arkadaşlar bu Irc nedir
bazı yerlerde okudum internet aracılığıyla sohbet etmek anlamına falan geliyormuş
sohbet etmek için bağlanılan server ler deniyormuş
bir kişi eğer sohbet ediyorsa ırc serverde demektir
bu na göre msn bir ırc server midir
bizde bir nevi burada sohbet ediyor sayılrz o zaman burasıda ırc server midir?
cevaplarınız için teşekkür ederim
Irc Nedir???
MSN bir Mesajlaşma yazılımıdır.
IRC ise java tabanlı yada özel irc kütüphanelerini kullanan programlarla yapılan mesajlaşma platformudur.
IRC ile MSN nin ortak yanı : İkisinde de Sunucu tabanlıdır.
Fakat IRC de bir sunucudaki özel chat odaları bulunur o odalara sunucunun izin verdiği kadar kişi bağlanıp birbiriyle chat yapar.
Ama msn de her kişi için bir pencere açılır ve karşılıklı birebir konuşulur.
IRC da o odaya giren herkes birbirini görür. MSN de senin listendekileri senden başka kimse göremez.
IRC eskiden meşhurdu. Şimdi ya çok sevenler kullanıyor, ya hackerlar kullanıyor yada lamer denilen hacker bozmaları kullanıyor yada Kız tavlamaya çalışan kişiler kullanıyor.
IRC güvenlik konusunda msn den daha kötüdür.
ozman ırc chat leşmekten başka bir işe yaramıyor diyebilirmiyizAynen öyle.
eğer öyleyse hackerle niye ırc lerel uğraşı
HAckerlar niye mi arıyor.
Kandırılacak sazan çok o yüzden...
Kız gibi tanıtıpta msn vb birçok bilgisini çalıyorlar milletin.
Yada şunu yapıyorlar. Sosyal Mühendislik.
msn den falan da diğer bilgilere girmeye çalışıyorlar anladığım kadarıyla
şu sosyal mühendislik?? nedir biraz açarmısıınız kusura bakmayın biraz acemiyimde öğremeye çalışıyorum
****Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır****
Sosyal Mühendislik Hackerların en sık tercih ettiği ve karşısındakinden en rahat şekilde bilgi çalabileceği bir yöntemdir.
Kısa Açıklama: Karşındakini farkına varmadan kandırmak ve bilgileri alıp tozolmaktır.
Örnek verelim iki kişiyiz.
Hacker H olsun, Kurbanda K.
Hacker bir şirketin bilgi işlem dairesinde çalışıyormuş gibi konuşma yapacak ve şirketteki birinin bilgilerini çalacak:
H: Merhaba X Bey. Ben Bilgi işlem Dairesinden Y. İşletim sistemlerinin ağ bağlantılarını sıfırladık ve yeni sisteme geçirdik. Şifreler ve Kullanıcı adları sıfırlandı. Sistem değişmeden önceki Kullanıcı adı ve Şifrenizi verirseniz Tekrar aynı tanımlamaları yapalım sizin için.
K: Tabiki Y bey. Kullanıcı adım PcMaKeR, Şifrem: Hedehödö1.2.3. Ne zamana aktif olur.
H: Hemen X bey yetkili arkadaşlara bilgilerinizi verip sisteme tanımlamayı yapıyorum.
K: Teşekkür ederim Y bey.
H: İyi Günler kolay gelsin.
K: Teşekkür ederim.
Hacker istediğini hiçbir zorla program kullanarak vb ataklar kullanarak yapmadı. ufak şeytani bir plan yapıp kendini şirkette çalışan önemli biri gibi gösterdi ve 2 dk lık konuşmayla şifresini ve kullanıcı adını alıverdi.
Daha birçok senaryo var...
Umarım anlamışsındır.
evet gerçekten çok zekice karşı tarafın biraz uyanık olması gerekiyor bu gibi durumlarda
eğer uyanırsa hackerin bir takım ataklar ve güvenlik açıkları vb. yakalaması gerekiyor herhalde
sayenizde ırc nerdir anlamış oldu çok teşekkür ediyorum sağolun
irc berbat birşey hep kaşar kızlar abaza adamlar giriyor. ha bizde erkeğiz kızlara bakarız severiz isteriz ama ircde ki kız nicklerinin yarısı kız nickiyle giren i.neler diğer yarısı da anatomik olarak normal kız olsa bile ya lez yada surat lahmacun gibi abaza kızlar var budur irc... bu çirkin kızlarla bile konuşacak olsan diyelim hadi bunu istiyorsun diyelim yinede girme kanallarda özelleri de mesajlarla dolduğu için sana sıra gelmeyecektir :) sanal genel ev bir nevi sanki bir gün beleş çalışacak olduğunu düşün memlekette nasıl bir patlama olur onun gibi bişi :) uzun lafın kısası biz chip forum üyeleri olarak irc yi bu forumda takılan hiçbir insana tavsiye etmeyiz. belki bir 10 sene önce olsaydı irc o ilk çıktığı zamanlar iyiydi diyebilirdim o zamanlar irc yaygın olmadığı için irc bilen kızlar aslında o zamanlar genelde bilgisayar veya programlama vs bilen kızlardı seviyeliydi ama şimdi scripti yükleyen giriyor.. iğrenç
irc berbat birşey hep kaşar kızlar abaza adamlar giriyor. ha bizde erkeğiz kızlara bakarız severiz isteriz ama ircde ki kız nicklerinin yarısı kız nickiyle giren i.neler diğer yarısı da anatomik olarak normal kız olsa bile ya lez yada surat lahmacun gibi abaza kızlar var budur irc... bu çirkin kızlarla bile konuşacak olsan diyelim hadi bunu istiyorsun diyelim yinede girme kanallarda özelleri de mesajlarla dolduğu için sana sıra gelmeyecektir :) sanal genel ev bir nevi sanki beleş çalışan genel olacağını düşün memlekette nasıl bir patlama olur onun gibi bişi :) uzun lafın kısası biz chip forum üyeleri olarak irc yi bu forumda takılan hiçbir insana tavsiye etmeyiz. belki bir 10 sene önce olsaydı irc o ilk çıktığı zamanlar iyiydi diyebilirdim o zamanlar irc yaygın olmadığı için irc bilen kızlar aslında o zamanlar genelde bilgisayar veya programlama vs bilen kızlardı seviyeliydi ama şimdi scripti yükleyen giriyor.. iğrenç
ben ırc te falan takılmam msnde bile chatleşmeyi sevemem
bt öğrenicisiyim ve vb kodları görüyorum bunun yanında internette php html gibi. kodlara bakıyorum
bunlara da orada rastladım hackerlerin bu sitede ne işi olduğunu merak ettim oyüz den sordum
yoksa saçma bana göre yararlı sitelerde bilig öğrenmek varken
ırc larda abazalık yapmak zamanı gelin ce herkes birinie aşık olur evlenir vs.
herşey sırayla planlı oturaklık olmalı bana göre
benim için şimdi öncelik okul meslek sahibi olmak falan
orası tabii ki öyle oradakiler abaza işte
sosyal hayatı olmayan aç kişiler den oluşuyor
benim demek istediğim bunların sanal hayatta yaşanması gerçek hayatta olur bunlar
işte bunları gerçek hayatta yapamayan asosyal varlıklar bu sitelere girmek istiyor
bunu demek istiyorum
ben ırc te falan takılmam msnde bile chatleşmeyi sevemem
bt öğrenicisiyim ve vb kodları görüyorum bunun yanında internette php html gibi. kodlara bakıyorum
bunlara da orada rastladım hackerlerin bu sitede ne işi olduğunu merak ettim oyüz den sordum
yoksa saçma bana göre yararlı sitelerde bilig öğrenmek varken
ırc larda abazalık yapmak zamanı gelin ce herkes birinie aşık olur evlenir vs.
herşey sırayla planlı oturaklık olmalı bana göre
benim için şimdi öncelik okul meslek sahibi olmak
tamam sen öylesin ne güzel kıymetini bil elindeki değerlerin ama senin gibi olmayan yada yol gösterilmediği için neyin ne olduğunu bilmeyen merak eden gençler olabilir onlar için yazdım.