İş görüşmeleri hakkında önerileriniz var mı?

ceryan67
30-06-2007, 17:26   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
527 mesaj

Merhabalar. Bir iş görüşmesinde kendimizi nasıl ifade edebileceğimiz hakkında, deneyimli arkadaşlar görüşlerini belirtebilirler mi? Görüşmenin olumlu geçmesi hakkında ne gibi tavsiyeleriniz olur? Teşekkürler...

Çalışan arkadaşların görüşleri ben gibi yeni işe başlayacak insanlara faydalı olabilir düşüncesindeyim. Yorumlarınızı bekliyorum...

Son Düzenleme: ceryan67 ~ 30 Haziran 2007 23:30
BOOMFUNKMCS
01-07-2007, 00:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

ben kariyer.net in çağrısı üzerine sınavlı mülakata girdim.yaklaşık 75 kişi içinden ilk 25 e felan girmiştim hatırladığım kadarıyla.bu 25 kişi de 5 erli 5 grup halinde grup mülakatına girmiştik.bunlar fasa fiso herkes başarır.önemli olan firma yetkilisiyle 1 e 1 mülakat :D sonunda buraya kadarda geldim ama sonrasında sesleri çıkmadı.1 e 1 firma yetkilisiyle yapılan mülakatta önemli olan,

-öncelikle gerekli şartlara uygun nitelikte olmak
-kılık/kıyafetin karizması
-özgün ve sade konuşma
-(en kral soru) başvurusunu yaptığın şirket/firma her neyse hakkında detaylı bilgi edinmiş olmak :D

ceryan67
01-07-2007, 00:30   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj

Teşekkürler bilgilendirdiğin için BOOMFUNKMCS hocam.

Borga-x
01-07-2007, 01:02   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

öncelikle kendıne güvendigini karsındakıne gostermelısın. Bu cok onemlı yoksa adam "bu adamın kedıne guvenı yok 3 gun sonra buna buyuk ış versek batırır" dıye dusunur. Bu önemli
ve boomfunkmcs'nın son maddesıne katılıyorum.Kesınlıkle ınternetten araştırma yapmadan gıtme.Bu adamlara ne kadar cıddı oldugunu gösterır.

nightsilver
01-07-2007, 01:42   |  #5  
Yıllanmış Üye
455 mesaj

umarım upload yaptığım dosya sizi daha çok bilgilendirir http://rapidshare.com/files/4030 ... __304_LER2.doc.html

ceryan67
01-07-2007, 02:16   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj

nightsilver ve Borga-x hocam teşekkür ediyorum size. Özellikle dosyadaki bilgiler tam aradığım bilgiler. Alkış

theironman
01-07-2007, 09:22   |  #7  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

Pazar günleri gazetelerde yayınlanan İK eklerini mutlaka oku; ayrıca bu alanda sayısız kitap var, kendini geliştirmelisin.

KusTaH
01-07-2007, 11:16   |  #8  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

ben iş görüşmesine gitmem . benimle çalışmak isteyen yanıma gelir benle iş görüşmesi yapar :P

ceryan67
01-07-2007, 13:08   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj
KusTaH
ben iş görüşmesine gitmem . benimle çalışmak isteyen yanıma gelir benle iş görüşmesi yapar :
O zaman soruyu sana özel soralım. Bir iş veren, yanında çalışmak isteyen elemanlara nasıl davranmalıdır? Göz kırpma

Serkan Karadaş
01-07-2007, 13:20   |  #10  
Serkan Karadaş avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 15
909 mesaj

"Makale   ARŞİV
Lütfen biraz hazırlık...

Biraz abartıp, iş görüşmelerini savaşa benzetmeye ne dersiniz? Sonuçta, kendi geleceğiniz için bir mücadele ise bir iş görüşmesi, bir anlamda hayatınızın veya kariyerinizin ilk savaşı gibi düşünülebilir.

Peki büyük savaş uzmanlarının özlü sözlerinden yararlanalım mı ?

Sun Tzu: “Başkasını ve kendini bilirsen sen, yüz kere savaşsan da tehlikeye düşmezsin; başkasını bilmeyip, kendini bilirsen bir kazanır bir kaybedersin; ne kendini ne de başkasını bilirsen, girdiğin her savaşta tehlikedesin demektir.”

İşte iş görüşmelerine gitmeden önce bir adayın hem kendisiyle ilgili bir değerlendirme yapmasını hem de gideceği kurumla ilgili araştırma yapmasını öğütleyen bir öneri. Kendi özellikleri üzerinde hiç düşünmeyen bir aday ne kendi güçlü yönlerini vurgulamayı hatırlar ne de geliştirmesi gereken yönlerini ustalıkla gizleyebilir. Yine aynı şekilde, kurum hakkında yeterli bilgi toplamayanlar, ilgisiz ve isteksiz olarak değerlendirilebilecekleri gibi, kendi özelliklerini kurum kültürüne nasıl yansıtabileceklerine ilişkin avantajı da hiç kullanmamış olurlar.

Peki ne yapılabilir? Öncelikle aynayı kendi içimize tutararak, olabildiğimiz kadar nesnel bir incelemeyle kendi özelliklerimizi düşünmeliyiz. İçsel miyiz yoksa dışa dönük müyüz? İçsel bir insansak ve örneğin Satış-Pazarlama alanında bir kariyer hedefliyorsak, kendimizi nasıl geliştirebiliriz? Dikkatimizi toplamada zorluklar yaşıyorsak, acaba Kalite alanı bizim için gerçekten doğru bölüm müdür?

İş görüşmesine gideceğimiz kurumla ilgili de epey çalışma yapabiliriz. Öncelikle kurum web sitesi varsa (yoksa gitmemek iyi olabilir!), vizyon, misyon, değerler ve hakkımızda bölümlerini inceleyin derim. Şirket ne üretiyor, ne sunuyor, hangi pazara sunuyor bakın. Örneğin Balkanlara satışı varsa ve Bulgarca biliyorsanız alın size önemli bir avantaj. Arama motorlarına girin, şirketin adını bakın neler çıkıyor. Rakipler ne demiş, kullanıcılar veya satın alanlar ne demiş? Şirket büyüyor mu? İhracatçı mı?

Atilla: Savaş ya da anlaşmaya başlamadan önce, tüm olasılıkları göz önüne almak akılılıktır. Bunları iyice düşünün. Hareketlerinizin doğuracağı sonuçları gözden geçirin. Böylece en kötü duruma hazırlıklı olursunuz.”

Tüm olasılıkları düşünmeli, yani gelebilecek tüm sorulara hazırlıklı olmalı. Başka şehirde mi iş arıyorsunuz? Hemen nereye taşınabileceğinizi önceden, kabaca da olsa düşünmeli ve yanıtını hazırlamalısınız. Okulu 1 yıl geç mi bitirdiniz? Geçerli bir nedeniniz varsa bunu anlatmalı, yoksa çok da ayrıntıya girmeden okulun zorluğundan veya bulacağınız mantıklı bir açıklamadan bahsedebilirsiniz.

Tüm savaşlardan başarılı çıkmanız dileğiyle...

Artemiz Güler"

"Görüşmeye Giderken

- Görüşmede karşılaşabileceğiniz sorular
- Görüşmeye gitmeden önce yapmanız gerekenler
- Ne Giymeli
- Görüşmede dikkat etmeniz gerekenler
- Görüşmeden sonra
(()"

ozzeybek
01-07-2007, 13:21   |  #11  
Yıllanmış Üye
357 mesaj

Is gorusmeleri icin kariyer.net sitesinde cok guzel tiyolar var bence onlari okumalisin

iyi sanslar

ceryan67
01-07-2007, 13:39   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj

karadas_serkan ve ozzeybek hocam çok teşekkür ederim sağolun.Gülümseme

webcam
01-07-2007, 15:21   |  #13  
Yıllanmış Üye
165 mesaj

bence herşeyden önemlisi o işi gerçekden istediğini karşı tarafa aktarmalısın..kendin olmalısın..zorla gülümsemeler yada klasik olmuş cümleler değil seni kurtaran bence kendin ol yeter.

KusTaH
01-07-2007, 16:47   |  #14  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

başkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin .. diyorsun yanii webcam . bende webcamın fikrine katılıyorum . şunuda eklemek istiyorum. sadece işi gerçekden istediğimizi karşı tarafa doğru şekilde aktarmak yeterli olmuyor o iş hakkında ki becerilerinide cümle içerisinde aktaracağın düşüncelerle işin ehli olduğunu gösterebilmelisin :D

ceryan67
01-07-2007, 16:56   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj
KusTaH
başkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin .. diyorsun yanii webcam . bende webcamın fikrine katılıyorum . şunuda eklemek istiyorum. sadece işi gerçekden istediğimizi karşı tarafa doğru şekilde aktarmak yeterli olmuyor o iş hakkında ki becerilerinide cümle içerisinde aktaracağın düşüncelerle işin ehli olduğunu gösterebilmelisin :
Konuyla ilgili bir cevap  yazdığın için telekkürler.Göz kırpma

KusTaH
01-07-2007, 17:28   |  #16  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

ceryan67
Üye

213 Mesaj

Mesaj Tarihi : Bugün  16:56:07      

KusTaH'tan alıntı:
başkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin .. diyorsun yanii webcam . bende webcamın fikrine katılıyorum . şunuda eklemek istiyorum. sadece işi gerçekden istediğimizi karşı tarafa doğru şekilde aktarmak yeterli olmuyor o iş hakkında ki becerilerinide cümle içerisinde aktaracağın düşüncelerle işin ehli olduğunu gösterebilmelisin :D

Konuyla ilgili bir cevap yazdığın için telekkürler.  
...................................

lİCA EDELİM :p

merve_13
02-07-2007, 19:15   |  #17  
Taze Üye
8 mesaj

bende kendime iş arıyorum ama yaşım çok küçükkkkkkkkkkkkkAğlıyorAğlıyorAğlıyorAğlıyor

ceryan67
03-07-2007, 19:18   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj
merve_13
bende kendime iş arıyorum ama yaşım çok küçükkkkkkkkkkkkkAğlıyorAğlıyorAğlıyorAğlıyor
Hmmm. Zor tabi. Hem yaşın küçük hem işin yok.Kahkaha

Koray Kocaman
03-07-2007, 23:43   |  #19  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Bizim SIEMENS de İnsan Kaynakları(İK) bu konuda çok başarılı eğer ki döküman falan varsa ellerınde sana mail atarım.

ceryan67
04-07-2007, 00:00   |  #20  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj
Koray Kocaman
Bizim SIEMENS de İnsan Kaynakları(İK) bu konuda çok başarılı eğer ki döküman falan varsa ellerınde sana mail atarım.
Çok iyi olur Koray hocam, sonuçta iş hayatı herzaman var ve bende bir mühendis adayı olarak bu bilgile sahip olmam gerekir. TeşekkürlerGülümseme

blackhawkmilan31
11-07-2007, 03:46   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

cicilerini de giy.ilk görünüm önemlidir