Irak'ta hızla büyüyen hacker tehlikesi

CHIP Online
02-09-2008, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İç savaşın halen devam etmekte olduğu komşumuz Irak, şimdi de hacker'ların saldırısıyla sarsılıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Irak ... tehlikesi_8499.html

El-Kaide'ye karşı önlemlerini her geçen gün sıklaştıran Irak, birçok açıdan El-Kaide'nin hedefi olmaktan kurtulamıyor. Bunun son örneği ise El-Kaide'li hacker'ların Irak'taki bilgisayarlara olan saldırıları oldu.

Ülkenin siber suçlar konusundaki bilindik ismi Ali Hussein, bu konudaki görüşünü şu şekilde ifade ediyor: "Dünyadaki belki en güçlü anti-hacking  donanımına sahip ülkeyiz; fakat elimizde yeteri kadar bilgisayar bulunmadığından dolayı maalesef elimiz kolumuz bağlı. Bilgisayar alımına öncelik verilemiyor, zira devlet büyüklerimiz şu an için sadece tank ve silah alımıyla ilgileniyor. Diğer bir deyişle hacker'lar birinci önceliğimiz değil."

Hacker'ların önemsenmediği için Irak'ta çok rahat bir şekilde hareket ettiklerini ifade eden Hussein, hükümetin bu politikasında değişikliğe gitmek suretiyle hacker problemine eğilmesi gerektiği görüşünde.

Ülkedeki son yıllarda gerçekleşen en önemli gelişme ise, Irak'taki bilgisayar kullanım oranının, özellikle 2003 yılında ABD'nin Irak'a girmesiyle birlikte adeta 'mantar' gibi hızla artması.

Tüm konu: Irak'ta hızla büyüyen hacker tehlikesi


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Irak'ta artan hacker saldırılarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?