iyi günler
amd phenom IIX4 925 işlemcime fan almaya karar verdim max bütçe 80 liradır.Ayrıca tavsiye ettiğiniz fan ile bu işlemciyi tahmini kaç ghze overclock edebilirim yanıtlarınızı bekliyorum...
yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler...
işlemci fan yardım acele
XIGMATEK BALDER INTEL LGA775/1156/1366 & AMD 754/939/940/AM2/AM2+/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
http://www.vatanbilgisayar.com/x ... ils.aspx?I_ID=45698
77 tl
evet yok başka alternatif sunar mısınız?
hem nero hemde nero S'te AM3 desteği var. Birde alternatif olarak bu var:
Thermaltake Contac29 68TL
gönül isterki Akasa venom alın ama 100TL de bütçenizi aşıyor.
xigmatek balderi düşünüyorum sizce seçimim iyimi ayrıca bu fanla kaç ghzye çıkabilirim benim 925le yahmin yürütür müzünüz yorumlarınızı bekliyorum
Uzun bir araştımadan sonra Xigmatek Balder aldım(geçen pazar). P2 X4 955Be 3.9 da Ful yükte 44-45 derece arasında idi. Boşta 21-25 derece. Stok fan ile kullandığımda oc'siz boşta 35, yükte en az 50 oluyordu. 3.9 stok ile 70 derece olduğunu görmüştüm(düşün cpu max 62 derece dayanıklı :D). Balder tam bir f/p ürünüdür.
Sen işlemcini 3.8 ghz'de rahat - rahat kullanırsın(ta bi cpu'ya da bağlı). Yalnız amd sistemlerde soğutucu fan ekran k-psu bakıyor.
@Mr.ED bir yanlışınız var onu düzelteyim daha sonra sorun çıkmasın :D işlemcinin dayanabileceği en yüksek ısı 62derece değildir. O stok hızlarında çıkabileceği en yüksek ısı değeridir. Yani 80-90 dereceyi bile görebilirsiniz ve işlemci dayanabilir ancak o kadar yüksek ısı işlemciye bir süre sonra zarar verir.. max 75derece, üzeri zarar vermeye başlar..
bende AMD Phenom X2 Black Edition işlemci var. ASUS M4A89GTD Pro/USB3 anakartım var. bu anakartla birlikte gelen yazılım sayesinde otomatik olarak işlemciye stabilizesini test ederek overlock yapıyor, ve işlemci şu an gayet stabil bir şekilde 3.664 mhz de çalışıyor. ısıları sürekl kontrol altında ve yükleme halinde bile 48-50 derece arasında. ve bir artı olarak, bu işlemci aslında 2 çekirdekli bir işlemci. anakartın özelliği ve birazda şans sayesinde diğer 2 çekirdek açıldı ve onlarda sorunsuz stabil şekilde hemde overlocklu olarak çalışıyor. overlocktan anlamadığım için programla otomatik yamayı tercih ettim. işi iyi bilenler eminin 4.0 mhe kadar çıkarabilir bu işlemciyi. fan olarakta bunu kullanıyorum http://www.vatanbilgisayar.com/z ... ils.aspx?I_ID=31153