selam arkadaslarbenim ögrenmek istedigim bir konu var benim ip numarami bir arkasa ögrendi bu kisiye guvenemyorum bana zarar vemesinden korkuyorum bana ne turlu bir zazar verebilir en tehlikesi ne olabilir lutfen konuyu tam bilen arkadaslar yazsin saygilar
IP NUMARAM
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Eğer statik IP'in yoksa modemini yeniden başlattığında IP adresin değişecektir. Statik IP adresin varsa, sana açık portların üzerinden saldırı düzenleyebilir.
Açık portları kontrol etmek istersen, burayı tıkla...
Ekran goruntulerini alabilir senin klavyeni dinleyebilir,virus filan koyabilir trojan atıp makineyi eglence merkezine cevirebilir(eglence merkezi derken hackerlar için:).
eger guvenlik tedbirlerini alırsan hiç bir sey yapamaz.Yani xp kullanıyorsan firewall i acik tutmaya ozen goster yada diger windowsları kullanıyorsan bir firewall programı kullan ad aware yada buna benzer programlar ve virus programları ile de diger onlemleri alabilirsin.
bana cevap yazan iki arkadasada tsk ederim xp kulaniyorum ilk once platin arkadasim bir link yolamis bu symantec calistiririsam bu paralimi yoksa free mi
ikinci yazan arkadasim konuyu biraz daha acarsa sevinirim yadim ne olacak simdi onu bileyim
Hayır link ücretsiz. Eğer test sonucunda tüm portların stealth ise sana hiçbir şey yapamaz. 135-139-445-1025 gibi portların açıksa ciddi sorunlar yaşayabilirsin.
Internete nasıl bağlanıyorsun?
biraz daha acayim..
simdi sisteminde 1 antivirus programı bir spyware onleyici ve bir firewall olduktan sonra ve firewall ayarlari dogru yapıldıktan sonra korkmana gerek yok.
spyware adware trojan vs icin :Spybot-S&D
firewall için:xp nin service pack 2 si yuklu ise kendisinde var zaten ama service pack 2 yuklu degilyada xp den baska bir işletim sistemi kullanıyorsan zone alarm i oneririm
antivirus ise:muhtemelen kullanıyorsundur:)
kolay gelsin acik ve net galiba bu??
evvela PLATIN senin sorunu yanitlayayim ben dsl 1024kb uzerinden giriyorum nete simdi sagdakiylenmi yoksa soldaki ile mi aryayacagim
IKINCI SI SANIRIM GENC KARDESIM sayfanda hayirli olsun
ben de norton scurity var ama tam ayar yapamiyorum cunku dil farki var onun icin bana konuyu anlatirken ben usta terimlerden anlamam abi birincisi buna bas gibi yazilimlar yazarsaniz daha iyi anlayacagim saygilar
Tamam ilk gelen pencereden "Go" ikinci gelen pencereden soldaki "Start" düğmelerine basmalasın. Bu arada dediğim gibi statik IP numarası almadıysan modemini yeniden başlattığında IP numaran değişecektir.
Son not: Lakabım Platin değil Paladin. Hoş güzel uymuş ama
ok platin ve murcus ben kendi ip num rami nerden gorebilirim bunu bilmek istiyorum
arkadaslar ben her ucunuze debana yardimci olmanizdan dolayi tsk ederim hoscakalin baska bir sorum olunca devamni diyorum saygilar.