Irak Savaşı'nın oyununa yasaklama geliyor!

CHIP Online
09-04-2009, 17:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Piyasada pek çok savaş oyunu var; ama biri çok büyük tepki çekti. İşte o oyun ve tepkinin nedeni...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Irak ... -geliyor_12015.html

Resimlerle: Efsane oyunlar

Konami'nin son oyunu büyük bir ticari başarı beklerken, yasaklanma tehlikesi ve büyük tepkilerle karşılaştı. Yasaklanması istenen oyunun adı, aslında yasak sebebini de açıkça ortaya koyuyor; "Six Days in Fallujah" yani Felluce'de Altı Gün... Irak savaşından esinlenen oyun, Felluce'de 7 Kasım ve 23 Aralık 2004 arasında meydana gelen çatışmalar üzerine kurulu. Bu çatışmalara katılan askerlerin çektikleri fotoğraflar ve videolar, yazdıkları anılar ile anlattıkları öyküler temel alınarak oluşturulan oyun, yakın dönemin en önemli savaşlarından birini tüm gerekçiliği ile yansıtıyor.

Zaten oyunun iki sorunundan biri de bu gerçekçilik. İlki ise emekli bir askerin oyun ile ilgili söylediği şu sözlerde gizli: "Halen devam eden bir savaşı konu alan bir oyun yapmak için henüz çok erken ve bu girişim modern tarihin önemli olaylarından birine karşı çok büyük bir saygısızlık". İngiliz ordusu da emekli albay ile aynı görüşte ve bu oyunun İngiltere'de yayınlaması için zamanın çok erken olduğunu düşünüyorlar. Bu yüzden ordunun üst düzey yetkilileri şu anda oyunun ülke çapında yasaklanması için gerekli girişimlere başladılar bile. Hükümetin de bu konuda orduya destek vermesi bekleniyor.

Tüm konu: Irak Savaşı'nın oyununa yasaklama geliyor!

Resimlerle: Efsane oyunlar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu yasaklama kararı doğru olur mu?

Banned
09-04-2009, 18:27   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
232 mesaj

halk demokrasi yerine oralara nelerin gittiğini öğenmesin diye yapmışlardır diyeceğim ama değil daha başka bir taktik var burada...büyük ihtimal önce kendilerini her türlü şekilde haklı gösterecek bir oyun yapmışlardır(bir tahmin edin gerçekleri ne derece yansıtıyordur örneğin: amerika-ırak) sonra da yasak masak gibi hareketlerle işin primini yükseltip yasakladıkları şeyin "gerçek" olduğu sanrısını oluşturuyorlar...böylelikle halk bu yalanı lokum gibi yutacak...

Ahmet Ertuğrul
09-04-2009, 21:03   |  #3  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Haklı olabilirsin PIRANHA_. Yalnız benim merak ettiğim başka bir şey var. Bu kadar yakın tarihte geçen bir olayın, daha tarih kitaplarına yazılmadan, oyununun yapılması da doğru mudur sizce? Ben doğru değildir demiyorum, sadece bana garip geldi ve fikirlerinizi merak ediyorum.

Keras
10-04-2009, 00:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
104 mesaj

oyunun grafik kalitesi counter-strike seviyesinde olucaksa
hiç yayınlamasınlar.. hem para kazanamazlar hemde tepki çekerler

Süleyman.
10-04-2009, 02:09   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Başka birşey vardır diye düşünüyorum o işte. COD 4'te olmayan yakın tarih, olaylar ve empoze edilen bir ideoloji vardı. Kimse birşey demedi.

Kapalı Hesap (76993)
10-04-2009, 13:14   |  #6  
Kapalı Hesap
1,382 mesaj

İngiltere'nin bu oyuna karşı çıkması doğaldır çünkü oradaki katliamdan sorumlu olan ülkelerden biri de İngiltere'dir. Yakında Amerika da oyuna itiraz ederse şaşırmam.

caribbeam
10-04-2009, 14:17   |  #7  
Yeni Üye
47 mesaj

sonucta ne kdarda olsa bir oyun filmler cıktıgında sorun olmuyor ama oyun cıktıgında yasaklanıyor cocuklarııı etkılıyor amaclı mı yasaklanıyor

MBTGROUP
10-04-2009, 14:35   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Gerçekten uyarlanmış bir oyun işte,burda asıl düşünülecek olan o savaşın olması,gerisi oyundu,filmdi,haberdi,tartışmaydı vs hepsi boş .Ne olursa boşu boşuna ölenlere ve geride kalanlara oluyor.Yasaklanmaya gelince savaşın varolmasını inkar edebilirmi?Birde bu oyunu oynayabilenlerin psikolojisi nasıl bu kadar donuk olur orasıda ayrı bi konu.

Banned
10-04-2009, 15:25   |  #9  
Banlandı
232 mesaj

oyun hazırlanana kadar aylar belki yıllar geçmiştir yani ingiltere'nin oyunu piyasaya çıktıktan sonra anca farketmesi komik olurdu...hem böylece reklam oldu biraz daha hem yasaklansa bile gençler torrent rapid gibi yerlerden rahatlıkla indirirler artık...

Fattur
11-04-2009, 21:29   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Millet uyanmasın istiyorlar.Haksız olduklarını ülkelerindeki insanlar görsün istemiyorlar,Olabilir

CapanQGLU
11-04-2009, 22:17   |  #11  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj

@Fattur, Aynen Katılıyorum.