iPhone 6 ve iPhone 5S karşı karşıya!

CHIP Online
11-09-2014, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dün tanıtıldan iPhone 6'yı, her yönüyle geçen senenin iPhone 5S'i ile karşılaştırdık!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iph ... -karsiya_49492.html

Resimlerle: iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı yakından görün!

iPhone 6 ön incelemesi için tıklayın!


5.5 inç'lik iPhone 6 Plus ön incelemesi ise burada!


Geçen sene çıkan iPhone 5S, genel olarak beğenilse de çok farklı bir şey sunmadığı için, önceki iPhone'lar kadar öne çıkmamıştı. Bu sene ise Apple'a yeni müşteriler getirebilecek, yepyeni bir telefonla karşıyayız.


Peki iPhone 6, iPhone 5S'in üzerine tam olarak ne getiriyor? İki telefon da iOS 8'i destekliyor, o hale onları ayırt eden neler var? İsterseniz gelin, iPhone 6'nın sunduklarına ve selefi karşısında nasıl bir duruş sergilediğine yakından bakalım.


iPhone 6 vs. iPhone 5S: Tasarım


iPhone 6, telefonunuzun pahalı bir cihaz olduğunu hissettirmeye devam ediyor, ancak tasarım anlamında iPhone 5S'ten önemli farkları var. Telefon yine cam ve alüminyumdan oluşuyor, ancak gövdesi çok daha büyük. Aynı zamanda oldukça ince ve köşeleri, ince tasarımını öne çıkaracak biçimde yuvarlak hatlara sahip.


iPhone 5S, 7.6mm kalınlığında. iPhone 6 ise 6.9mm kalınlığında, ancak yuvarlak köşeleri sayesinde daha da ince görünüyor. iPhone 6, iPhone 5S'ten 14mm daha uzun ve 8mm daha geniş. Touch ID giriş düğmesi iPhone 6'da da var, ancak düğme dışındaki her şey, daha yumuşak bir görünüm kazanmış. Ses düğmeleri ise düzleştirilmiş ve ince çerçeveye uygun biçimde uzatılmış.


Tüm Konu: iPhone 6 ve iPhone 5S karşı karşıya!

Resimlerle: iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı yakından görün!

Kaynak: www.chip.com.tr