"ipden ipye baglantı" yapabilecegim kullanıcı arayüzü basit ve sade olan ve baglantı kesilse de yüklemeye kaldığım yerden devam edebilecegim bi yazılım arıyorum. yani msnmssnger kadar basit olmalı sadece pcden pcye dosya aktarmak istiyorum ek fonksiyonlarla bogusmadan. Boyle bir yazılım bilen var mı?
IPden IPye dogrudan baglantı
internetten IP lerle 2 bilgisayarı hem paylaşıma hem yönetime açan bi pr varmı?
internet üzerinden iki pc arasında baglantı kurmak istiyorum ve bazı dosyaları paylaşabilmeyi istiyorum karşı bilgisayarı başka bir kullanıcı yönetecek şekilde
Meseleyi tam olarak anlayabildim mi bilemiyorum fakat anladığım kadarıyla IP numarasını bildiğiniz bir bilgisayardan veri transfer etmek istiyorsunuz.Bildiğim kadarıyla Limewire programında doğrudan IP adresini girerek indirme yapma seçeneği vardı.Karşı bilgisayarda paylaşıma klasörüne atılmış dosyaları bu şekilde paylaşabiliyorsun sanırım.Fakat Limewire ne kadar güvenilirdir bilemiyorum,yanlış yönlendirmek istemem.
eMule de arkadas listesine ekleyerek baglantı kurmak mümkün üstelik yeni paylasıma acılmıs dosyayı diger bilgisayardan arattıgımızda hemen bulabildik. Limewire da ise aynı isimde sadece sahte dosyalar buldum.
eMule ile aynı baglantı izinlerine sahip Limewire, direct connect seceneginde firewall nedeniyle dogrudan baglantı kurulamaz uyarısını göstermeye devam etti!?
Özetle ben amacıma ulaştım ama emule kullanmaya mecbur kaldık, üstelik onda gereken ayarları yapıp baglantı izinlerini saglayana kadar gecen süreyi göze alırsanız(üstelik baglantının diger ucunda tecrübeli bir kullanıcı yoksa...) ve msn messenger ile karsılastırırsanız ne demek istedimi daha iyi anlarsınız.Neden messenger olmadıgını da hatırlatayım:
1.baglantı koparsa vs aktarım baştan başlamak zorunda
2.Büyük boyutlu dosyaları aktarmak mümkün degil.
Benim kullanmak istedigim özellikler/yazılım için şunları söylemeliyim:
-Amacım bir agda dosya paylaşmak degil sadece bir kişi ile dosya paylaşmak
-IP numarası(ve bir de nick mesela) yazıp sürükle bırak benzeri yöntemle hemen aktarıma başlamak.
-Baglantı kopması vb icin aktarımı duraklatabilme/devam ettirebilme.(bunun için yeniden ip girmek gerekse bile)
Düşünün ki ben programı açıyorum, bi ip numarası ekliyorum bir de isim koyuyorum bu ip ye. Sonra bu ismin üstüne bir dosyayı sürükleyip bırakıyorum ve arkama yaslanıp keyfime bakıyorum.
-bu arada okuyanların aklından mümkün degil, güvenli olmaz vb düşünceler geçtigini tahmin edebiliyorum -
ve evet, çok şey istiyor olabilirim böyle bir yazılım olmalı? Yoksa da programcılara yepyeni-uğraşdur- bir proje sunmuş olmalıyım
Güzel bir düşünce,hayata geçmişse veya geçerse birbirini tanıyan kişiler arasında dosya paylaşımı çok kolay olur.Öteki türlü MSN den dosya paylaşmak bir eziyet,mail ile göndermek ise ayrı bir mesele.Fakat aklıma şu geliyor,böyle bir uygulama için sabit IP adresleri gerekmez mi?Bildiğim kadarıyla kullanıcıların çoğu değişken IP ye sahip;belki bu,kullanımda soruna yol açabilir.Tabii IP yi bir şekilde sabitlemenin yolu varsa o ayrı...
sabit ipye sahip olmayanlar da ip sabitleyebilir(baglantıyı kesip yeniden baglanıldıgında yinelemek gerekir bu nedenle biraz ugrastıran bi işlem)
konu hakkında fikri olan başka kimse yok mu?