yine illa dvr kart takılı olan makineye bağlanmak gerekir

Mpeg4 ile en son sıkıştırma teknolojisi tüm ip kameralarda standart ayrıca dual codec olan kameralarda Mjeg de kullanmak mümkün

Ip kameranın içinde ram ve işlemci var ayrıca web server ftp server ve bir smtp client var ayrıca bazı kameralar PPPoE client olarak ayarlanabiliyor bununla beraber tüm CCTV kamera özellikleri ( Motion Detection vs) mevcut

Ip kamerada tüm görüntü kameranın içinde sıkıştırılıp istemciye sıkışmış halde gönderilir.  CCTV sistemlerde ise kamerada sadece lens ve sensör var,  sıkıştırma olayı dvr kartta oluyor Dolayısı ile GÖRÜNTÜ KABLODA SIKIŞMAMIŞ HALDE DOLAŞIYOR.  Bundan dolayı IP kamera sistemlerinde kayıtta ve internete aktarılırken performans avantajı var.

İnternet e hemen çok kolay entegre oluyor adı üstünde IP kamera sistemi. : )

Mevcut bilgisayar ağına switch atarak extra kablo çekme maliyetinden kurtarır.

genişlemesi çok kolaydır ip aralığının yettiği ve switchteki port sayınızdaki sınır neyse ip kameradaki sınır da odur.

IP KAMERA CCTV DÜNYASINDA IP KAMERALAR VE ENKODERLER CANLI YAYIN KALİTESİNDE, ÇOK GÜÇLÜ MPEG-2 VE ÇOK DAHA VERİMLİ MPEG-4 SIKIŞTIRMA ALGORİTMALARINI KULLANARAK YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİ SAĞLAMAKTADIR

pinkdream
08-10-2010, 15:17   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj

Bilgilendirme için çok çok teşekkürler @mcafee23  :)))

Bir kaç yere bakarak ürünleri inceledim arena bilgisayarın satışını yaptığı scsi markasını uygun gördüm. Tüm ihtiyacımızı karşılayacak şekilde duruyor.  
http://www.scsi.com.tr/products/ ... ra-SC-100/urun.aspx

aliosmangunduz
24-09-2011, 19:37   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

İP kamera aldım kuramıyorum. Birisi bana kurulum içim yardımcı olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

guvenliktoptan
11-07-2012, 13:07   |  #6  
guvenliktoptan avatarı
Taze Üye
5 mesaj

IP kameralar hakkında yazılmış bir makaleye http://www.guvenliktoptan.com/pa ... ih-edilme-nedenleri adresinden ulaşabilrsiniz. IP kameralar neden tercih edilir, diğer kameralara göre avantajları nelerdir, bunun yanı sıra bir kaç sorunuzun cevabını da burada bulabilirsiniz. Umarım yardımcı olur... İyi günler dilerim.