Şu anda ASUS M2N nVidia uyumlu bi anakart var pc de. AMDx2 4200+ takılı. Ama Intel E8400 almak istiyorum. Bu anakartta kulanabil miyim? uyumsuzluk sorunu olur mu?
İşlemci-Anakart uyumluluğu
evet arkadaşım,uyumsuzluk problemi olur çünkü senin anakartın amd platformuna uygun.intel işlemci almak istiyosan anakartı değiştirmen gerekicek malesef...
peki INTEL E8400 ve nVidia GeForce9800GT için, hangi anakartı öneririsiniz?
valla arkdaşım intel tabanlı anakartlardan asus ya da gigabyte ın modellerinden seçebilirsin,chipset olarak ise x48,x38 ve p45 platformu iyidir.fiyat aralığı verirsen sana daha rahat model önerebilirim...
Anakartda değiştireceğin yere AMD 5400+ al baya tasarruf etmiş olursun çokta performans kaybın olmaz artan paraya RAM takviyesi yap :)
yada 790fx chipsetli bi anakart bide Phenom çekebilirsin o paraya İntel işlemci ve destekli anakartları AMD sistemle göre pahalıdır baya, alacağın performans daha iyi olur emin ol.
http://www.exa.com.tr/asus/anakartlar/asus_p5q-328-5436.html
daha bikaç markanın modelini daha araştırıp bulabilirsin.bu arada bunların fiyat aralığından daha ucuzları da E8400 e pek gitmez zaten ;))
bu arada Diablotical arkadaşıma katılıyorum.biz onunla amdciyiz:))) ben de sana amd ye dewam dicektim o benden önce davranmış...ama tabi yine sen bilirsin...