Iphone 5s mi LG G4 mü

Th3Crasher
21-03-2016, 14:27   |  #1  
Th3Crasher avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Uzun zamandır Galaxy S3 kullanıyorum artık çok kasıyor kullanamıyorum sizce iphone 5s mi yoksa lg g4mü. Oyun oynamiyicam telefonda bi kaç program yükliyicem sadece. Gönlüm iPhone5s den yana almayı çok isterim çok güzel bence ama kullanmaya başladıktan kısa bi süre sonra kasar diye korkuyorum o yüzden g4 düşündüm aynı paraya daha güçlü sistemi var. Sizce ne yapmalıyım? İPhone 5s alsam kasar mı? Ne kadar süre daha götürür beni?

M3ric
22-03-2016, 18:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
385 mesaj

LG G4 tabii, tartismaya bile gerek yok. 6 deseydin iOS ya da Android arasinda tercih yap, magaza tercihine gore ikisi de iyi telefonlar, kamerada LG G4 biraz daha onde derdim. Ama 5 ile bunlari soylemeye bile gerek gormuyorum.

cleverman
23-03-2016, 17:49   |  #3  
cleverman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 30
2,510 mesaj

Genele atılmış bir mesajdır:

Smartphone alacaklar kendilerine öncelikle şu soruları sormalılar:

1 - Bir Smartphone'da süper bir işlemci hızına ihtiyacım var mı? Smartphone'da yüksek işlemci hızına ihtiyaç duyan işlemler gerçekleştiriyor muyum?

2 - Bir Smartphone'da süper bir grafik işlemcisine ve 2GB'tan daha yüksek RAM miktarına ihtiyacım var mı? Örneğin oyun meraklısı mıyım?

3 - Bir smartphone'da 4K görüntüleme kalitesine ihtiyacım var mı? Örneğin fotograf, video sanatçısı veya gazeteci miyim?

4 - Bir smartphone'da 5 inch'ten büyük bir ekrana ihtiyacım var mı? 5 inch'ten daha büyük ekranlar ağırdır ve ergonomik değildir. Bu tür telefonlar benim için uygun mu?

5 - Ekranı çeşitli aktiviteler nedeniyle uzun süre açık tutan, sürekli konuşan ve de geceleri bile dışarıda olan, telefonu şarj edecek zaman bile bulamayan bir insan mıyım?

6 - Gösteriş meraklısı mıyım? Pahalı bir telefonumun olmasının sosyal hayatımda bana değer kattığını, imajıma olumlu yönde bir katkısı olduğunu düşünüyor muyum?

6 soruya da verdiğiniz cevap hayır ise, size fiyat/performans telefonlarını tavsiye ederim. Örneğin 800TL'lik Sony Xperia M4'ler gibi. Depolama kapsitesinin bir önemi yoktur, micro sd ile rahatlıkla artırabilirsiniz.

Hepsine veya sadece 1. ve 2. soruya veya sadece son soruya verdiğiniz cevap evet ise, size kesinlikle amiral gemilerini tavsiye ederim. Tabii ki maddi durumunuz uygunsa!

3., 4., 5. sorulardan birine verdiğiniz cevap evet ise, size orta segment telefonları öneririm...

Cleverman

M3ric
24-03-2016, 00:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
385 mesaj

6 ay once Nexus 4'u bozulmus biri olarak 2. elden LG G2 almis biri olarak yanit verebilir miyim? Aldigim telefon custom ROM yuklemeye calisilirken brick edilmisti ve 350 TL gibi cok ucuz bir rakama aldim. KAmeranin gece cekimleri disinda S7 dahil hicbir telefondan kullanimda daha yavas oldugu soylenemez. Tabii beyninizde milisaniyeleri hesaplayan atom saati yoksa. 2. el uygun fiyatla Z3 Compact denk getirsem alacagim ayaniklilik ve su gecirmezlik acisindan. Bana kalsa konuyu acan arkadasa bunlari soylerdim. Ama insanlar kendi tercihleri disinda telefon tavsiyelerine pek onem vermiyorlar, ozellikle 2. elden cok korkuyorlar. Bense tum telefonlarimi 2. el alirim. Aslinda tamir gormemis 2. el telefon 0 telefondan iyidir, cunku kullanim sonunda sorun cikarmayan telefonun uzun vadede sorun cikarmayacagi kesin gibidir. 0 telefon birazda sans isidir. Bozulursa bir ay bekletir. Soruyu soran arkadasa bosver onlari, git 2. el G2 al desem kesin burun kivirirdi. :D

Son Düzenleme: M3ric ~ 24 Mart 2016 00:40