İpod da Neymiş Zune HD

Kapalı Hesap (153334)
22-05-2010, 14:07   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Arkadaşlar bu ürün şimdi elimde duruyor hediye geldi.Yok böyle bir makine Görüntü kalitesi %100
Ses Kalitesi %100 acayip detaylı veriyor sesleri Yazılımları mükemmel 20mb full hd kalitesinde wmv formatına
dönüştürürken görüntü kaybı fazla olmuyor zaten ekran oled oldugundan görüntü hem net hemde pullanma yok görüs açısı derdi yok her açıdan görünüyor gibi.Bir Albüm listelemesi ve detaylandırması var ağzım açık kaldı.İnternetten albüm bilgileri sanaçının resimlerini tüm çıkardıgı albümleri hem dinliyor hemde rakibi olan sanatçılarıda inceliyorsunuz.Biografisini yazıyor.Video kalitesi mükkemmel.Programları bilgisayar için süper ama hd zune için apple çok daha fazlasını sunuyor.Dokunmatikligi apayrı beni şaşırttı mükemmele yakın hasas türkiyeye nezaman gelicek bilmiyorum ama hd zune benden tam not aldı öreririm.(Apple ve diğer Markalarla kıyaslamıyorum Sadece kişisel fikrimdir)

Özellikler
Capacity: 16 gigabytes (GB) Up to 5 hours of high definition video from Zune Marketplace, or 48 hours of
video optimized for device, or 4,000 songs, or 25,000 pictures[2]
Colors: Onyx Black (16 GB), Platinum Silver (32 GB)
Size and Weight: 52.7 mm x 102.1 mm x 8.9 mm (w x h x d) Weight: 2.6 ounces (74 grams)
Battery Life: Music: up to 33 hours (wireless off); video: up to 8.5 hours[3] Charge Time: Approximately 3 hours when connected to your PC, approximately 2 hours with AC adapter
Screen Size: 3.3-inch OLED color display, 16:9 aspect ratio Type: Scratch-resistant glass with Touch input capability Orientation: Vertical (music) and horizontal (pictures and videos) Resolution: 480 pixels x 272 pixels
Wireless Connectivity: 802.11b/g compatible
Wireless Sync: Yes
Connectivity: 802.11b/g compatible Authentication modes: Open, WEP, WPA, and WPA2 Encryption modes: WEP 64- and 128-bit, TKIP, and AES
Audio Support: Windows Media® Audio Standard[4] (WMA) (.wma): Up to 384 Kbps; constant bit rate (CBR) and variable bit rate (VBR) up to 48-kHz sample rate. WMA Pro 2-channel up to 768 Kbps; CBR and VBR up to 48-kHz. WMA Lossless: 2 channel up to 768 kbps and 48 kHz. Advanced Audio Coding (AAC-LC) (.mp4, .m4a, .m4b ) - .m4a and .m4b files without FairPlay DRM up to 320 Kbps; CBR and VBR up to 48-kHz. MP3 (.mp3) - Up to 320 Kbps; CBR and VBR up to 48-kHz
Picture Support: JPEG - (.jpg)
Video Support WMV: Windows Media Video (WMV) (.wmv) - Main and Simple Profile, CBR or VBR, up to 10.0 Mbps peak video bit rate; 720 pixels x 480 pixels up to 30 frames per second (or 720 pixels x 576 pixels up to 25 frames per second). Advanced Profile up to L2, 1280x720 up to 30 frames per second, CBR or VBR, up to 14.0 Mbps peak video bitrate. Zune software will transcode HD WMV files above stated capabilities at device sync.
Video Support MPEG-4: MPEG-4 (MP4/M4V) (.mp4) Part 2 video[4] - Simple Profile up to 2.5 Mbps peak video bit rate; 720 pixels x 480 pixels up to 30 frames per second (or 720 pixels x 576 pixels up to 25 frames per second). Zune software will transcode HD MPEG-4 files at device sync
Video Support H.264: Baseline Profile + bframes, up to 10 Mbps peak video bit rate; 720 pixels x 480 pixels up to 30 frames per second (or 720 pixels x 576 pixels up to 25 frames per second). 1280x720 up to 30 frames per second, up to Level 3.1 and 14.0 Mbps peak video bitrate. Zune software will transcode HD H.264 files above stated capabilities at device sync.
Video Support DVR-MS: DVR-MS[5] - Zune software will transcode at time of sync
Audio Output: Analog Audio Out, Optical Digital Audio Out (requires additional dock, sold separately)
Video Ouput: HDMI or Composite (requires additional dock, sold separately)
Radio: Built-in FM/HD RadioTM[5]
Included Accessories: Headphones, Zune Sync Cable, Three pairs of foam earpiece covers
Ports: Connector port, 3.5mm Headphone jack
Languages: English, French, Spanish
Footnotes:
[1] U.S. estimated retail price; actual retail prices may vary
[2] Music estimates based on 128 Kbps WMA files with length of 4 minutes each. Pictures transferred to Zune will be optimized for Zune screen size; video estimates based on 500 Kbps WMV files with 128 Kbps WMA audio tracks.
[3] Battery life was tested by Zune in August 2009 using preproduction hardware and device software. Battery tests are conducted with specific Zune units. Actual results may vary. Audio content used was WMA 128 Kbps. Video content used was 320x240 WMV9 500 Kbps total bit rate. Batteries have a limited number of charge cycles and may eventually hold less charge. Battery life and the number of charge cycles vary by use and settings. See www.zune.net/batteries for more information.
[4] In MP4/M4V container format, QuickTime (.mov) files will transcode at time of sync.
[5] Standard definition TV recordings from Windows Media Center. HDTV and protected recordings not supported. Must be running Zune Software 4.0 on Windows Vista Home Premium or Windows Vista Ultimate. Must be running Zune Software 4.0 on Windows Vista Home Premium or Windows Vista Ultimate, or Windows 7.
[6] HD Radio and the HD Radio logo are proprietary trademarks of iBiquity Digital Corp.

http://www.zune.net/en-us/products/zunehd/zunehd32/techspecs.htm

Benim Deneyimlerim
Arkadaşlar Öncelikle Kamera deil web cam minton 0.6 piksel dir.Professiyonal bir makine ile çekmek isterdim ama kameram yoktu.(çekim yinede iyi oldu Kararttım) Dokunmatigi bugune kadar gördüklerinizden 2 kat daha hassas.İnternet resim video 720p müzik ve diger programları kesinlikle 0 takılma ile gerçekleştirken ekran çözünürlügü ve netligi mükemmelinde ötesinde LCD gibi sagdan soldan bulanma olmazken renkleri çok kaliteli ve seri işliyor ve gösteriyor.Nvidia yı bilmiyen yoktur bir işte o varsa herzaman  multimedia ve oyun canavarı aklıma geliyor.Adamlar yapmış çok ince ve çok hafif gören bune diyor almak istiyor.Wireless i sonderece mükemmel çekim alanına sahip nerdeyse laptolardan daha çok kişiyi görüyor.16 gb 32gb 64gb hafıza seçenekleri mecut.Microsoft yine costurmuş.Normal zune yazılımında yok yok yazılım yüklemeden bile sarj ediyor.Belki inanmayacaksınız ama istanbuldan izmire otobüsle gelirken lcd ekranlı su suit otobüslere bindim yol boyunca video izleyip müzik dinledim zaten saj etmeden çıkmıştım.Sonra kabloyu otobusteki Lcd nin yanındakı usb ye takiyim belki saj eder edim ve sarj etti.Kısaca saj sorunuz sıfır çünkü usb olan heryer sarj yeridir bilgisayara gerek yok.Ses kalitesi inanılmaz sanki creative zen x-fi 2 aynı gibi.Çünkü Ses deytayı ve netligi çok yüksek kulaklıklarda kulak içi kulaklık gibi ses veriyor.Türkiyede bu cihazı bulmak zor hepsi burda gitti gidiyorda satiliyor ama pahalı.Bu alete bence değer çünkü çok sağlam.Güncelemelerden sonra yeni özellikler açıldı Pin bir nevi windows 7   deki pin ve atlama listesi gibi.Video radio müzikler enson kaldıgınız yerden oynatıyor hem müzik dinleyip hem internete girebilirsiniz.Bir çok program ve oyun mevcut ama ben yüklemedim yükleyince aplication diye bir menü daha açılıyor suan bende yok.14 gün boyunca microsoft marketplace den istediginiz parçaları indire biliyonuz.Ayrıca 14 gün bitse bile Tüm ünlü sanatçıların müziklerini zune hd den internete baglanarak dinleyebilirsiniz.Ayrıca Albüm ve parça adları doğru ise müzik arşivinizde zune hd kablo ile yada wifi üzerinde kendi kendine baglanarak sanatçının rakiplerini sanatçının biografisini fotograflarını ve bugune kadar çıkardıgı tüm albümleride dinleyebilirsiniz güncellemeleri kendi yapıyor sanaçtı kapak resmini bile otomatik buluyor.Ayrıca zune hd yazılımında da albüm ve albüm bilgileri resimleri diger özellikleri yorulmadan tek bir tıklama ile size gösterek buluyor yeterki dogru sanatçının adını yazın.Zune Hd son olarak eklemek istedigim bişey var gerçektende mükkemel bir alet hız serilik dokunmatigi dokunmatik yapan alet 32 saat pil ömrü var benimde bilmedigim birçok özelligi halen var yeni yeni buluyorum mp3 çalar alacak arkadaşlar bence hiç düsünmeden alın derim.

Buda amator DETROID Zune HD videosu mutlaka izleyin görüntü kalitesi gördügünüzden ve düsündügünüzden daha iyi (OLED)
 Video indirme Linki

http://rapidshare.com/files/391133961/DETROID.rar.html

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 24 Mayıs 2010 21:06
şafak89
23-05-2010, 01:48   |  #2  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

zune hiç kullanmadım ama ben creative zen var gayet gzl :)

_hEro
23-05-2010, 04:00   |  #3  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj

Hmm güzele benziyor.Merak edip "amazon" dan baktım.
Siyah renkli 16gblık sürüm 199$.

efromcs
23-05-2010, 11:14   |  #4  
Üye
50 mesaj

ben zune'un 2. jenerasyonunu kullanıyorum 30GB'lık modelini. Bundan bile çok memnunum. Gerek programı gerekse de ses kalitesi falan çok iyi.

Benim bir sorum da olacak sana DETROID_35. Zune HD'de wireless alıcısı var, benim alette de war gerçi ama bişiye yaramıo sadece iki zune arasında dosya transferini mümkün kılıyor. Zune HD'de de böyle mi?
Yoksa o wireless'i gerçekten nette sörf yapmak için de kullanabiliyor muyuz?

bilgehankalkan
23-05-2010, 18:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
197 mesaj

FM Radyo performansı nasıl? Web tarayıcısı nasıl?

CarlJohnson
23-05-2010, 20:26   |  #6  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

gayet güzel duruyor..hayrlı olsun :)

Karub
24-05-2010, 08:58   |  #7  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Geçrekten çok güzel tasarımı var. Özellikleride gayet güzelmiş. Hayırlı olsun :)

mancukya
24-05-2010, 17:12   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

O alet cikali 1 bucuk sene oldu ama Microsoft sanirim parasi olmadigi icin güzelim aleti Amerika disine ve iyi reklam yapmayi beceremedi.
Coklu dokunmatik ilk tegra islemci vs vs zehir gibi bir ürünün icine etti.
O alete sadece gsm hizmetlerini ekleyip adam gibi reklamini yapsalardi cok byük satislar yakalardi.

Kapalı Hesap (153334)
24-05-2010, 18:36   |  #9  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj

Zune HD nin web Performansı ve wifi Çekim alanı laptop kadar iyi.iphone 2g den 3 kat daha iyi ve seri 1920*1080 fotografi benim bilgisayarda zoomluyorum takilarak zoom yaparken bu aletde tık yok.Windows 7 içindeki 25mb hd videoyu hiç takılmadan çalıştırırken benim makine yine fotograf çekmek için ugraşıyor.Hayatımda bukadar hassas dokunmatigi olan bir makine görmedim kesinlikle almanizi öneririm ayrıca çok sağolun arkadaşlar.

Mutlaka izleyin düşündüğünüz ve gördüklerinizden daha iyi.Videoda sorularınıza bir nebze cevap verdim.

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
http://rapidshare.com/files/391133961/DETROID.rar.html
ZUNE HD Program kısa özeti tam özelliklerini bilmiyorum bildiklerimi gösterdim.(Windows 7 de de çalışıyor)

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 24 Mayıs 2010 22:12
Kapalı Hesap (153334)
24-05-2010, 22:58   |  #10  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: bilgehankalkan  
FM Radyo performansı nasıl? Web tarayıcısı nasıl?
FM radyosu HD.Kulaklık takmadan da çalışıyor fakat fazla kanal bulamıyor kulaklık takılınca tunel hariç çogu yerde net ve kaliteli ses sunuyor.Ayrıca web de sörf yapmak munkun applede bundada java ve flash yok (varda yok) indirme yapamıyorsunuz ve video da izlenmiyor flash player yok.Videoda baya bir zorladim hem kameraya hemde alete bakınca bazı yerlerde basamadım birde elinizi makine sürmeden önce yıkayın yemekten sonra onuttum yıkamayı biraz yaglanınca dokunmatigi duyarlılıgı azalıyor.Makine çok iyi alıcaksanız kesinlikle öreririm videoda çektigimden kat kat iyi hem görüntüde hem dokunmatikte hemde radyoda zaten çekerken kulaklık takılı değildi.Web e girerkende otamatik baglanmayı kaldırdım basmadan girmiyor.

Buda AvDock aparatı TV ve KUMANDA

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 24 Mayıs 2010 23:08
bypercin
25-05-2010, 01:02   |  #11  
Taze Üye
7 mesaj

Bende iPod Touch kullanmadan önce Zune HD daha iyidir diyordum ama iPod Touch kullandıktan sonra bunun gibi bir dokunmatiğin olacağını sanmıyorum. Tabii Zune HD'yi kullanmadım.. Zune HD'yi kullanırsam daha açıklayıcı bir yorum yapabilirim.

Kapalı Hesap (153334)
26-05-2010, 20:35   |  #12  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj

Emin ol dokunmatigi apple kadar Hassas suan bu yazami ZuneHD den yaziyorum yattigim yerden hemde alttan muzik esliginde apple nin tek avantaji program fazlaligi olmasi microsoft bununda cozumunu buldu kucuk bir guncelleme ile windows 7 phone uygulamalarini ZuneHD ve ZuneHD 2 ye sunmayi planliyor.Cok yakinda Apple nin havasi soner ve dogal olarak rekabet baslar ve bundan en karli cikan yine kullanicilar olur...

bilgehankalkan
26-05-2010, 21:26   |  #13  
Yıllanmış Üye
197 mesaj

WM 7 de ne kadar uygulama çeşitliliği var ki? Umarım rekabet başlar ancak önce bu ürünün bir dopinge ihtiyacı var. Satıldığı ülke sayısı arttırılmalı ki daha çok kullanıcıya ulaşsın.

Norman
27-05-2010, 01:22   |  #14  
Yıllanmış Üye
142 mesaj

türkiyede satış fiyati nedir ve  nerden bulabiliriz

Kapalı Hesap (153334)
27-05-2010, 12:29   |  #15  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: Norman  
türkiyede satış fiyati nedir ve  nerden
Turkiye icin henuz bir disbiritor ve Microsoft ile mutabik kalan bir firma yok.Ayrica Microsoft Turkiye bu aleti satisa sunmaz diye dusunuyorum cunku bizde vergiler cok yuksek urun amerikadan Turkiyeye 400 tl ye geliyor vergilerle dispiritor Kazigi ve urunu satin alan firmanin kazigida uzerine gelince urun bize 800 tl ye geliyor.En basit ornegi cok unlu bir Markette philips aria 4gb 199 tl.Avrupada ve amerikada ayni urunu sakiz parasina veriliyor.Arianin 16gb ligi 140 tlye geliyor.Ulkemizde hersey pahali.gitti gidiyordan satiliyor 550 tl avdock ile bereber.

yasar07
26-07-2010, 17:19   |  #16  
Taze Üye
1 mesaj

ben yeni zune hd aldım fakat bende apps veya marketplace gibi seçenekler yok apps indirmek için ne yapabilirim?

Kapalı Hesap (153334)
27-07-2010, 18:38   |  #17  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj

http://www.zuneboards.com/ 

http://www.zuneboards.com/forums ... all-zune-games.html 

http://www.zuneboards.com/forums/download-xna-applications-207/ 

Virtual studio 2008 c+# yükle sonra Xna game studio yükle 3,0 yada 3,1 sonra resimdeki xna centerda olanları aynen uygula zune hd xna studio ile bağlandıktan sonra çalışacaktır. 

Zune HD çalıştırcak tüm yazılımları kurduktan sonra dev-kit ler var içinde bunlar zune hd nin arka planının değiştiriyor yanlız video izlerken görüntü görünmüyor birde programlar appledeki gibi hemen kapanıyor.Belki sadece bende var bu arıza programları açarken hızlı kapatırken zune hd yeniden işletim sistemini başlatıyor.Bununda nedeni basit 128mb ram yüzünden.Ama bu ram 1 gb dd3 ramden 2x daha iyi.Amountu çok yüksek. 

http://www.zuneboards.com/forums ... ations-package.html 

Bu sayfadakileri indir kur hepsi zune hd için.[/url] 

BUDA DETAYLI İNCELEME VİDEOLARI 

http://www.engadget.com/2009/09/17/zune-hd-review/ 
İŞLEMCİ VE RAM ÖZELİKLERİ 

http://en.wikipedia.org/wiki/Zune_HD 

http://forums.zune.net/592622/ShowPost.aspx

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 29 Temmuz 2010 10:29