iPod yandı, iki kişi yaralandı!

CHIP Online
20-08-2008, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Japonya'da iPod Nano alarmı: Aşırı ısınan bir taşınabilir cihaz bakın nelere neden olabiliyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/iPod ... yaralandi_8314.html

Ticaret Bakanlığı, Apple'ın ürettiği iPod Nano müzik çalarlarda aşırı ısınma sonucu üç yangın vakasına rastlandığını, aşırı ısınmanın bataryadaki bir kusurdan kaynaklanmış olabileceğini açıkladı. Bu vakalarda yaralanan olmadığı, ancak hükümetin Apple firmasının diğer iki vakaya karışan insanlarda küçük yanıkların meydana geldiğini açıkladığı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı, aşırı ısınan iPod Nano müzik çalarların Japonya'da Eylül 2005 ve Eylül 2006 arasında satıldığını bildirdi. Bakanlıktan bir yetkili, ürün güvenliğinde uzman yarı resmi bir kurumun, Apple ile birlikte vakaların sebebini inceleyeceğini, Apple'ın kamunun bilinçlenmesi için bazı önlemler almasının uygun olacağını belirtti.

Reuters

Tüm konu: iPod yandı, iki kişi yaralandı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Taşınabilir cihazlarınızın bir gün yangına neden olabileceğine inanıyor musunuz?

wrldxplrr
20-08-2008, 11:49   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj

Açıkçası bana hiç inandırıcı gelmiyor.Bir ara Dell notebookların nasıl yandığını izletiyolardı.Şimdi de apple a el atmışlar bence....

Kapalı Hesap (74491)
20-08-2008, 13:05   |  #3  
Kapalı Hesap
334 mesaj

Benim kanımca ısınmalar cihazların kuculmesınden ve o ufacık cıhalara asırı yuklenılmesınden kaynaklanıyor... Hani annelerımız babalarımız klasık turk lafı olarak derlerya ''ip sapı nede yuklenıyorsun'' işte onun gıbı bırsey olsa gerek bataryadakı sorundan kaynaklandıgı bıldırılmıs cıhazların kuculmesı ıyı fakat bu kuculmelerdede guvenık onlemlerının sogutma onlemlerının alınması gerekıyor.

Fattur
20-08-2008, 18:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

ipod tan beklenebilir nede olsa apple :D

Banned
20-08-2008, 23:18   |  #5  
Banlandı
1,098 mesaj

benimde nanom yanıyodu bi ara, son anda çektim usb'den ama ekranın üstünde bi karartı kaldı..