iPhone 4: iOS 4.0.1 ile Sinyal Sorunu Çözüldü

g-over
16-07-2010, 19:25   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj

Arkadaşlar Merhaba
İngilterede Teknoloji Sitesi Yaptığı Test'te sorunun çözdüğünü kanıtladı.
Kanıt için eski ve yeni güncellemeli 2 iPhone 4 telefonu karşılaştırıp, video haline getirdi.
videoyu buradan izleyebilirsiniz
http://www.youtube.com/watch?v=QGDZ-g8fcHc

Saygılar.

desifre
17-07-2010, 10:08   |  #2  
Taze Üye
4 mesaj

benim iphone 3gs var 4.0.1 ile sinyal seviyesi düştü şimdi açık havada bile 1 bar eksik gösteriyor,peki apple bunu nasıl açıklayacak....

uGuR.uK
17-07-2010, 11:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Alıntı: desifre  
benim iphone 3gs var 4.0.1 ile sinyal seviyesi düştü şimdi açık havada bile 1 bar eksik gösteriyor,peki apple bunu nasıl açıklayacak....
ios 4.0'da sinyal ne olursa olsun tam 5 çubuk gözükmesi gibi bir hata varmış, bu sürümde onu düzeltmiş apple. yersen :)

overtime
17-07-2010, 12:06   |  #4  
Taze Üye
14 mesaj

nere düzeltti. fake yaptı. sadece görünüşte sinyal seviyesi yükseldi. Teknik olarak aynı :)

infoman
17-07-2010, 12:29   |  #5  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

ben düzelmediği konusunda belki 10 video izledim :)
Yav adamlar inceleme yaparken telefona dokunmadıklarında bile 3 çubuk çekiyor:) Türkidekilerde ise şebeke kaybolmuyor:) Sorunun artmasında AT&T nin az çekmeside var bence

g-over
17-07-2010, 14:03   |  #6  
OP Yeni Üye
28 mesaj

aranızda iphone4 sahibi olan ve kullanabilen varmı?

brke_gngr
17-07-2010, 15:27   |  #7  
Yıllanmış Üye
114 mesaj
Alıntı: infoman  
ben düzelmediği konusunda belki 10 video izledim :)
Yav adamlar inceleme yaparken telefona dokunmadıklarında bile 3 çubuk çekiyor:) Türkidekilerde ise şebeke kaybolmuyor:) Sorunun artmasında AT&T nin az çekmeside var
Bencede bu işte AT&T nin bi suçu olabilir ama bildiğim kadarıyla ABD deki en iyi operatör dü AT&T

layra41
17-07-2010, 15:59   |  #8  
Yıllanmış Üye
725 mesaj

aplle 5 te düzeltirler.

Mustafa Akın
17-07-2010, 18:00   |  #9  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Apple biz yanlış yaptık demek yerine başkalarına da bok atıyor:

Artık yanlış göstermiyor, sadece yanlış çalışıyor

Recep Baltaş
18-07-2010, 00:21   |  #10  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Epic fail derler buna...

infoman
18-07-2010, 01:24   |  #11  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: Mustafa Akın  
Apple biz yanlış yaptık demek yerine başkalarına da bok atıyor:
http://www.apple.com/antenna/

Artık yanlış göstermiyor, sadece yanlış çalışı

Link benim için çok faydalı oldu teşekkürler:)))
Apple sorunu kabul ediyor ama bu herkeste var demeyi hiç eksik etmiyor. Bu nasıl bir savunmadır anlamış değilim resmen "herkeste bu sorun var ve bizde de aynı sorunun olması çok doğal" diyorlar. Pişkinlik resmen.
inanıyorum bu sorunu aynı malzeme ve aynı görünümle yeniden tasarlasam hatayı gideririm

bilgehankalkan
20-07-2010, 22:35   |  #12  
Yıllanmış Üye
197 mesaj

Merak etmeyin sorun Türkiye'de yok çünkü her köşede bir baz istasyonu var ve sinyal sadece 1-2 bar düşüyor oda zaten her telefonu normal bir şekilde tuttuğunuzda olacak birşey. Sorunun yazılımsal olması tamamen yalan; anteni dışta olduğu için parmakla tutulduğunda kısa devre yapıp sinyali bozmaktadır.

g-over
22-07-2010, 13:03   |  #13  
OP Yeni Üye
28 mesaj
Alıntı: bilgehankalkan  
Merak etmeyin sorun Türkiye'de yok çünkü her köşede bir baz istasyonu var ve sinyal sadece 1-2 bar düşüyor oda zaten her telefonu normal bir şekilde tuttuğunuzda olacak birşey. Sorunun yazılımsal olması tamamen yalan; anteni dışta olduğu için parmakla tutulduğunda kısa devre yapıp sinyali bozmaktadır.

doğru söylüyorsun aslında. türkiyede bu sorun fazla büyümez. peki şöyle dolaşıyor sol el ile alındığı zaman kısadevre yapıyormuş, sağ elle bi problem yokmuş
ayrıca apple bu sorunu nasıl gözardı etmez aklım-fikrim almıyor. tabiki her firma ürününü sorunsuz yaymak ister. apple nin bu hatası tarihe yazıldı bile.
PEKİ SİZLER İPHONE4 ALMAYI DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ?

bilgehankalkan
23-07-2010, 23:38   |  #14  
Yıllanmış Üye
197 mesaj
Alıntı: g-over  

doğru söylüyorsun aslında. türkiyede bu sorun fazla büyümez. peki şöyle dolaşıyor sol el ile alındığı zaman kısadevre yapıyormuş, sağ elle bi problem yokmuş
ayrıca apple bu sorunu nasıl gözardı etmez aklım-fikrim almıyor. tabiki her firma ürününü sorunsuz yaymak ister. apple nin bu hatası tarihe yazıldı bile.
PEKİ SİZLER İPHONE4 ALMAYI DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ?
Sol alt köşeye doğru telefon anteni ile Wi-Fi, GPS anteni orda karşılaşıyorlar aralarında 2-3 mm'lik bir boşluk var biz elimizi oraya getirince de kısa devre oluyor. Sorun kesinlikle yazılımsal değil donanımsal zira diğer çıkacak iPhone 4 serilerinde bu sorun çözülmüş olacak.
Param olursa tabiki alırım sinyal sorunu dışında almaya değer birçok artı özelliği var.

salimsahin
26-07-2010, 08:47   |  #15  
salimsahin avatarı
Taze Üye
12 mesaj

Bende 4 aydır 3GS Iphone var.Dısında kılıf olmsına ragmen cekiste problem yok.sadece evde
wi-fi ye baglanırken sinyal düsüklügü yapıyor...Normal konusmada sinyal seviyesin de bir problem yok...

Kapalı Hesap (153334)
03-08-2010, 08:35   |  #16  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

hangi telefon olursa olsun anten oraya konmaz konursada işte böyle olur.

volpan
05-08-2010, 19:31   |  #17  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadaşlar ben iphone 4 kullanıyorum ve herhangi bir şebeke çekme sorunu yaşamıyorum neresinden ttarsam tutuyum 4-5 çubukdan aşağı düşüremiyorum bende lg ve n97 de var onlardan daha iyi çekiyor sorun  amerikada nasıl bilemiyeceğim ama türkiyede yok . kısa devre için çok ince ve şık kuruyucular satılıyor ama ben kısa devre olduğuna inanmıyorum çünkü öyle olsa gps ve wifede çekim sorunu olurdu gps ve wifi ayn anda kullanıyorum ama  sonuç süper gps 3 gs ile aynı ama wifi 3gs den çok daha iyi çekim gücüne sahip şiddetle tavsiye ediyorum. 2. tercihim samsung galaxy s ... (samsungun bu modeli çok üstün iphone 4 ten ama samsung telefonlarının malzeme kalitesi berbat) bu yüzden  ip 4 diyorum ...

Bersan
10-08-2010, 23:18   |  #18  
Bersan avatarı
Yıllanmış Üye
515 mesaj

bu sorun sadece sol elde ben iphone'u hep sağ elimle kullandığımdan sorun bana işlemiyor. hatta zaten bir sorun yok amerikan operatörünün suçu bu fakat medya bunu okadar çok abarttıki insanları soğuttu (bence iyide oldu çünkü iphone kullanmayı bile bilmeyen iphonum var diye bir hava içindeler ve ben buna çok fena oluyorum)...her neyse her şey medyanın elinde dünyada din yok deseler günlerce çoğu insan dinden vazgeçer (sadece örnek). Ayrıca Nokia büyük bir umutla çıkardığı N97 ne büyük bir rezillikti (Apple ile dalga geçsin hala) fakat medya üstüne gitmeyince sessizliğe büründü sorun çıksa kimsenin umrunda olmaz...