iPhone 4S, neden sadece 512MB RAM'e sahip?

CHIP Online
20-10-2011, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 4S'deki "512MB bellek de neyin nesi" diyorsanız, işte bunun cevabı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ipho ... -e-sahip_29779.html

Resimlerle: iPhone 5 değil ama iPhone 4S resmen tanıtıldı!

iPhone 4S'in iPhone 4 gibi sadece 512 MB RAM'e sahip olduğu onaylandı. Peki Apple, yeni cebinde neden RAM miktarını yükseltmedi? Bununla ilgili resmi bir cevap da Apple'dan gelmedi.

Ancak iPhone 4S'te daha fazla RAM bulunmamasının ana nedeni belli: ona ihtiyaç duyulmaması. Diğer önemli bir neden ise daha fazla RAM'in bugün daha fazla güç tüketimi anlamına gelmesi. Ancak Apple, yazılımını elinden geldiğince optimize ediyor ve Anandtech'e göre iOS 5 ile çalışan eski iPhone'lar bile iOS 4'dekinden daha yüksek performans veriyor. Apple, iOS 5'de sadece yeni özellik eklememiş ve kaynakları gereksiz kullanan öğelerden kurtulmuş ve önemli optimizasyonlar gerçekleştirmiş.

Android'de ise durum biraz farklı. Android cep üreticileri, Google'ın ne zaman yeni özellikler ekleyip cihazla ne yapacağını bilmediklerinden bugünlerde 1GB RAM'den azıyla yetinmiyorlar.

Tüm konu: iPhone 4S, neden sadece 512MB RAM'e sahip?

İzleyin: Steve Jobs ilk iPhone'u tanıtırken...

Resimlerle: iPhone 5 değil ama iPhone 4S resmen tanıtıldı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Apple'ın iPhone 4S'deki bellek miktarını düşük tutması sizce ileride bir sorun oluşturur mu?

uGuR.uK
21-10-2011, 08:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

hiçbir şey oluşturmaz! iphone veya ipad'lerdeki donanımsal özellikler kağıt üstünde her zaman düşüktür, hatta iMac, iMac Pro, iPod vs. tüm ürünlerinde bu böyle, aynı kulvardaki rakip cihazlara bakınca ram miktarı, işlemci hızı, çip kalitesi vs. hep yüksek gözüküyor ama gel gelelim canlı testlerde hep apple cihazları son derece akıcı ve performanslı sonuç verir ki buda apple'ın optimizasyondaki becerilerinin sonucu ;)