arkadaşlar pc sabahtan beri açık yer yer netteydim oyun v.s oynadım.
az önce aıda 64 ile ısı değerlerine baktım.
ısı değerleri ve işaretli alan hakkında bir yorum yaparsanız sevinirim, teşekürler.
arkadaşlar pc sabahtan beri açık yer yer netteydim oyun v.s oynadım.
az önce aıda 64 ile ısı değerlerine baktım.
ısı değerleri ve işaretli alan hakkında bir yorum yaparsanız sevinirim, teşekürler.
Isı değerleri cok iyi bence işaretli alan hakkında bir fikrim yok ancak değerler dediğim gibi cok iyi :)
Isı değerleri gayet iyi. Sıkıntı yapmanıza gerek yok. Elle tutulamayan yer de kuzey köprüsüdür. İşlemci - Ram ve ekran kartı arasındaki iletişimi sürekli olarak bu parça gerçekleştirdiğinden ve üzerinde pasif soğutucu bulunduğundan çok sıcak ve el değmemesi normaldir.
arkadaşlar kuzey köprüsüne küçüğünden ilave bir fan koysam nasıl olur
yani o şekilde ısınması anakartın ömrüne yada performansını etkilermi
arkadaşlar kuzey köprüsüne küçüğünden ilave bir fan koysam nasıl olurIsı her zaman, her parçada performansı etkiler. Bu bir gerçek. Fakat çipsetin ısınması özellikle de Kuzey çipsetinin ısınması bu kadar büyütülecek bir şey değil bence. O pasif soğutucu çipsete yeterli geliyordur zaten. Ama elinizde Çipsete uygun fan varsa veya almak istiyorsanız siz bilirsiniz.yani o şekilde ısınması anakartın ömrüne yada performansını
arkadaşlar pc sabahtan beri açık yer yer netteydim oyun v.s oynadım.AIDA64@ün gösterdiği ısılar bunlar ise sorun yok. Dokunulmayacak kadar sıcak demek biraz çelişki getiriyor sanki. Kuzey köprüsü üzerinde stiker felan varsa çıkar resimden yok gibi görünüyor ama resim heralde temsili...Fan takmakda fayda var uzun ömürü kullanmak istiyorsan. 40mm felan bulursan tak gitsin 1500RPM civarında. Kasanın yandan fan takılma özelliği var ise, büyük takabileceğin kadar tak gitsin. İçerdeki ambient hava akışını tazeleştirmek her zaman işe yarar.az önce aıda 64 ile ısı değerlerine baktım.
Son Düzenleme: DiamondMines ~ 04 Şubat 2013 08:30
resim temsili ama aslıda öyle. yani stiker falan yok.
en iyisi kasanın arkasındaki fanın attığı havayı, kuzey köprüsünden geçirmek galiba.
arkadaşlar kuzey köprüsüne küçüğünden ilave bir fan koysam nasıl olurBazı arkadaşların dediği gibi ısınma iyi bir şey değildir. Tabiki fan ekleyebilirsin fakat bu fan anakartın ısınmamasına engel olmaz. Anakartın yine ısınır fakat eskisine nazaran daha iyi olur. Ayrıca parçalar arasında bir elektrik akımı mevcut. Tabiki de belli bir ısı olması normaldir.yani o şekilde ısınması anakartın ömrüne yada performansını
İçinin rahat etmesi için bir fan alabilirsin. Maximum 20 tl lik bir soğutucu fan işini görür. El değmeyecek kadar dediğiniz sıcaklık kaç acaba ?Aida64 programında ''Aux'' (Kuzey köprüsü) şeklinde belirtilmiş olması lazım.
aux yada kuzey köprüsü diye belirtmemiş ama en çok yükselen değerlerden biridir heralde.
cod4 ten çıkıp hemen resim aldım.
Kuzey köprüsü burdaki sıcaklıkların hiçbiri değil malesef. Şuan için sorun olmaz. Böyle kullanaux yada kuzey köprüsü diye belirtmemiş ama en çok yükselen değerlerden biridir heralde.
cod4 ten çıkıp hemen resim aldım.
Ama öyle dedim diye overclockla falan uğraşma uçurursun kartı
overloknasıl yapılır bilmiyorum bilmeyede karşıyım zaten.
allahtan başka almadan veren yoktur. pc size normal gücünün yüzde on fazlasını veriyorsa bilmediğimiz bişeyleri götürüyodur.