iPhone kullanıcıları dikkat! Apple da sizinle

CHIP Online
12-08-2008, 12:53   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Apple CEO'su Steve Jobs iPhone kullanıcılarının aktivitelerini izleyebildiklerini itiraf etti...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/iPho ... a-sizinle_8197.html

Apple şefi Steve Jobs firmanın, iPhone kullanıcılarının telefonlarındaki uygulamalara erişebildiğini itiraf etti. Firma tehlikeli olarak derecelendirilen programları devre dışı bırakabiliyor veya kaldırabiliyor.

Steve Jobs, Wall Street Journal'a şöyle diyor: "Umuyoruz ki, böyle bir hamle yapmak zorunda kalmayız, fakat bu tip bir kozu elimizde bulundurmamak sorumsuzluk olurdu." Ayrıca bu arka kapının sonuç olarak iPhone kullanıcılarını korumak için inşa edildiğini ekliyor. Örneğin gizlice kişisel bilgileri gözetleyen ve bunları başkasına yollayan bir uygulamayı AppStore'dan kaldırmak: Böyle bir şeyin olmasına karşın bu erişim hakkında sahip olmak gerekiyor.

iPhone uygulamalarına erişim, cihaz çevrimiçi olduğu anda otomatik olarak seçilen bir web sitesi üzerinden gerçekleşiyor. Bu sayfada Apple tehlikeli veya istenmeyen olarak derecelendirilen programların listesini sunuyor. Özel bir uygulama telefonda yüklü programları bu liste ile karşılaştırıyor ve gerektiğinde kaldırma işlemini gerçekleştiriyor.

Tüm konu: iPhone kullanıcıları dikkat! Apple da sizinle

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Steve Jobs'un bu demeçi hakkında ne düşünüyorsunuz?

ErsinX
12-08-2008, 14:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
167 mesaj

Al işte Microsoft bilgisayarlarımızı apple kişisel cihazlarımızı izliyor. amerikadan gizli hiç birşeyimiz kalmadı.

Reborn91
12-08-2008, 14:37   |  #3  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

Amerika zaten şuan istese bütün dünyaya sanal yoldan hükmedebilir. Kimsede buna karışamaz. Ellerinde bu kozu her zaman tutacaklardır.

theblight
12-08-2008, 16:08   |  #4  
Üye
68 mesaj

Bu izlenme olayından kurtuluş yok ancak mutlaka bu demeci duyanlar iphone ile uğraşmaya başlayıp er yada geç bu olaya karşı bir defans oluşturacaklardır.

Fattur
13-08-2008, 15:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

saçma. Sanane benim kurduğum programdan.Ayrıca MS şimdilik pek bakmıyor sizin pc nize ama istese yapar. bide bu polisler için de yararlı birşey. mesela suçlu birini istediği an takie alabilir veya alabilmeli.

habes
20-08-2008, 15:29   |  #6  
Taze Üye
10 mesaj

bu ne ya benim telefonuma bakıyor ne yukledim siliyor buda benim yararımaymış nerden bileyim nelere baktıklarını demekki konuşmalarımı da dinliyodur yok daha neler hayatta almam bu telefonu ayıp denen bir mevzu var yaws......