arkadaşlar işlemcimin ısısı cpu ya yüklenince 15-20 sn ye 80 dereceyi görüyor. işlemci boştayken 47-50 derece. hadi başlangıç bu havada normal de bu 80 derece nasıl oldu. yeni fan aldım eskisinde sorun vardır diye yine aynı. ayaklar da oturmuş yerine tam. termal macunu aşırı deil oda tamam. anakartta işlemcinin arkasına gelen yer hafif karardı. anakart yaniimmi yanmiimmi gibisinden gidip gelio mu? acaba ondan olabilirmi?
işlemci aşırı ısınıyor
zarar gördüyse nası çalışıoki :S
Pentim D 960 3.6 ghz işlemci
9400 gt ekran kartı
ga-g31m-s2l anakart
2gb dd2 667 mhz kingston ram
samsung hd161hj 160 gb harddisk
psu da quake 300 watt
edit:
psu 2 senedir bi sorun çıkarmıodu :S
eğer termal macun yeni ise ve soğutucu düzgün bir şekilde yerine oturuyorsa akla gelebilecek yakın seçeneklerden biride psu olacaktır quake 300 watt demişsin tamam sistemin ihtiyacını karşılamış olabilir ama 2 sene fazla dayanmış bahsetmiş olduğumuz psu gerçek değerlerde vereceği güç 200 ile 150 watt arasıdır.
tavsiyem güç kaynağını imkanın varsa yakınlarından ödünç alarak bi deneyebilirsin. son olarak yeni takmış olduğun soğutucunun tabanındaki jelatini çıkartmışsın'dır umarım.
eğer termal macun yeni ise ve soğutucu düzgün bir şekilde yerine oturuyorsa akla gelebilecek yakın seçeneklerden biride psu olacaktır quake 300 watt demişsin tamam sistemin ihtiyacını karşılamış olabilir ama 2 sene fazla dayanmış bahsetmiş olduğumuz psu gerçek değerlerde vereceği güç 200 ile 150 watt arasıdır.jelatini çıkarttım psu ödünç alıp yeniden deniyim bi :)
tavsiyem güç kaynağını imkanın varsa yakınlarından ödünç alarak bi deneyebilirsin. son olarak yeni takmış olduğun soğutucunun tabanındaki jelatini çıkartmışsın'dır umarım.
arkadaşlar hepinize teşkkürler yeni aldığım fan üretim hatasıymış :) fanı değiştirdim cpu tam kapasitede 68 derece fln.
gerçi 68 derece de yüksek bir derece.