yakın zamanda bir bilgisayar almayı düşünüyorum ve işlemciyi ne alacağım konusunda kararsızım intel d 820 mi yoksa d 940 mı alsam die düşünüyorum d940 daha ucuz fakat özellikleri daha ii gözüküyor bunun nedeni nedir... yardımcı olursanız sevinirim
işlemci alma
pcmark sonuçlarına bi göz at.görünen özelliklere her zaman güvenmemek gerekir.
sorun yaşamak istemiyorsan es geç inteli bi halta yaradığı yok aldığı para nerdeyse haram adamların hem performansı iğrenç hemde ısı problemleride cabası.birazdaha para ayır ve aklın varsa 3800+ ve daha yukarısıda olabilir amd sistem topla.
intel d 820 yada 830 tam aklımda degil Kaliteli bir fan ile (zalman gibi) 4 ghz hızında calıstılabiliyormus.Ugrasırım dersen o/c sonucu 5/800 olacak.
AMD X2 nin fiyatı temmuzda 200 dolar birden düşecek bekle onu al derim...Ha ama ben intel in reklamlarına kandım..bana AMD ısınır dediler dersen...gidip intel alabilirsin ama sonra gelip buraya işlemcim ısınıyo ne yapmalıyım dersen de gerekni yaparız...
İntelin p4 serisi gercekten cok ısınıyor.Bu yüzden orjinal kasa kullanmak lazım.Ama oyun icin en güzel performan her zaman her yerde AMD :)
Arkadaş temmuzun 25 den sonra al.AMD ve İNTEL yeni işlemci çıkaracakları için şuandaki işlemcilerde çok güzel indirimler olcak ayrıca conreoyu bekle derim baktın güzel fiyata gelirse conreo alırsın.Amd kullanıcısı ve bir fanı olarak artık benim için performans önemli yani diyeceğim artık işlemciler birbirine güç olarak yaklaştı o yüzden amd veya intel farketmez.
Sen bu iki işlemcide karar verdiysen bunlardan D940 al derim.Pcni kullanma amacına göre işlemci seçimi değişebilir.Örnegin oyun ise tek cekirdek bir Amd idealdir.Multimedia uygulamalar için çift çekirdekler ideal.
peki amd daha ii diosanız amd alırım..fakat bu cmartesi alacam bilgisayarı yani bekleme gibi bi durumum yok ona göre bi işlemci (amd) sölermisiniz aynı fiata
ufuksSen bu iki işlemcide karar verdiysen bunlardan D940 al derim.Pcni kullanma amacına göre işlemci seçimi değişebilir.Örnegin oyun ise tek cekirdek bir Amd idealdir.Multimedia uygulamalar için çift çekirdekler ideal.Aynen katılıyorum.Ama bence çift çekirdekli olanlardan al.Hem geleceğe yönelik bir pc olmuş olur.
d940ın 820veya 830 dan daha ii olduuna eminsiniz yani.. ama daha ucuz!!?
am2 cpu 97 dolar + kdv yanlız birşeyi söyleyecem dual olanını bulamadım bu illetin ve tek 3200+ ve sempron serisi 2800+ temin edebiliyorum sempron istenirsede 55 dolar + kdv kısa süreliğine kampanyalı.dual olmadığı için nekadar geleceğe yönelik desemde değil ama yeni çıkacak olan bütün am2 serisi cpuları destekliyor anakart olmassa ilerde dual core yapabilrsiniz.amd 3800+ al eğer gerçekten dual istiyorsan alternatif çok.athlon düz 3200+ alma sakın 3200+ am2 al daha iyi hemde vista ile%100 uyumlu.
Donanımhaberden Alıntıdır.
AMD'den fiyat indirim planları Yazar: SPEED-STEP
AMD ve Intel arasındaki rekabet kullanıcıları yararına olacak gelişmelerle devam ediyor. AMD'nin Athlon 64 ve Athlon 64 X2 işlemcileri ile performans liderliğini ele geçirmesine, Intel'in işlemcilerinde fiyat kırarak karşılık vermesiyle 140$+KDV gibi bir ücretle çift çekirdekli işlemci (D805) sahibi olma şansına kavuşmuştuk. Bu sefer işlemci fiyatlarında indirime gitme sırası AMD'de.
Intel'in yeni işlemcileri ile performans liderliğini tekrar ele geçirmesinin hemen ardından AMD'nin de aynı Intel'in yaptığı gibi pazar payı kaybetmemek ve rekabet şansını artırmak için fiyatlarda bir indirime gideceği tahmin ediliyordu. Şu an gelen haberlere bakılırsa, tahminler boşa çıkmamış gibi görünüyor. AMD, Intel'in yeni işlemcilerinin piyasaya sürülmeleriyle birlikte büyük bir fiyat indirimine gitmeye hazırlanıyor.
24 Temmuz'dan itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyatlar oldukça etkileyiciler. Özellikle bir çok kullanıcının 200$ seviyesine gerilemesini beklediği Athlon 64 X2 3800+'ın 169$ seviyelerine gerilecek olması, yakın zamanda PC almayı düşünen veya sistemini güncelleyecek bir çok kullanıcının, bu yeni fiyat indirimini beklemesine neden olacaktır.
FX cephesinde herhangi bir fiyat indirimi görünmezken, AMD Athlon 64 X2'lerde %50, Athlon 64'lerde %30, Sempron'larda ise %15'e varan indirimlere gidecek. Yeni fiyat indirimiyle birlikte AMD, Core 2 Duo karşısında fiyatıyla avantajlı duruma geçmeyi ve hızlı bir şekilde fiyatları gerileyecek olan Pentium D'lerin yaratacağı etkiden de korunmayı hedefliyor.
cumartesi alıcam demişsin. eğer almadıysan benim önerim amd olur. çift çekirdeklilerde x2 3800+, tek çekirdeklide 3500+ veya fx57(fiyata göre)dir.
Arkadaşlar amd'ye hepiniz iyi diyorsunuz (ben kullanmadım o yüzden bilmiyorum) ama thg yaptığı test'te amd'nin şu andaki en güçlü işlemcisi intel'in core 2 duo'sun dan çok daha geride kalıoyormuş.THG aynen şöyle yazmış;
Tekrar bu incelemenin ideal bir şekilde yapılmadığının altını çizelim çünkü Intel sistem önceden kurulmuştu ayrıca son kullanıcının eline ulaşacak sürümde de hala değişiklikler olabilir. Yine de AMD'nin en güçlü işlemcisi Athlon 64 FX-62'nin 3.0 GHz'ye hızaşırtılmış hali bile Core 2 Duo'nun (2.66 GHz Conroe) örnek sürümüyle ancak baş edebiliyor. Hem de bu karşılaştırma sırasında, Intel'in sonradan duyurmayı planladığı, Conroe işlemcilerin en yüksek seviye modeli bile kullanılmadı.
yani demek istediğim amd hem o/c yapılıyor sonuna kadar ve intel'in daha yeni özellikler eklenebilecek bir işlemcisi(corelerin en düşük işlemcisi bu arada test'teki)ve yine amd baya geride kalıyor.AMD bu kadar iyiyse niye böyle geride.Yoksa oda core 2 duo çıktığı zaman yeni işlemcisini mi? çıkartacak.Merakımdan soruyorum.Intel fanatiği falan değilim sadece merak.Lütfen anlayan biri açıklasın.
ben demekten insanlar ise anlamamktan bıkmadı..
Tekrar diyorum işlemci alacaksanı:
-MHZ önemli değildir
-Salt performans önemli değildir
-Önbellek önemli değildir
-Nerde iyi olduğu önemşi değilidr
Önemli olan:
-Fiyat/Performans
-Yazılım detseği
-OC mümkünlüğü
-Isınması
gibi değerlerdir...
Şimdi bu teste baktık tamam peki ya intel 800 dolar isterse bu işlemci için alcakmısın hocam?
Almazsın niye pahalı?
O fiyata daha hızlı bir AMD alırsın...
Zaten bu güne kadar hep Mhz diyen P4 çüler kaybetti....
AMD yi kötülerken de hep Mhz idüşük dediler...
Sonra ben konuşunca AMD ci oluyorum...
Hodri meydan intel...AMD 4 çekirdekli işlemcisine senden önce çalışmaya başladı görcez el mi yaman bey mi yaman...
yanlız siz niye bu kadar gerceklere sırtınızı dönuyorsunuz recep efendi bak adamlar hergun conreo ile oc yaparak rekor kırıyor turkiyenin en iyi oc cileri olumlu gorus bildiriyor siz hala amd daha iyi diyorsunuz ama dikkatinizi cekerim 1000 kusur dolarlık fx ile kendisinden daha dusuk fiyatlı amd yi tum forular karsılastırmıs ve övuyor yere göge sıgdıramıyor siz hala aynı lafları söyluyonuz sanki bilgisayarı otamatıge baglamıssınız amd ye laf atılınca fanatık fanatık cevaplar yazıyor!!!!
EFENDİ GERCEKLERİ GÖRMEDEN LUTFEN AYNI SEYLEREİ SÖYLEMEYİNİZ YOK SA TARAFIMCA BANLANACAKSINIZ !!!!! TARIKATCILIK YAPMAYIN O KADAR YORUM YAPAN İNSANLAR HATALIDA SIZMI DOGUSUNUZ MERAK EDİYORUM AYRICA HEP AMD İNTEL CATISMASI CIKARIYORSUNUZ KONUYLA ALAKALI ALAKASIZ F/P TA İNTEL SU AN DAHA İYİ İNKAR ETMEYİNİZ OKKKKKKK
AYRICA ISINMASI COK SORUN DEGİL CUNKU İNTEL AMDAYE GORE YUKSEK ISIYA DAHA DAYANIKLI BEN YILLARDIR 60 DERECEDE İŞ YAPIYORUM BANA BATMIYOR AMA SIZ CIYAKLIYORSUNUZZZ!!!
AYRICA MGHZNİN BİŞEY OLMADIGINI İNTEL SENDEN DAHA İYİ BİİLİYORDUR AMD 3 GHZ YI BARAJ YAPTI SIMDI ONUNLA UGRASIYOR NİYE ACABA İNTEL CONREODA 2.66 GİBİ DUSUK SAYILAN Bİ DEGERLE GELİYOR TARIH YON DEGİSTİRİYOR OABİLİR VE LUTFEN AYNI SEYLERİ TEKRAR ETMEYIN BANLARIM !!!!! ADAMLAR KAR NEYİ GERKTİRİRSE ONU YAPIYOR YASASIN İNTEL YASASIN AMD HİC OLMESİN IBM HEHHEHEHEHEHEHEH BUDUR