işe girmek

HPQ-User
22-05-2009, 08:09   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

çaresiz sormuş:
arkadaşlar bilgsayar teknik servis işinde kendimi geliştirebileceğim bir iş arıyorum bilgisayar donanım ve yazılım konusunda teknik servis elemanı gibi bilgiye sahibim ama çalışmadım serviste iş arıyorum tecrübeli eleman arıyoruz diyorlar ve işe giremiyorum bana bir yol gösterebilirmisiniz
ne yapmam gerek

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

SAİNT
22-05-2009, 08:26   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

işte bu senin fırsatın bi yerden başlamalısın eğer anlıyorsan hiç korkma gir eğer beğenmezlerse en azından tecrübe kazanmış olursun bir başka iş yerine girerken daha önce alışmanın verdiği bi rahatlık olur.
hayatta risk almalısın aslın bakarsan bir çok şey yaparken risk alıyoruz yolda yürürken tanımadığımız birisine adres tarif ederken aşık olurken iş'te bir risktir.

Süleyman.
22-05-2009, 09:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Belki de büyük firmalara, CV'sinde kariyeri olan elemanları tercih eden firmalara iş müracaatında bulunuyorsunuz. Biraz alttan başlamayı denemek faydalı olabilir. Yukarı çıkmak için merdivenin ilk basamaklarından başlamak gerekiyor.

Mustafa Akın
22-05-2009, 21:15   |  #4  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj

Bence de eltahir'in dediği doğru hemen yüksekten başlamamak gerek. Ben daha 18 yaşındayım, belki tavsiyemi takmazsın ama, hiç olmazsa internet kafelere git dolaş, sorununuz var mı diye, oradan normal gelenlere oranla az kazanırsın, adam da seni tanıdıklarına tanıtabilir, belli mi olur, adama normalde gelen teknik serviste eleman açığı vardır, ve sen sorunlarını ustalıkla çözersen, adam seni önerebilir ve işe girebilirsin.

bektash
22-05-2009, 21:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Önce fazla aktif olmayan firmalara staj başvurusu vermen gerekiyor yani asgari ücret yerine düşük ücretleri kabul ederek .. geliştiğinde referans olarak calısmıs oldugun firmaları göstericeksin. İşverenler ile iyi geçinmen gerek tabi .. Sonrası kendiliğinden gelir zaten ;)

HugOBoss___
22-05-2009, 23:02   |  #6  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,011 mesaj

bilgisyar teknik servislerini dolaş ve asgari ücretinde altında bir maaşı kabul et... bu şekilde istikrarlı ve disiplinli olursan inan gerisi gelecektir... hayatta hiç bir şeyin kolay olmadığını da unutma...