arkadaslar işlmcimin çift cekirdek kullanıdıgını yani ikisini de kullandıgını nasıl anlarım birini kapatıp acma özelliği varmı bunun yani işlemcim tek cekirdek kullanıyor gibi.. nasıl anlarım bi program yada bisotan yada masaüsütnde yapabilcem bi olay varsa acil yardım istiyorum.......
ankart msı k9n ultra 2f nf 570
işlemci amd 4800 x2
ctrl+alt+delete ile bakabilirsin cpu kullanımına.everst ultimate ilede kontrol edebilirsin indirip.eğer tek çekirdekte çalışıpta çift çekirdekte çalışmayan yazılım var ise bu konudada yardımcı olabilirim ama sadece amdler için yapıldı çalışma intellerin alakası yok konuylan çünkü işlemci kapı kodları kilitli o yüzden gerekli uygulamayı yapamadık.
Öncelikle Xp ikinci çekirdeği aktif olarak kullanamıyor bildigim kadarıyla yanlış biliyorsam duzeltın lütfen. Çoklu çekirdek Vista'da geliyor.Bu yuzden 2.Çekirdeğin çok faydasını göremezsin XP'de
özelliklerde görürsün o özeliği niye kapatacaksın anlamadım,
kalsın ugraşma.vista da bu destek daha da ön plana çıkacak evet doğrudur.ama ramin de en az 2 gb. olmalı. çünkü tam bir ram canavarı vista.
sen kapatıp açamazsın o özelliği açık gelir.
senin işlemci tek çekirdektir.
cpu-z ile işlemci modeline baksana
diğer işlemcinin faydasını görürsün ama vistada yla gelecek çift çekirdeğe tam destek ama performansta cok fayda olmaz coklu işlemlerde faydasını görürsün oyun oynarken virus taratabılırsın mesela ama ramın yuksek olmalı bunu için coklu işlemde ramın az faydasını az gorursun
copy_64ya kardes çift cekirdek iişlemci nasıl tek cekirdek oluyoreger özelliklerde gözükmüyorsa ne yazıkki 2 çekirdek değildir, yada ayarlarında sorun vardır
sen bilgisayardan anlıyorum diye geciniyosan yandık biz millete yanllıs
AMD - ATHLON 64 X2 4800+ AM2 işlemcin buysa amd kullananlar yardım etsin. sisteminin ayarlarıyla oyna BIOS dan.Son Düzenleme: asimileci ~ 10 Temmuz 2007 23:55