Arkadaşlar işlemci çok fazla ısınıyor pc boştayken dahi 74 derece :S ne yapmam gerekiyor fanda sorun yok
adanadayız malum havalar gerçekten fena ama bu kadar ısınması normal değil sanırım. Biraz önce işlemci fanını çıkardım temizledim fayda etmedi, fakat termal macun sürmedim her fanı çıkarışımda sürmem gerekiyor mu ? Önerilerinizi bekliyorum..
İşlemci çok ısınıyor
işlemci modelin eskiyse ve hiç termal macunu yenilemediysen bu tip sorunlarla karsılasırsın. bi termal macun al ince bi tabaka halinde CPU nun üstüne sür soğutucuyu tak öyle bi dene bakalım. fazla fayda etmezse soğutucuyu değiştirmen gerekebilr. çünkü o ısılar işlemci için tehlikelidir.
işlemcin ne marka model söle + macun işlemcinin sıcaklığını büyük ölcüde düşürür yeniden macun sür bide stock fan heralte seninki soğutması iyi değildir stock fanların bide işlemcinin kac nm üretildiğide önemli
bunun için yapılabilecek çözümler:
1- bilgisayarınızı fişten çekin ve elektrik bağlatınızın kesildiğinden emin olup işlemciyi yerinden çıkarıp soğutucusuyla beraber iyice temizleyin zira üstündeki tozlar soğuk havayı battaniye gibi çeker bu da işlemcinin soğuması yerine ısınmasına neden olur.
2-Termal macunu yenilemek
3- işlemci soğutucusunu değiştirmek
http://www.vatanbilgisayar.com/x ... _ID=46104#allImages
bu soğutucuyu al gayet iyi yakında ben de alacağım bana inanmıyorsan yorumları oku. Yanında termal macun da veriyor