ısınma sorunu

aslanov
15-07-2007, 17:26   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
176 mesaj

Selam Arkadaşlar
Sıcaktan bizim bile eridiğimiz şu günlerde, bilgisayarların ve soğutma sistemlerinin ne kadar uç noktalarda çalıştığını çok iyi biliyoruzdur. Herneyse kasamda haziran ayından bu yana kilitlenme sorunu vardı. Doğal olarak yazılımlardan şüpheleniyordum ve format atmayı düşünüyordum ancak fandan olabileceğiğni söyleyen arkadaşların uyarısıyla işlemciye fan bakmaya başladım. Son bi haftadırsa bilgisayarımı açamaz hale geldim. Sürekli açılıştan 5 dk sonra kapanma ve sürekli reset, açılmadan resetleniyor. BIOS da dahi kilitlenme görünce kesin ısıdan dedim. Ve evdeki fanı kasanın kapağını söküp dayadım. 3 gündür takılma yok. Ama bu arada işlemcide değil pasif soğutmalı ekran kartımda sorun olduğunu anladım. Bu ekran kartları için tavsiyenizi istiyorum... Fanın sesi beni delirtiyor bu arada.....

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 15 Temmuz 2007 19:01
osa_bh
15-07-2007, 17:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
335 mesaj

Merhaba aslanov

Anlaşılan bilgisayarınız bu sıcak havalara dayanamıyor ve doğal olarak yaz aylarında bilgisayarda yavaşlamalar oluyor.Evdeki fanı bilgisayarınızın kapağını açıp önüne koyduğunuzda sorun gittiğine göre sizin bilgisayarınız sıcaktan dolayı resetlemeler yapıyor.Bence ilk olarak yapmanız gereken kasanızın elektrikle olan temasını kesip balkon gibi bir yere çıkarmanız.Daha sonra ise Chip Online ın anlattığı anasayfada bulunan yaz temizliği haberine uygun bir şekilde tüm temizliğinizi(Fan,kasa içi,kasa dışı,donanım vs.) yapınız.Bu temizliği büyük bir titizlikle yapmanızı öneriorum.Çünkü en ufak bi hatada herhangi bir donanımınız zarar görebilir.Tüm donanımlarınızı çıkarın.(rami,ekran kartını vs.) Eğer fan sesi sizi delirtiyorsa fazla pislik olabilir.Kasanın her yerini çok iyi bir şekilde temizleyin.Sonra bilgisayarınızı fişe takın.Eğer bu sizi tatmin etmediyse(Büyük bir ihtimalle sorun kalkacaktır) bir format atın.Sisteminizi sağlıklı bir şekilde kurun.

Hoşçakalın...İyi Günler...