İşlemci devi Intel'den Vista'ya hayır!

CHIP Online
27-06-2008, 02:11   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Intel, daha önce SP1 çıkmadan Vista'ya geçmeyeceğini açıklamıştı. Ancak SP1 de Vista'yı kurtaramadı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/isle ... -ya-hayir_7513.html

İşlemci ve yonga dünyasının dev ismi Intel, şirket çalışanlarının bilgisayarlarına Vista yüklemeyi düşünmediğini açıkladı. New York Times'ta yayınlanan bir habere göre, adı açıklanmayan bir şirket sözcüsü, Vista'ya geçmek gibi bir planlarının olmadığını, buna gerek duymadıklarını söylüyor.

Yaklaşık 80.000 çalışana sahip olan Intel, bu sayıyla doğru orantılı olarak, çok sayıda bilgisayar sistemine de sahip. Yapılan açıklamaya göre bu sistemlerin sadece çok küçük bir kısmında Vista kullanılacak. Vista kullanılacak olan sistemlerin Intel ürünleri için sürücü geliştiren departmanlarda bulunacağını kestirmek ise pek güç değil.

2006 Kasım'ında piyasaya sürülen Vista için pek çok büyük şirket açıklama yapmış ve ilk servis paketi gelmeden Vista'ya geçmeyeceklerini duyurmuştu. Intel'in patronu Paul Otellini de bir konferans sırasında "SP1 çıkmadan kimsenin Vista'ya geçeceğini düşünmüyorum, Intel de geçmeyecek" demişti.

Ama görünen o ki, Vista'nın kendisini Intel'e sevdirebilmesi için SP1 de yeterli olamamış.

Tüm konu: İşlemci devi Intel'den Vista'ya hayır!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft, şirketlere Vista'yı sevdirmek için ne yapmalı?

Reborn91
27-06-2008, 02:15   |  #2  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

güzel bir optimizasyon yapmalı ve hataları gidermeli tabiki..
sp2 ile birlikte vistaya geçeceğim inş. =)

Hakuteiken
27-06-2008, 03:45   |  #3  
Hakuteiken avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
215 mesaj

Görselden çok performansa ağırlık verirlerse güzel olacak

halilturkoglu
27-06-2008, 11:29   |  #4  
Taze Üye
3 mesaj

Bence Microsoft artık kullanıcının gözünen hoş görünenden çok, kullanıcının beklentilerini karşılayan, bilgisayarları zorlamak yerine kullanıcıların bilgisayarlarını en üst düzeyde kullanmasına imkan tanıyan sistemler geliştirme yoluna gitmeli. Şahsen ben bütün işlemlerimi rahatlıkla yapabileceğimi bilsem (kendi şahsi bilgisayarımı aldığımda bu olacak sanırım) Linux u tercih ederim. Henüz MacOs u denemedim ama o da tercihlerim arasında. Göz kırpma

TuncaBozkurt
27-06-2008, 11:57   |  #5  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Bence mantıklı bir karar. Intel'i tebrik ediyorum.

TeknisyenTR
27-06-2008, 12:45   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

ŞİMDİ İNTELE HAK VERMEK LAZIM VİSTA BÜYÜK BİR ŞOK YAŞADI İLK ÇIKTIĞINDA İSTEDİĞİ HEDEF KİTLESİNE ULAŞAMADI NEDEN NEDENİ DOSYA SİSTEMLERİNDE UYUŞMAZLIK VAR VE GÜVENLİK BÜYÜK SORUN ARTI OLARAK İNTELİN PERFORMANS ÜRÜNLERİ OLAN CORE2DUO CORE2EXTREME QUATCORE GİBİ İŞLEMCİLERİNDE VERMESİ GEREKEN PUANIN ALTINDA PUAN VERİYOR PUANDA PERFORMANSA BÜYÜK KATKI SAĞLADIĞI İÇİN DÜŞÜK PUANDA PERFORMASN DÜŞÜYOR AMD İŞLEMCİLERİNDE İSE PERFORMANS PUANI TAM TERSİ YÜKSEK GÖRÜNÜYOR BU BENİMDE CANIMI OLDUKÇA SIKIYOR ŞUAN KULLANDIĞIM İŞLEMCİ CORE2DUO E8400 3.0GHZ 1333FSB 6MB CACHE VE VERDİĞİ PUAN 5.6 AMD 4000 2.0GHZ İŞLEMCİDE İSE BU PUAN 5.2 - 3 ARASI HAKSIZLIK BURDA İŞTE İNTELİN PERFORMANS ÜRÜNLERİNİ DESTEKLEMİYOR VE VATANDAŞLARIMIZI AMD'YE YÖNLENDİRİYOR ŞUNUDA SÖYLEYEYİM İNTEL PAHALI AMA AMD GİBİ ZORDA KALINCA ÇAKILMIYOR İNTELE SAYGILAR VE BU KONUDA HAKLILAR.....İNTELE DESTEK TÜM ARKADAŞLARA BURDAN SESLENİYORUM TEKRAR İNTELE DESTEK

Kapalı Hesap (53751)
27-06-2008, 12:56   |  #7  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Microsoft'ta ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor.Tamam Vista başlarda problemliydi ama artık bence mükemmel bir sistem oldu.Intel'de gözümden düştü şuraya bak yok şu kadar çekirdek yok şu kadar nm işlemciler çıkarıyorlar yeni teknoloji diyorlar ben ne yapayım XP'de bu teknolojileri XP ölmüş artık Intel'de bunu anlamadıysa yuh yani birde SP1'ide beğenmemişler bak sen...

hakuu22
27-06-2008, 16:20   |  #8  
Taze Üye
1 mesaj

sizinde belirttiginiz gibi görüntü ve albeniden çok performansa agırlık vermeli.ayrıca vistanın 10000 tane sp side çıksa oyuncular için tercih edilecek bir sistem oldugunu sanmıyorum sonuçta ilk izlenim önemlidir :)...

ghost_blogcu
27-06-2008, 19:30   |  #9  
Yıllanmış Üye
134 mesaj

bence xp bile kullanmasınlar ama her departmanda değil tabii

piRe_
27-06-2008, 20:17   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

inteli şimdi daha çok sevmeye başladım. intel ve nvidia gerisini tanımam. :D

sinekli
27-06-2008, 21:46   |  #11  
Taze Üye
19 mesaj

intel bu isi biliyor
Cok seviyordum inteli simdi sevgim dahada cogaldi
Vistaymis minimum 2024 mb ram olamsi lazimki
xp de 512 rami karsiliyor
700 mb küsüratini  wista kendine kullaniyor yani anlasiliyorki en az wistada 3 mb lik ram olamasi lazimki kullaniciyi tatmin etsin
Ben performansa bakarim suanki performans xp de görüyorum
wista icin 1 sene daha yerine oturmasi lazim suan erken gecmek isteyenlere benim görüsüm

Ahmet_79
27-06-2008, 23:45   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

hem xp hem vista kullanıyorum, performans isteyince xp'ye görsellik isteyince vistaya geçiyorum. daha da olmadı pardus 2008 var onlar ne yaparsa yapsın. bi de intele soruyorum vistaya kabahat buluyorsunuz da 4 çekirdek süper işlemcilerinizin  neden oyun performansı core 2'lerin arkasında kalıyor???  eee şeyy kem küm işte efendim oyunlarda 4 çekirdek kullanılmıyorda  falan filan. tencere dibin kara seninki benden kara.
ha bu arada bende intel 4 çekirdek kullanıyorum, amd fanı zannetmeyin.

Son Düzenleme: Ahmet_79 ~ 27 Haziran 2008 23:47
emreburkan
28-06-2008, 09:56   |  #13  
Taze Üye
8 mesaj

vista çok kullanılan  oyunu desteklemiyor ben xpmden memnunum microsofta tekel olmak istiyorsa vista laana ofis versin

black_flood
29-06-2008, 15:12   |  #14  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

intel uçuk malzeme kullanıyor işlemcilerde yalnız göz boyamasından başka birşey değil.amd işlemcilerin soket 754 lerinde bile vista 2 gb ram ve güncel vga olduğunda sorunsuz çalışırken intelin eski dualcore 64 işlemcilerinde bile takılıp sürekli işlemler arası geçişlerde vistanın kasan bir yapı ve hantal olduğunu zannettiriyor millete.
intel bence abuk sabuk işlemci yapacağına teknoloji yönüne ağırlık verip vistayı amd x2 revüzyondaki gibi çok yüksek performansta çalıştıracak bir quad yapsın önce.

suç-ve-ceza
29-06-2008, 17:14   |  #15  
Yıllanmış Üye
213 mesaj

Ya bırakın şu vistayı arkdaşlar visataya 3 gb ram lazım kim uğraşacak hem oyun sorunları var al xp cd bas formatı yap çayın aç pes 08 i bak keyfine işte bukadar intele hak veermmek mümkün değil