Ip numaram ile sahtekarlık yapılmış..,yardımcı ola

selim54
25-11-2009, 23:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

Bana yardım edebilirmisiniz.Bir kişinn banka hesabına girilerek paraları çekilmiş.işlem yapan ıp numaraları için telekom benim adresimden çıktığını belirtmiş.olayın mağduruyum.ıp numarası kopyalanabilme,rastgele ıp atama gibi programlarla bu iş mümkün oluyormu.suçsuzluğum ortaya çıkarmı.ıp konusunda bana bilgi verebilecek bir arkadaş varmı..?Ben ''mouse'' bozulsa bilgisayarın nasıl kapatılaağını bilmem haykerlik nerdeeee...yoksa bilgisayarıma uzaktan girip yapmış olabilirlermi?bu bilgisayarı evimde sadece kendim kullanıyordum.bilgisayarıma el kondu,bu işten nasıl kurtulabilirim bilmiyorum..?bana yardımcı olabilirmisiniz...?

mons
25-11-2009, 23:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
416 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

öncelikle büyük geçmiş olsun böyle şerefsizler yüzünden çok insanın canı yanıyor.ıp sizin ev adresiniz gibi bilgisayarınızın adresidir. farklı bir bilgisayar o anda sizin kullandığınız ıp adresini kesinlikle kullanamaz. birisi sizin bilgisayarınıza girmiş ve sizin modem üzerinden bunu yapmış onun için sizin ıp adresi gözüküyor.ıp kopyalama gibi bir olay değil bu direk sizin bilgisayar üzerinden internet bağlantısıyla yapıyorlar bunu sanırım bir virüs yada açık vardı ve öyle oldu. Konuya gelirsek bunun neredeyse aynısı benim başıma geldi muhtemelen benim bilgisayarı abim filan kullanırken virüs almış ve bu oldu. Daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ve emniyet beni aradı gittim ifade verdim fakat benim olayımda farklı 100 ıp adresi vardı ve birinin bu 100 bilgisayara girdiği belliydi sonuçta savcı dava açmadı. Biz savcı beyle görüştük ve bana durumunuzu anlatan bir açıklayıcı mektup yollayın demişti. Önemli olan bu hesabına girilen olayda sadece sizin ıp numaranızmı var. Ben kendim kasanın incelenmesini istiyorum demiştim fakat dediğim gibi dava  açılmadı ama büyük ihtimalle kasa araştırmasında bu ortaya çıkacaktır. lakin iyi bir araştırma yaparlarsa ethernet kartının gözükmeyen numarasını karşılaştırma yoluyla bu işin asıl yapıldığı makina bulunabilir. Çok üzülmeyin büyük ihtimalle ve umarım doğru olan ortaya çıkar tekrar geçmiş olsun. bundan sonra virüslere dikkat etmenizi öneririm.

Son Düzenleme: mons ~ 26 Kasım 2009 00:12
Banned
26-11-2009, 00:20   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Bilgisayar güvenliğiniz sadece sizi ilgilendirir. Bilgisayar sizin olabilir, evinizde olabilir, internetiniz olabilir, sizin bilgisayarınızdan suç işlennmiş olabilir ancak bilgisayardan anlayan herkes bilirki az çok hacker teknik bilgilerine sahipseniz iyi korunmayan birçok bilgisayara sızabilir ve onu kendi bilgisayarınızmış gibi kullanabilirsiniz, hatta bunu kendiniz sızmadanda bilgisayara sızdıracağınız casus yazılımlarla bile yapabilirsiniz, taki bu bilgisayar dünyanın öbür ucunda olsa bile. Zaten dünya üzerinde kullanılan bilgisayarların neredeyse yarısının bu şekilde sızılmış zombi bilgisayarlar olduğu tahmin ediliyor.Bu nedenle bilgisayarınızdan yapılan bağlantı ile hiçbirşey ispat edilemez. Muhtemelen bilgisayarınız uzmanlarca incelenecektir. İncelemedeki asıl amaçsa siz deil sızana ulaşmaktır. Ben bir teknolojik hırsız olsam bu şekilde birilerinin hesaplarından para sızdırmaya çalışacak olsam bunu yapacak olduğum dünya üzerindeki en son bilgisayar kesinlikle kendimin ki olurdu. Bu işi yapan kişininde bunu düşünemeyecek aptal olmasını kimse beklemez. Kısacası sizin üzülmeniz gereken nokta bilgisayarınızda ayrı kalacağınız süre ve kişisel bilgilerinize başkalarınında ulaşacağı olmalı.

Bu arada bundan sonra paraya kıyıp bilgisayarınızda sağlam antivirüs yazılımları kullanmanızı öneririm.

Kruis
26-11-2009, 00:47   |  #4  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
496 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Beni bulmazki böyleleri....

Senin yerinde olsam birisinin senin sisteme sızıp bunları yaptığını farz etsem.

CD den çalışan Windows Live XP vs. ile PC yi açar öncelikle tüm şifrelerimi bilgilerimi değiştiririm.

Sonra sistemime ne bulaştı diye bir analiz ederdim virüsmü başka birşeymi.Büyük ihtimalle Trojan ,keylogger türü ile uzaktan bağlantı yaparak bu işleri yaptığını anlarım başka türlü sistemine pek sızamaz.
Trojan ,keylogger türevinde ise belirli zaman aralıkları ile bilgileri senin saldırgana veya başka bir yere gönderecek.Wireshark ile ağ trafiği analizi yapardım.KEylogger ise ftp veya mail. ozaman ftp bilgisini ve mail şifresini alır sana yaptığını ona yapardım.Sonrasında ise calısan uygulamalrı kontrol ederdim handi dosya trojan vs. bunları bulur not ederdim  ve temizlerdim.Not etmen savcılık karsısında işe yarayacaktı.Sonrasında regedit olsun baslangıctaki programlarda olsun casus yazılımı bulup tamamen etkinsizleştirirdim.Bunu öğrendiğimdede savcılığa bu sekilde bilgi verirdim.

şimdi pcni aldıklarına göre işler değişti fakat inceledilerinde sisteminde zararlı yazılım bulurlarsa sorunun senden olmadığını farklı bir ip senin sisteme bağlandıgını anlayabilirler.Korkmana gerek yok açıkcası.

selim54
26-11-2009, 01:34   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

Önclikle beni rahatlattığınız için çok teşekkür ederim.Bu olay 3 sene önce olmuştu,olaydan haberdar olmam evin savcılık tarafından aranıp hemen bilgisayara el konulması ile birden ortaya çıktığı için bilgisayarıma göz atabilme imkanım bile kalmadı.zaten eski bir PC olduğu için akabinde yenisini aldım ve olayı unuttum.Adresim değişmediği halde beni polisin bulamadığını mahkemeye çıkaramadığını yeni ögrendim.10 gün sonra mahkemem var,işin kötüsü bilgisayarın incelendiğine dair dosyada hiçbir belge yok.İnaallah gerçek suçluya ulaşırlar.çoook teşekkür ederim sağolun.Ben hakime bu tür programlar ve olaylar olmuş diye örnek gösterebilirmiyim diye sizlere danışmıştım teşekkürler.

mancukya
26-11-2009, 02:58   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Bos isler bunlar bir kere sadece ip delil olamaz onu polisinde bilmesi lazim mac adres numarasi önemlidir sen yaptiysan zaten yirtamazsin o sekilde tek basina ip ifade etmez birsey.

01apachi
26-11-2009, 03:10   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008
Alıntı: mancukya  
Bos isler bunlar bir kere sadece ip delil olamaz onu polisinde bilmesi lazim mac adres numarasi önemlidir sen yaptiysan zaten yirtamazsin o sekilde tek basina ip ifade etmez birsey.
peki anakartın üzerindeki eternet kartından değilde harici bir eternet kartı kullanılmış, sonrada çıkarıp atılmışsa..? o zamanda mı yırtamaz?

_eFeKenTLi_
26-11-2009, 08:26   |  #8  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
716 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

ıp delıl olamaz tabıkı
khramn
Forum Katibi   degıgı gıbı  bu tur vakkalarla karsılastıkları ıcın senın pcyı ıncelemeye alacaklar dır . senın pc uzurınden asıl suclunun ızlerıne ulasmaya calısacaktır .

ECHELON_
26-11-2009, 15:04   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

işte bu yüzden kesinlikle cracklı sistemler kullanmayın verin parayı orjinal sistem alın başınız ağrımasın sonra bu crackları yazan adamlar "hadi bu gün hava ne güzel insanlık için bir iyilik yapalım şu paralı sistemi insanlar ücretsiz kullansın" diye yazmıyorlardır emin olun...

Kapalı Hesap (153334)
26-11-2009, 15:12   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 187
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Banada çok saldırılıyor ama kimse bilgisayarımdan girip bişey yapamaz diye düşünüyorum.Ancak söyle olur Download yaparsın bilgisarı kapatmazsın bırakır gidersin.Ozaman belki bişey yaparlar ama anti vürüs izin vermez modemde öyle.Yani çok zor.Yinede büyük geçmiş olsun.Önemli bilgilerinizi internet ortamından uzak tutun.Korsan indiriyorsanız bile güvenilir yerden indirin yada 30 günlük deneyin...Yok modifiyeli winrar,yok türkçe winamp, kurulumsuz programlar falan filan hikayerlere kanmayın hepsinde trojen var.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (157471) ~ 26 Kasım 2009 15:15
Egoist Okan
26-11-2009, 19:42   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
170 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Bu olaylar o kadar çok yaşanıyorki...
Birçok faydalı programlar ile bu insanlardan uzak durabilirsiniz.
Bilgisayarınızı alan polislerde yeterli bilgiler vardır bu tür konular için bence içiniz rahat olsun.Çünkü hertürlü geçmişinizi incelerler.Suçsuz olacağınızdan emin gibiyim.
 
İnternetteki crackli windowslar zararlı , zaten yararlı olsa burada duyurulurdu.Araştırdım ve bir hacker 1 gb lık bir windows 7 inşaa etmiş.sadece teması var geriye kalan hack araçları web sitesine koymuş 30 bin kişi indirmiş bunların 4.500'ünün kredi kartlarındaki bilgiler şifreler paralar çalınmış geriye kalanlar ise dos yüklenmiş.komedi ya.hiç olmadı ; git teknosaya vs. ordaki laptop kurulumunda sahte cdler var ama onların içindekiler orijinal dersin bana bi kopya ver vs belki verir.30-40 tl ver verir. değil mi?

mancukya
27-11-2009, 00:44   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Bir akrabanin msni sürekli reklam yapiyordu uyardim pcde zararli yazilimlar var ister temizle istersen yardimci oluyum bana verdigi cevap ooo burasi Türkiye bir sey olmazdi.
Cogu bu tarz düsünüyor umurunda degil basit bir taramayi bilmezler yapmazlar ama hangi program iyi muzik yüklüyorsa vidyo yüklüyorsa spywareleri ile onu yüklemeyi bilirler.